Jump to content
Българският форум за музиканти

Алтернативен Footswitch на BOSS FS-6


H.R.

Recommended Posts

Здравейте,

Някой ползвал ли е алтернатива на BOSS FS-6 - препоръчван от производителя на това кубе - идва малко голям, ненжуно скъп, ненужно много функции и нужда от 9 v батерия.  В мрежата има цяло море от всякакви, но остава неясно кои точно ще вършат работа.

Функция:

1. Педал - превключва между двата канала - чист и драйв.

2. Педал - управлява FX- секцията с ефекти - т.е. само я включва или изключва.  (предварително е настроена в какъв ефект да бъде).

 

 Долу помествам две снимки от инструкциите към кубето. Виждам алтернатива в Behringer FS AB200

Текущо съм заврял временно един на Fender, но не функционира коректно на това кубе - личи си, че е правен по друга схема за друго и е с други функции (трябва да го натисна два пъти за да превключи на другия канал , а втория прекъсвач не функционира)

Поздрави !

FS_1.jpg

FS_2.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да се провери какъв тип фуутсуич иска ампчето (в упътването не пише). Ако бутоните са задържащи трябва да може да работи едва ли не всеки "стандартен" 1 и 2 бутонен задържащ (latching) фуутсуич, но щом с тоя Фендър не ще може (който вероятно е такъв) може би иска с незадържащи (momentary или non-latching) щракалки. За проба може да включиш какво да е моментно бутонче/цъкалка или дори с две жици да пробваш как се държи и кога какво прави. Ако установиш, че иска моментни щракалаки могат да се купят и сменят текущите на този Фендър-ския. Или да търсиш цял фуутсуич, някой правеше и продаваше в Базара най-различни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за идеята .....май си е баш non-latching. Съдеийки и по вида на "копчето" за превключване между двата канала самото ампче - като се натисне и се връща в същата си позиция - все едно само е цъкнало за смяна на пресет. За разлика от  Fender-a, където копчето на самия амп при смяна на канала остава натиснато навътре (заключено-latch). 

Ще намеря един стерео 6,5 жак и ще запоя едно парче стерео кабел (два активни и маса) , а на другия край ще окъсявам последователно краищата да видя какво се случва. Ще погледна и в базара.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Problem solved.

MOSKY DUAL SWITCH Guitar Pedal Dual Footswitch

 

Направих си един кабел стерео 6,5 към стерео 6,5 (не бях хващал поялник от много време) за тест. Припомних си младежките години каква мъка беше да запоиш сам кабел и то стерео - все опира и дава на късо поради малките разстояния. Малко изолирбанд реши проблема.  Точно non-latching си е и при докосване на масата с един от активните си се превключва съответната функция - това , което се очаква да се случи. Т.е. momentary педал - точно какъвто е показаният на връзката. 

Кубето е с вграден процесор - т.е. няма реално превключване на канали на реален усиловател, където е нужно бутонът да задържи, а е нужна само тип "кнопка" да смени пресета. 

 

Благодарности на Baby Thomas за подсещането какво да направя.  Остава да чакам доставката.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Само да потвърдя, че въпросният китаец дойде и върши чудесна работа. Изработен е прилично здрав и удобен заради малкия си размер (това търсех). Върши чудесна работа , а и особено за ниската си цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.