Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
H.R.

Алтернативен Footswitch на BOSS FS-6

Recommended Posts

Здравейте,

Някой ползвал ли е алтернатива на BOSS FS-6 - препоръчван от производителя на това кубе - идва малко голям, ненжуно скъп, ненужно много функции и нужда от 9 v батерия.  В мрежата има цяло море от всякакви, но остава неясно кои точно ще вършат работа.

Функция:

1. Педал - превключва между двата канала - чист и драйв.

2. Педал - управлява FX- секцията с ефекти - т.е. само я включва или изключва.  (предварително е настроена в какъв ефект да бъде).

 

 Долу помествам две снимки от инструкциите към кубето. Виждам алтернатива в Behringer FS AB200

Текущо съм заврял временно един на Fender, но не функционира коректно на това кубе - личи си, че е правен по друга схема за друго и е с други функции (трябва да го натисна два пъти за да превключи на другия канал , а втория прекъсвач не функционира)

Поздрави !

FS_1.jpg

FS_2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Трябва да се провери какъв тип фуутсуич иска ампчето (в упътването не пише). Ако бутоните са задържащи трябва да може да работи едва ли не всеки "стандартен" 1 и 2 бутонен задържащ (latching) фуутсуич, но щом с тоя Фендър не ще може (който вероятно е такъв) може би иска с незадържащи (momentary или non-latching) щракалки. За проба може да включиш какво да е моментно бутонче/цъкалка или дори с две жици да пробваш как се държи и кога какво прави. Ако установиш, че иска моментни щракалаки могат да се купят и сменят текущите на този Фендър-ския. Или да търсиш цял фуутсуич, някой правеше и продаваше в Базара най-различни.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря за идеята .....май си е баш non-latching. Съдеийки и по вида на "копчето" за превключване между двата канала самото ампче - като се натисне и се връща в същата си позиция - все едно само е цъкнало за смяна на пресет. За разлика от  Fender-a, където копчето на самия амп при смяна на канала остава натиснато навътре (заключено-latch). 

Ще намеря един стерео 6,5 жак и ще запоя едно парче стерео кабел (два активни и маса) , а на другия край ще окъсявам последователно краищата да видя какво се случва. Ще погледна и в базара.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem solved.

MOSKY DUAL SWITCH Guitar Pedal Dual Footswitch

 

Направих си един кабел стерео 6,5 към стерео 6,5 (не бях хващал поялник от много време) за тест. Припомних си младежките години каква мъка беше да запоиш сам кабел и то стерео - все опира и дава на късо поради малките разстояния. Малко изолирбанд реши проблема.  Точно non-latching си е и при докосване на масата с един от активните си се превключва съответната функция - това , което се очаква да се случи. Т.е. momentary педал - точно какъвто е показаният на връзката. 

Кубето е с вграден процесор - т.е. няма реално превключване на канали на реален усиловател, където е нужно бутонът да задържи, а е нужна само тип "кнопка" да смени пресета. 

 

Благодарности на Baby Thomas за подсещането какво да направя.  Остава да чакам доставката.

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Само да потвърдя, че въпросният китаец дойде и върши чудесна работа. Изработен е прилично здрав и удобен заради малкия си размер (това търсех). Върши чудесна работа , а и особено за ниската си цена.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.