Jump to content
Българският форум за музиканти

Korg pa series


Pamen77

Recommended Posts

Здравейте. Нов съм и затова искам да попитам какво ви е мнението за korg pa300 и pa500 никога не съм имал Korg. Трябва ми за народна музика. През 2012 г имах Roland G- 600 а през годините детски свирки като: Yamaha, Casio, Realistic, Kawai и Gem. Мога да си позволя синтезатор до 1500 паунда, стига да поддъежа всички стилове за народна музика. Благодаря предварително на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново. Беше ми препоръчан pa700 Какво ви е мнението за рози синтезатор. Не искам да ми звучи като китайско Casio STK- 200

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да свиря публично все пак. Струва ли си да  давам повече пари, като pa 700 който е 799 паунда, но не срещам много информация за него. Благодаря на отговорилите дотук и за напред

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 24.09.2019 г. at 12:01, Pamen77 написа:

Беше ми препоръчан pa700 ..... Не искам да ми звучи като китайско Casio STK- 200

В никакъв случай няма да звучи като CTK-200.:)

Ако притесненията ти са основно за цялостния му саунд, защо не изгледаш (и изслушаш) някои клипчета в Youtube, където хората минават през саундите и стиловете  на този модел и така ще добиеш по-цялостна представа дали си заслужава...друг е въпросът дали ще ти хареса ако ще го ползваш само за народна музика, както споменаваш в първия пост.;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Корг pa серията е единствения най-подходящ инструмент спрямо цена-качество (а и не само) за народна музика! PA300 е малко ограничен откъм рам памет, а разликата му с pa600 в парите не е голяма! Да, ако не ти трябва за професионална работа няма нужда да взимаш pa3x, но спрямо бюджета ти който и да избереш между pa300, 600, 700 и 1000 няма да сбъркаш! Мой приятел скоро си купи korg pa1000 от muzikalenmagazin.bg на лизинг и е много доволен от клавира и от магазина.

Pa500 определено не! Няма нищо общо с другите им модели...

Нямат нищо общо с касио, работи се много лесно с korg и всъщност доста професионални музиканти и редовно практикуващи работят с pa600 от години...

Редактирано от mupcku
Добавка
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже и аз преди няколко дена взех един Pa700, да дам кратки отзиви. С изключение на клавиатурата, която явно е някакъв майтап на дизайнера на инструмента, но пък вероятно за акордеонисти и поп-фолк музиканти е ОК за по-лесно изкарване на солата - към всичко останало на този етап нямам забележки. Съвместимостта от останалите модели е доста добра, опциите на  секвенсера също не са зле откъм редакции, звукът е съвсем приличен, стиловете са добре балансирани и звучат "музикантски" и т.н., и т.н. Като цяло имам повече опит с аранжорите на Ямаха, но сравнявайки го с по-ниския клас на "S" и "SX" от PSR линията, мисля че този инструмент предоставя по-добри опции и не съжалявам, че го взех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Определено! Korg нямат аналог в ценовия си клас. Да, клавиатурите на междинните (бюджетни) модели са кофти... но все пак стават за цените си, просто са заложили повече на функции. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Имам и PA700 и Yamaha S серия. Купен от България Korg-ът пристига с допълнително заредени звуци и ритми (акордеони, зурни, кавали, кларинети и пр.) има и доста ритми както и възможност за създаване на ритми от готови midi-та. Не бих казал че основните ритми са твърде "музикантски", но пък има предварително заредени някои песни, тип "Две праскови и две череши", "Либерта", доста е лесен откъм употреба без да се чете книжката,  звуците са вери найс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.