Jump to content
Българският форум за музиканти

Wireless система за китара каква ?


benstav

Recommended Posts

Привет на форума :)

От известно време разглеждам wireless системите ,но не съм сигурен коя точно да избера - най-вече се чудя относно честотата .

Като вариант от 100 до 200лв видях,че AKG wms40  изкачат ,но в спецификацията им пише честота - 537,500 - 539,300 MHz.

Даже са пуснали вариант за 2ма китаристи за 280лв същият модел .Интересно ми е заслужава тази система и пободни от този ценови диапазон ,какви са негативите  и задължително ли трябва да се дадат 300-1000лв за бежичен заместител от китарата до ампа ? :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

Аз реших да заложа на Harley Benton AirBorne Instrument

Все още го очаквам да пристигне, но за репетиции ще ми е супер. Честотата съвпада  с тази на wi-fi, но в нашата репетиционна  и около нея нямаме такива честоти и си мисля, че няма да имам проблеми. Батерията е вградена и има 4 канала за превключване. Друго не знам..... за толкова пари всичко ми е на късмет :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А какви са предимствата като честотата съвпада с wi-fi (2.4Ghz ) ,спрямо по-ниските честоти ? Разлика в качеството на звука ли ? Относно дистанция от ампа,мисля че 20 метра макс. са ми достатъчни  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не го казах като предимство това за честотата, а по-скоро като недостатък - доста натоварена и евентуално би създало проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо тогава системите работещи на 2.4 Ghz  са най-скъпи ?И като цяло ако си купя в ценовия диапазон 100-200лв какви ще са недостатъците  - скапване на звука , постоянен шум когата не се свири , лесна загуба на връзка ?? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не говоря от личен опит, но от различни интервюта на малки БГ концерти много хора хвалиха Line6 Relay G30  и G10  - и двете обаче отиват към 300лв - като се има предвид че това е ниския клас. По хубавите системи в средния клас отиват на 500+ EUR 

 

Какъв е проблема с евтините системи: 

 - Първо орязват сигнала или го "украсяват" - това разбира се може и да не го забележиш много, в зависимост на каква система ще го слушаш после. 

 - При натоварена WiFi обстановка - може да се появят сериозни смущения. Тоест в къщи да си го тестваш и да работи идеално, обаче в клуба долу с 50 човека да се появят брумове, пращене и т.н.

 

Много голямо значение според мен има - как смяташ да го ползваш, дали за домашно , или някъде на концерти. За домашно ползване аз лично не виждам някакъв смисъл ( може и да бъркам ) - щото един кабел е много по евтин и качествен, и няма къде да ходиш по сцената. 

Виж на концерт - дори и в малък клуб си има вече предимство - китаристите обичат да подскачат по сцената :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.