Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
benstav

Wireless система за китара каква ?

Recommended Posts

Привет на форума :)

От известно време разглеждам wireless системите ,но не съм сигурен коя точно да избера - най-вече се чудя относно честотата .

Като вариант от 100 до 200лв видях,че AKG wms40  изкачат ,но в спецификацията им пише честота - 537,500 - 539,300 MHz.

Даже са пуснали вариант за 2ма китаристи за 280лв същият модел .Интересно ми е заслужава тази система и пободни от този ценови диапазон ,какви са негативите  и задължително ли трябва да се дадат 300-1000лв за бежичен заместител от китарата до ампа ? :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей,

Аз реших да заложа на Harley Benton AirBorne Instrument

Все още го очаквам да пристигне, но за репетиции ще ми е супер. Честотата съвпада  с тази на wi-fi, но в нашата репетиционна  и около нея нямаме такива честоти и си мисля, че няма да имам проблеми. Батерията е вградена и има 4 канала за превключване. Друго не знам..... за толкова пари всичко ми е на късмет :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

А какви са предимствата като честотата съвпада с wi-fi (2.4Ghz ) ,спрямо по-ниските честоти ? Разлика в качеството на звука ли ? Относно дистанция от ампа,мисля че 20 метра макс. са ми достатъчни  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не го казах като предимство това за честотата, а по-скоро като недостатък - доста натоварена и евентуално би създало проблеми.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Защо тогава системите работещи на 2.4 Ghz  са най-скъпи ?И като цяло ако си купя в ценовия диапазон 100-200лв какви ще са недостатъците  - скапване на звука , постоянен шум когата не се свири , лесна загуба на връзка ?? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не говоря от личен опит, но от различни интервюта на малки БГ концерти много хора хвалиха Line6 Relay G30  и G10  - и двете обаче отиват към 300лв - като се има предвид че това е ниския клас. По хубавите системи в средния клас отиват на 500+ EUR 

 

Какъв е проблема с евтините системи: 

 - Първо орязват сигнала или го "украсяват" - това разбира се може и да не го забележиш много, в зависимост на каква система ще го слушаш после. 

 - При натоварена WiFi обстановка - може да се появят сериозни смущения. Тоест в къщи да си го тестваш и да работи идеално, обаче в клуба долу с 50 човека да се появят брумове, пращене и т.н.

 

Много голямо значение според мен има - как смяташ да го ползваш, дали за домашно , или някъде на концерти. За домашно ползване аз лично не виждам някакъв смисъл ( може и да бъркам ) - щото един кабел е много по евтин и качествен, и няма къде да ходиш по сцената. 

Виж на концерт - дори и в малък клуб си има вече предимство - китаристите обичат да подскачат по сцената :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.