Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на пиано/клавиатура(хоби)


NKazakov

Recommended Posts

Привет на всички.

От няколко месеца съм се запалил и вече е решено, че ще се купува някакъв инструмент.

Първо искам да допълня, че нямам амбиция да ставам професионалист или да ходя по участия и концерти. Просто като хоби и за разпускане по час-два след работа. Свирил съм като хлапе, но по стечение на обстоятелствата се наложи да прекратя........до този момент, почти 20 години по късно. :)

Попрочетох някои неща и съм се спрял на няколко варианта, но вече всичко ми е каша в главата. Бих се радвал да ги обсъдим и да споделите вашите мнения и опит с някои от посочените, а дори и други извън списъка.

И така.

В ценови клас 700-800 лева(грубо казано) съм харесал следните:

Korg B1 - най-вероятно няма да се спра на него, тъй като прочетох доста противоречиви мнения. Но пък отговаря на изискванията, това е и причината да го сложа в списъка.

Korg B2N

Yamaha P-45

Casio CDP-S100

Roland FP-10

 

Ценови клас 1000-1100

Roland FP-30

Yamaha P-125

Korg D1

Kawai ES110

Casio CDP-S350

 

Не държа на безброй функции и екстри, ще се използва само като нормално акустично пиано. Та при това положение дали си заслужава(то е ясно че си) да избера някое от втория списък или тези от първия, ще ми покрият нуждите.

Отворен съм и за други предложения.

Благодаря на всички за вниманието и отделеното време

Поздрави

Ники

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен щом ще го ползваш напълно любителски и не държиш на екстри, които качват цената - спри се на някое от първата група. Новите "S" модели на Касио са ги подобрили доста като саунд , клавиатурите им са добри, но като цяло отново дават малко по-плосък звук ако ги сравняваме с Ямаха и Корг примерно. А всъщност като не искаш екстри, защо си включил във втората група S350, който всъщност е хибрид между пиано и аранжор?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

FP10 е готино пиано в ентри левъл класа. Най-много ми харесва клавиатурата му, спрямо останалите. И като звук също не е лошо. Иначе в момента има такива софтуерни пиана, че слагат в малкия си джоб всякакви дигитални пиана от ниския, средния, че даже и високия клас. Например Garritan CFX Lite за $80. Така че е по-важна клавиатурата, звук се докарва вече в компютъра, а пианото се ползва като MIDI-контролер. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за включването.

Някои модели ги поставих просто за разнообразие, а и да чуя мнение и за тях.

От първия списък клоня главно към Roland-a или Yamaha-та.

Определено ми е най-важно клавиатурата да се доближава максимално до тази на акустично пиано. Тъй като се намирам в дълбоката провинция и няма как да ги тествам в магазин, разчитам на вашият опит и насоки.

Поздрави

Редактирано от NKazakov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм доскорошен потребител и голям фен на Kawai. Отскоро съм собственик на висок клас Yamaha. Мнението ми е, че Ямаха имат много добри клавиатури във високия си клас, както и в средния, но в ниския изостават. Иначе звукът на P125 е доста добър. Наскоро тествах почти всички ентри-левъл дигитални пиана в един магазин, понеже мой познат се интересуваше за детето си. В общи линии заключението ми е, че като клавиатура най-много ми хареса Roland FP30 и FP10 (те са с еднакви клавиатури), а като звук Yamaha P125. Впечатляващото при Роланд е, че имат три-сензорна клавиатура, което в тоя клас никой друг не го предлага. Това позволява доста добър контрол над клавишите, подобно на роял, понеже клавишите могат да се натискат повторно, без да трябва да се отпуснат догоре, както при другите дигитални пиана в ниския клас (и както при вертикалните акустични пиана). Това за мен е сериозно предимство. Новите Касио също имат приятна клавиатура, но ми се стори, че се натиска малко трудно в задната част на клавиша, което говори за доста късо рамо на лоста на клавиша, а това не е добре. ES110 има приятна клавиатура също, но като звук може би леко отстъпва на FP10/30 и на P125.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.