Jump to content
Българският форум за музиканти

Молба за насоки при избор на дигитално пиано


Recommended Posts

Здравейте на всички! Както виждате нов съм тук и изчетох общо взето повечето теми, които засягат избора на дигитално пиано. Но бих искал да попитам за конкретни модели, между които се чудя и ако може малко напътствия!

Та, постановката е следната: младеж на 12 години (синът ми), учи пиано от около 2 години. По думи на преподавателя напредва добре. От самото начало до сега в къщи сме с Yamaha PSR e353, което е ентри левъл синтезатор с динамична клавиатура и 61 клавиша, но вече дойде време за ъпгрейд. Търсим нещо с пълна (88 клавиша) клавиатура, както и максимално близко като усещане до акустичното пиано. Знам. че няма да е същото, съгласен съм с абсолютно всички доводи "за" хубаво акустично пиано, но няма как, дигитално ще е! Ориентирали сме се към инструменти с хамър екшън, като бих си позволил да спомена по-долу моделите, които гледаме. Също така не е за пренебрегване и бюджета, знам че не е много, но сме си сложили таван от около 1600-1700лв. Така, кандидатите на този етап са следните:

1. Kawai CN 17

2. Yamaha YDP 163 Arius

3. Casio PX-770 Privia

като предпочитанията ми са оформени в тази последователност. И тука се надявам да се намесите вие-професионалистите! Отворен съм на всякакви предложения, включително други марки, както и леки вариации в цената "+" "-". Държа да отбележа, че аз почти нищо не разбирам от музика, никога не съм свирил на пиано и изборът ми на този етап е на база прочетено, изгледано и препоръчано в интернет. Така, че вашето мнение би било от изключителна полза не само за мен, но и за бъдещето развитие на малкия! Благодаря предварително за отделеното време!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че насоките са ви добри, като аз съм дългогодишен ползвател на Kawai и съм много доволен от тях, като в крайна сметка отскоро преминах пак на Yamaha  (висок клас хибридно дигитално пиано Yamaha N1X, така че не е много показателно за останалите им дигитални пиана, но все пак...) и мисля, че успяха да наваксат лекото изоставане, което имаха преди при средния и ниския клас. Касио бих препоръчал единствено в най-ниския клас и то с много уговорки. Двете пиана, на които сте се спрели, са добри, така че е изцяло въпрос на предпочитание. Ако имате възможност, пробвайте. Но няма да сбъркате с никое от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви за мнението! Радвам се, че насоката ми е вярна, тъй като както казах съм абсолютен лаик и не знаех, дали съм на прав път!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 17.06.2019 г. at 11:27, paskoff написа:

Също така не е за пренебрегване и бюджета, знам че не е много, но сме си сложили таван от около 1600-1700лв. Така, кандидатите на този етап са следните:

1. Kawai CN 17

2. Yamaha YDP 163 Arius

Kawai CN 17 - принципно се предлага от Камертон , само че там не виждам цена. В Thomann си е 950 EUR

Yamaha YDP-163 е вече стар модел ( 2016 ) - новият който го заменя е YDP-164 който е горе долу на същата цена 80 евро отгоре но пък е модел Април 2019 :) - има нови неща. Yamahata може да се пробва в Динакорд ( до летището ) 

На теория 2-те пиана са един клас , и няма да объркате с нието едно от тях. Моят съвет е да се разходите до 2-те места, с ученика и да тествате на живо - коя клавиатура ще му допадне повече. Тук вече е трудно да се каже кое е "по-добро" и по скоро трябва да се избере на усещане. 

Покупката не е малка като пари, и дори да не сте от София, може да се разходите за 1 ден да ги видите. Дори и да нямат CN-17 в Камертон ще имат нещо от подобен клас, с такава клавиатура и ще може да го усетите. 

В Thomann цените на CN 17 и YDP-163 са еднакви - по 950 EUR, а YDP-164 е 1035 EUR 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kawai CN 17 -това е линка. В момента е около 1700 лв.

Вашият линк който сте дали към Камертон е за СА17, за който действително няма обявена цена, може би е стар модел и е out of stock? Но както и да е, принципно Ви благодаря за мнението, иначе се оглеждам да го закупя от България, от физически магазин. Фен съм на е-тъговията и пазаря редовно от много сайтове, но такава покупка ми се ще да е от реален магазин. Вече, ако офертата е мноооого добра....:rocker:

 

п.п. от Бургас съм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

от изброените по-горе - един глас от мен за Kawai (изпробвахме го с учителката ми, когато аз си търсех пиано) и го сравнявах с Yamaha YDP 143 Arius, което беше първият ми инструмент.

Съветът пианата да се видят на място е абсолютно адекватен, въпреки че сте от Бургас.

Може да се свържете с Камертон и Динакорд, за да уточните кои модели имат налични в момента и да си направите една разходка (с готовност за покупка :)). 

Ако все пак решите да поръчате по интернет, не се притеснявайте да го направите: и двете ми пиана съм поръчала по този начин - едното от Muziker, а другото - от Thomann. Нямам никакви забележки.

Успех с избора и да ни се похвалите скоро :) !

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Покупката от утвърдените онлайн магазини като Томан, Мюзикер, Динакорд, Гиър4Мюзик и т.н. е напълно сигурна, така че може да не се притеснявате за доставката и състоянието, в което ще получите инструмента. Що се отнася до този вид пазаруване на пиана, слушалки, микрофони, тонколони и др.. подобни...ситуацията е малко като тази на котката в чувала - никога не знаеш какво ще излезе от там. ;) Колегата съвсем правилно те насочи ако имаш възможност лично да изпробваш инструмента преди да го купиш. Като пример мога да споделя лични впечатления, тъй като тази и миналата година купих няколко пиана за домашни упражнения на деца...всъщност по-точно - родителите ги купиха по мои препоръки от даден списък с подходящи модели, а аз реално съм купил само едно пиано лично за мен.:) Та...едно от пианата беше третото от списъка в първия пост - PX-770. Когато го получиха, отидохме с жена ми на гости и междувременно посвирихме малко да го пробваме. Моите впечатления бяха доста позитивни - хубава и добре реагираща клавиатура, нелош тембър на пиано като за Касио, разбира се с типичния леко изтънен и малко стерилен звук, характерен за марката. Понеже имам поглед върху по-старите модели на Privia, мисля, че в PX-770 звукът е с 1 степен по-добър, особено за цената на пианото, така че като цяло може да се каже, че ми допадна. Жена ми от друга страна, тъй като е свирила на всякакви пиана и рояли (и електронни, и акустични) имаше някои забележки, но все пак нека не забравяме, че това е пиано от ниския клас с много приемлива цена. Така че хората и претенциите им са различни - на някой не му допада звука, на друг "пипането" на клавиатурата, на трети - функциите и поради това предварителният досег с инструмента е силно препоръчителен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Безкрайно благодаря на всички включили се до момента. Радвам се, че одобрявате скромната ми селекция, макар че тайничко се надявах и на някое предложение извън вече посочените! Както и да е, може пък с тези граници на средствата това наистина да са най-удачните варианти. Като че ли засега везните се накланят в полза на Kawai. Ще се поослушам още малко и ще трябва да се взема окончателно решение, че малкия звяр вкъщи вече няма търпение :Piano:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, развитието по темата е може би в най-логичната посока. Взехме Kawai CN17- бяло! Малкия е във В Ъ З Т О Р Г! Значи, първо е изключително красиво като изработка и дизайн, но е и много приятно и удобно за свирене (по думи на "професионалиста" в къщи). Имаме го от два дена и просто не слиза от него. Дори и в момента се е нахвърлил върху него и свири ли свири! Щастлив съм, както може да бъде щастлив само един баща, виждайки детето си щастливо! Бъдете живи и здрави и ви благодаря безкрайно за помощта при избора на този красив инструмент. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.