Jump to content
Българският форум за музиканти

Arise

Избор на процесор

Recommended Posts

Здравейте,

Нужна ми е помощ в избора на мулти ефект процесор за домашно свирене. Дълги години не бях пипал китара, докато музата и  носталгията по ученическите ми години не се появи. Запазил съм китарата, която е прилична китайска имитация на Epiphone LP и 15-ватово комбо Park (G15RCD) . Сега искам да наваксам с процесора, който не успях да си позволя навремето, а впоследствие страстта ми по свиренето затихна. Уменията ми също са доста посредствени, но кефа и ентусиазма отново са налице. Свиря от мелодичен рок до тежък метъл и хардкор. Процесорите, към които съм се насочил са примерно: Zoom G3/G3nX, Boss gt-1, Digitech rp360 и най- вече по-скъпия Mooer GE200...

Обичам хубав clean tone, reverb и chorus ефекти, както и тежките плътни дисторжъни, но не знам какъв ще е резултата от комбинацията със скромните ми китара и усилвател... 

Помагайте с мнения и препоръки. Благодаря. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Най-доброто, което според мен можеш да направиш, е да инвестираш в по-добър усилвател. Опитът ми сочи, че при по-ниския клас усилвателят е най-важното звено във веригата.

С това настрана, ако си решил, че процесорът е това, което искаш, от изброените от теб бих пробвал с Boss или Zoom, като по-скоро клоня към Boss, които обичайно, освен по-добър звук, имат и по-здрава конструкция.

Иначе около тези пари можеш да намериш на старо и Line6 HD300 или 400.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Усилвателят наистина е много важен. Погледни Boss Katana 50 примерно, през компютър може да заредиш различни Boss ефекти. Доста добри отзиви има, и цената му не е извънземна.

Относно посочените от теб процесори, Mooer не е никак лош избор - имаш освен ефектите, отделно амп симулации. И, много голям плюс, можеш да качиш собствени IRs. Имам въпросния процесор, и звучи доста добре, естествено, съм качил различни IRs.

Друго, което също не е за подминаване в този ценови клас, е Nux Cerberus, тук вече има аналогов дисторшън и овърдрайв.

Но каквото и да се изпише, няма да добиеш реална представа. Най-добре е да се пробва с твоята китара ( и усилвател, ако се спреш на вариант процесор).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zoom G3  Това е най-доброто от изброените ''.... Zoom G3/G3nX, Boss gt-1, Digitech rp360 и най- вече по-скъпия Mooer GE200...

Share this post


Link to post
Share on other sites

От изброените, аз бих заложил на Диджитека, имат добри амп и каб симулации. Ефектите на всички са еднакви. Дижитека ми звучи по естествено, Лайн сикс не бих препоръчал по същата причина. Между другото е много важно как го настройваш самия проц, обикновенно фабричните настройки са доста зле. Аз примерно моя го пускам заедно с китара от няква песен, която ми харесва и се опитвам да постигна приблизителен тон. Не вярвай на демотата в ютюб! Наистина е най добре да се тества на място, но и това е нож с две остриета, защото за толкова кратко време не може да се прецени... Бос катана също е добър избор.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Избери някой, който поддъръжа импулси, ще ти даде най-читав звук и възможности за настройка.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

От изброените Mooer GE200 или 150 никак не са лоши, отделно имаш възможност да си вкарваш IR (кабинет симулации) също така да го ползваш за звукова карта, демек да си записваш на лаптопа. По принцип хич не харесвам процесорите, през годините съм имал най-различни и всичките ги разкарах. Звучат сплескано с един и същи характер и усещането при свирене не ми допада ма хич.

Edited by lyu_records

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.