Jump to content
Българският форум за музиканти

Arise

Избор на процесор

Recommended Posts

Здравейте,

Нужна ми е помощ в избора на мулти ефект процесор за домашно свирене. Дълги години не бях пипал китара, докато музата и  носталгията по ученическите ми години не се появи. Запазил съм китарата, която е прилична китайска имитация на Epiphone LP и 15-ватово комбо Park (G15RCD) . Сега искам да наваксам с процесора, който не успях да си позволя навремето, а впоследствие страстта ми по свиренето затихна. Уменията ми също са доста посредствени, но кефа и ентусиазма отново са налице. Свиря от мелодичен рок до тежък метъл и хардкор. Процесорите, към които съм се насочил са примерно: Zoom G3/G3nX, Boss gt-1, Digitech rp360 и най- вече по-скъпия Mooer GE200...

Обичам хубав clean tone, reverb и chorus ефекти, както и тежките плътни дисторжъни, но не знам какъв ще е резултата от комбинацията със скромните ми китара и усилвател... 

Помагайте с мнения и препоръки. Благодаря. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Най-доброто, което според мен можеш да направиш, е да инвестираш в по-добър усилвател. Опитът ми сочи, че при по-ниския клас усилвателят е най-важното звено във веригата.

С това настрана, ако си решил, че процесорът е това, което искаш, от изброените от теб бих пробвал с Boss или Zoom, като по-скоро клоня към Boss, които обичайно, освен по-добър звук, имат и по-здрава конструкция.

Иначе около тези пари можеш да намериш на старо и Line6 HD300 или 400.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Усилвателят наистина е много важен. Погледни Boss Katana 50 примерно, през компютър може да заредиш различни Boss ефекти. Доста добри отзиви има, и цената му не е извънземна.

Относно посочените от теб процесори, Mooer не е никак лош избор - имаш освен ефектите, отделно амп симулации. И, много голям плюс, можеш да качиш собствени IRs. Имам въпросния процесор, и звучи доста добре, естествено, съм качил различни IRs.

Друго, което също не е за подминаване в този ценови клас, е Nux Cerberus, тук вече има аналогов дисторшън и овърдрайв.

Но каквото и да се изпише, няма да добиеш реална представа. Най-добре е да се пробва с твоята китара ( и усилвател, ако се спреш на вариант процесор).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.