Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на процесор


Arise

Recommended Posts

Здравейте,

Нужна ми е помощ в избора на мулти ефект процесор за домашно свирене. Дълги години не бях пипал китара, докато музата и  носталгията по ученическите ми години не се появи. Запазил съм китарата, която е прилична китайска имитация на Epiphone LP и 15-ватово комбо Park (G15RCD) . Сега искам да наваксам с процесора, който не успях да си позволя навремето, а впоследствие страстта ми по свиренето затихна. Уменията ми също са доста посредствени, но кефа и ентусиазма отново са налице. Свиря от мелодичен рок до тежък метъл и хардкор. Процесорите, към които съм се насочил са примерно: Zoom G3/G3nX, Boss gt-1, Digitech rp360 и най- вече по-скъпия Mooer GE200...

Обичам хубав clean tone, reverb и chorus ефекти, както и тежките плътни дисторжъни, но не знам какъв ще е резултата от комбинацията със скромните ми китара и усилвател... 

Помагайте с мнения и препоръки. Благодаря. 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-доброто, което според мен можеш да направиш, е да инвестираш в по-добър усилвател. Опитът ми сочи, че при по-ниския клас усилвателят е най-важното звено във веригата.

С това настрана, ако си решил, че процесорът е това, което искаш, от изброените от теб бих пробвал с Boss или Zoom, като по-скоро клоня към Boss, които обичайно, освен по-добър звук, имат и по-здрава конструкция.

Иначе около тези пари можеш да намериш на старо и Line6 HD300 или 400.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Усилвателят наистина е много важен. Погледни Boss Katana 50 примерно, през компютър може да заредиш различни Boss ефекти. Доста добри отзиви има, и цената му не е извънземна.

Относно посочените от теб процесори, Mooer не е никак лош избор - имаш освен ефектите, отделно амп симулации. И, много голям плюс, можеш да качиш собствени IRs. Имам въпросния процесор, и звучи доста добре, естествено, съм качил различни IRs.

Друго, което също не е за подминаване в този ценови клас, е Nux Cerberus, тук вече има аналогов дисторшън и овърдрайв.

Но каквото и да се изпише, няма да добиеш реална представа. Най-добре е да се пробва с твоята китара ( и усилвател, ако се спреш на вариант процесор).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

От изброените, аз бих заложил на Диджитека, имат добри амп и каб симулации. Ефектите на всички са еднакви. Дижитека ми звучи по естествено, Лайн сикс не бих препоръчал по същата причина. Между другото е много важно как го настройваш самия проц, обикновенно фабричните настройки са доста зле. Аз примерно моя го пускам заедно с китара от няква песен, която ми харесва и се опитвам да постигна приблизителен тон. Не вярвай на демотата в ютюб! Наистина е най добре да се тества на място, но и това е нож с две остриета, защото за толкова кратко време не може да се прецени... Бос катана също е добър избор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От изброените Mooer GE200 или 150 никак не са лоши, отделно имаш възможност да си вкарваш IR (кабинет симулации) също така да го ползваш за звукова карта, демек да си записваш на лаптопа. По принцип хич не харесвам процесорите, през годините съм имал най-различни и всичките ги разкарах. Звучат сплескано с един и същи характер и усещането при свирене не ми допада ма хич.

Редактирано от lyu_records
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.