Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
apoplexia

Gibson въпрос

Recommended Posts

Привет.

В момента съм заел от колега Gibson Custom за тест - това вади убийствен звук, ама иска редовно трениворвка във фитнеса за гръб, тежи доста, освен че е и е неудобно за свирене в седнало положение без колан!

Каква е разликата между Studio Tribute, Studio, Classic, Traditional и Standard, освен козметична? Как се вписват SG и Explorer? Само за домашно ползване, не се търси сценична изява. Търсил съм отговор в Google, но още има неясноти, затова питам.

Това, което мога да пробвам, е Studio Tribute, Classic, Sтandard и SG Standard 2016 (със съмнително тънко тяло). Другото е с поръчка и опция за връщане.

При тест, на какво да обърна внимание, освен стандартните неща - удобство, гриф, прагове и пр? (За наличните наблизо модели, разбира се).

Досега бях скепрично настроен, че тази марка държи само цена... За сравнение в магазините има и японски Tokai, които също ще бъдат тествани.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Естествено зависи и от финансите, но понеже си изредил и по-скъпите... Стандарт е бая по-добра от Студио. Аз не съм им нещо фен (визуално и като удобство), но като тествах двете една след друга... голяма разлика, в полза на Стандарт! С еднакви адаптри в еднакъв амп.

Но то винаги си е и до бройки. Освен това тазгодишните модели, вече под ръководството на новото шефче, са различни като изработка, цена (по-евтини са) и имена/категории. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Както Baby Thomas каза, Standard > Studio по подразбиране. Най-добрият вариант е Custom, което също е очевидно, но там цената и тежестта на китарата растат експоненциално. Около 100 кг съм и пак ми е некомфортно да свиря с Epiphone Custom повече от два часа. 

И, да - съгласен съм, че е до бройка. Отиваш, хващаш, слушаш. И изобщо да не те интересува, че може да седиш часове да сравняваш (освен ако вече наистина не можеш да усетиш разлика - тогава отиваш пак на другия ден). Има една много грешна практика на притеснение от страната на музиканта, че отнема твърде много време на продавач-консултанта. Избираш важен за теб инструмент, не вид чипс - нормално е да искаш да се убедиш, че това е точно продуктът, който ти трябва. Успех!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.