Jump to content
Българският форум за музиканти

микрофон akg d65s


Recommended Posts

Здравейте, и много се извинявам ако раздела не е подходящ за този пост. Преди години приятел ми беше дал да ползвам доста дълго време един стар микрофон akg d65s и после си го взе, но си спомням, че този микрофон звучеше много готино с моя глас и ми се иска да притежавам пак такъв микрофон. Въпросите ми са два, като за втория въпрос може би това не е  подходящият раздел, но не мога да пусна тема в базара към сайта, дава ми някаква грешка. Та въпроса е - микрофон akg d60s дали звучи като akg d65s, това са много стари микрофони и навярно се са много хората които са имали опит и с двата, но бих се радвал ако някой знае. Изглеждат по еднакъв начин, само една цифра ги дели, но  може би имат прекалено различни параметри и звуков почерк.  А вторият въпрос е дали някой случайно не му се намира един от двата микрофона и има възможност и желание да го продаде. През чужди сайтове за техника втора ръка съм го виждал за 30 40-тина долара, но не ми се чака толкова и не ми се поема този риск да кубувам нещо без да съм  сигурен в какво състояние е. През нашенски сайтове съм виждал да се продава, но някой хора не са особено коректни но това е друга тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Имало едно време когато човек видял оферта в базар или олх, човека който продавал тия микрофони и без друго бил от родния град на лирическия герой и той навярно можел да се срещне лично с човека и да пробва някой микрофон, и последвал интересен телефонен разговор... :D Та значи, лирическия герой си харесал един чудноват sm58 който бил оригинален демек, и струвал до сто лева, както и въпросната 60-ка... И звъни да пита, като отговора бил, че въпросната 60-ка била продадена ама видиш ли имало някакъв беринджъл както и един останал шур бета 58 за пари които доста осъмнили лирическия герой в оригиналността на съответния продукт :nono: И той попитал човека дали микрофона е орГинален, човека казал да, после той го попитал някой въпросчета като дали на шпулите на тези бети дето се предлагат има надписи да не се отваря и да не се пипа (легендата гласяла, че орГинален шур няма такива лепки на шпулата) и човека казал оклончиво че ня някой има, на други не. Последвал вътрешен смях от страна на лирическия герой. И казал, че му се струва странно оригинален шур да е на такава цена, като пропуснал да обясни, че същото менте се продава за 24 лева в повечето магазини за електронни компоненти... Последвало дълго обяснение, как какво трябвало да очаква лирическия герой за такива пари, как нямало как на тази цена да се купи нещо което ново е стотици левове и бля бля бля. И казал, че - видите ли, - имали всякакви микрофони, ама за тях се правели някакви ТЪРГОВЕ (!!!) по някакъв неизвестен за лирическия герой начини, на които навярно най-смелият войн от Четата на Вокалистите който давал най-много пари, печелил конкурса, и тук лирическия герой щял да падне от вътрешен смях и побързал да обясни как има неотложна работа и затворил телефона под носа на човека който още продължавал да говори врели некипели търгашни изментярски глупости. 

Така де,  след месеци лирическия герой отново решил да звънне на човека уж случайно, като този път за удобство звъннал от телефона на приятелката си а не от неговия. Разговорът бил кратък. 

- Здравейте, интересувам се от микрофон akg d60s, разполагате ли с него и каква му е цената? (щото в обявата пишело по договаряне).

- Да, разполагаме. 

- А каква му е цената?

- 165 лева.

- Аха, приятен ден.

Колко максимално бил готов да предложи лирическия герой за микрофон, отдавна спрян от производство от akg? Как се променят механичните свойства на мембраната, окачването, за над 15 - 20 години след производството? А дали магнита е малко поотслабнал? А дали микрофона не е случайно изпуснат през многогодишната си служба в ръката на знайни и незнайни люде по света и у нас? Бил готов да даде между 60 и 100 лева. 165 лева за лирическия герой потвърдило тезата му за чиста проба търгашество, опит за продажба на ментета представяни за оригинали и всякакви там неща...  А въпросния микрофон през чужди подобни сайтове можел да се срещне за много по-ниска цена в долари или евро. 

ТОВА ВСИЧКОТО МОЖЕ БИ Е САМО ПРИКАЗКА, не се посочват определени субекти, всичко това може и да не се е случило или да се е случило в друга вселена. 

Но въпросната 60-тка категорично отпада. Не знам поради какви причини, но нещо ми го подсказва вътрешно <_<B):greenball::greenball::greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.