Jump to content
Българският форум за музиканти

китарата ми Къса Струна


mmanson

Recommended Posts

Китарата ми Ibanez RG350EX къса първа струна при смяната . вече скъса от 3 вида парва струна . и то все нови. Сменям си ги и при настроиката вече трети вид се къса веднага ... пък и не знам защо флойда ми се вдига адски много при настройката . и вече сам дал 30 лв за тъпи струни и всичките се късат за 20 мин ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да може да ти помогне някой, първо трябва да кажеш къде точно къса струната

Провери там където се къса дали няма някакъв ръб или нещо от сорта(който ще се наложи да изпилиш вероятно), което да стои в основата на проблема ти. Аз имах проблем от същото естества с китарата си - на нът-а имаше някакво ръбче и ми късаше нон стоп първа струна, смених го и всичко се оправи :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. щом флойда ти се вдига при настройка, значи трябва да се натегнат пружините, за да се компенсира опъването от струните. сваляш задния капак и затягаш двата болта които държат пластинката на която са закачени пружините. настройваш китарата. ако флойда все още се вдига - затягаш двата болта още малко. настройваш пак. и така докато флойда е в идеална позиция при настроена китара.

 

2. това с късането на струната е досадна работа. виж къде тоно се къса: на нът-а или на бридж-а. предполагам че на едното от двете места има заострено место, което ти къса струната като я опънеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пружините трябва така да са натегнати/разхлабени че когато китарата е настроена, тремолото стои успоредно на тялото на китарата:

 

Тук има много подробна информация за настройката:

http://www.ibanezrules.com/tech/setup/angle.htm

 

А кога точно то къса, като свириш, като настройваш, като ползваш тремолото?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1 - ами то нали не е хубаво да се пипат пружините ? някакъв проблем може ли да стане?

2 - Къса се точно на по-малко от см от ключа

1. ако не си сигурен че знаеш какво правиш, тогава най-добре занеси китарата на майстор. той ще извърши операцията (а тя ще е същата както ти я написах).

2. ако струната се къса на място, което няма допир с никоя част на китарата тогава проблема е в струната. но аз лично се съмнявам че е така - според мен струната ти се къса някъде около нът-а, което (пак според мен) значи, че някоя плоскост на локинг нът-а не е изгладена както трябва и просто ти "реже" струната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай малко повече инфо за точната ти процедура при настройване. Аз също съм късал при слагане на нови струни, но от невнимание.

 

Флойд се настройва от 6та към първа, като не се настройва от раз. В смисъл, след като сложиш струните, навиваш 6та, 5та, .... 1ва по малко, после пак и после пак, така няколко пъти. Ако пробваш директно да настройваш първа до Е4 и пружините са ти натегнати (и си с три примерно), като нищо ще късаш, колкото и пъти да се опитваш.

 

При ключа с китарата си никога не съм късал струна до сега, да си призная, малко странно ми звучи... Имаш предвид пред него или на нъта?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ам нз как да го обясня , 1 см от клуча се къса ... иначе , да стандартно си ги настроивам. Нз следващте ще ги пробвам по-малко да затягам 1-ва

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега, щом се късана 1 см от ключа, значи се къса на самия ключ(понеже тя се разтяга, когато е опъната.

Може би имаш прекалено остър ръб на дупчицата на лкючето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.