Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно дигитално пиано


Mimo

Recommended Posts

Да, но св чува само бръждене и то само като размърдам 3,5 мм жака в уредбата. Защо става така? Ако не стане така, поне да ми да каже как с този кабел да го свържа към тонколона и каква да купя / с какви входове/. Благодаря Ви!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, отново. Успях да извадя звук, обаче през входа за слушалки. Като към кабела, който ви показах сложих женкси удължител със завършващо 3,5 лм.и след него преходник към 5 мм. Това означава ли, че аудиоизходите на пианото не работят? Ако е така вече бих могла да направя рекламация. Още имам право да го върна в 30 дневен срок.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мини жака във входа на уредбата, двата чинча в Line out на пианото, като се спазва цвета: бяло е ляв канал, червено десен.

Такаа, изгледах видеото. Мога да говоря единствено от позицията на родител, чийто син започна да учи пиано на 7 години.

Първоначално го записах в нашия град на уроци, ходи три пъти и нищо не научи. След това се засилихме в окръжния град (Пазарджик), попаднахме на добра учителка и нещата започнаха лека полека да нарастват. Купих синтезатор Ямаха със същата лигава клавиатура като Артесията. Гооооляма, огромна, напростима грешка. После взехме едно старо руско пиано лирика, след няколко акордирания акордьорът ни каза да му търсим хубав инструмент, а за лириката повече да не го викаме. През това време пропускаше уроци поради ангажимент на преподавателката. Тя се зае сериозно и ни свърза със сегашната му учителка, с която е от четвърти клас. И се стегнахме, пари от тук, от там, познати, роднини, заемче, шест месеца преговори и пазарлъци с магазините и накрая се снабдихме с чисто нов Петрофф, директно от Чехия пред нас. Той си отвори кашона и свали найлоните. Кефът му беше неописуем. (В момента докато пиша, свири до мен).

И чак тогава нещата потръгнаха.

Като гледам синът Ви как свири Затова, може да съм безкрайно рязък, но - щом имате проблеми с изходите връщайте артесията.

Това дете трябва от малко да пипне и почувства истинска клавиатура, защото лошите навици, създадени в детската възраст остават за много дълго време.

Току що и синът изгледа видеото и се ококори. Детето ви има вродени умения, мога да кажа, че сте длъжна да го подпомагате.

Изчезвам по служба, че закъснявам, като се върна ще допиша някои неща.

Поздрави и успех.

ОТ къде сте?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, благодаря Ви за откровения отговор. Ще Ви кажа, че детето ми свири от октомври месец - това е постигнато за половин година като ходим при учителка веднъж седмично за 20 минути. Всъщност, основно го обучавам аз вкъщи. Не съм музикант, не разбирах от музика изобщо, но миналото лято си купих учебник по пиано и след две седмици вече свирех. Дефакто аз го обучавам, а учителката само за 20 минути ни дава учебници и насоки. Цялата теория съм му преподала аз. Той е взел музикалността си от мен. За половин година сме минали с учителката три учебника. Февруари месец, синът ми имаше изява в концерта на госпожата и тя каза, че до сега не и се е случвало да пуска толкова малко дете на сцена да свири само, без тя да акомпанира. Преди да го запиша при сегашната му учителка, бяхме при друга, която още след третия урок, излезе от стаята, оставяйки сина ми вътре и развълнувано ми каза, че това дете не е за тук, че  също пее много вярно, че трябва да отиваме в Пловдив и че ще и е мъчно ако се махнем, но с удоволствие ще идва на нашите концерти. След няколко урока се махнахме от нея, защото беше много емоционална и нестабилна, а синът ми е дето се вика още в детската градина. Предпочетах да му осигуря спокоен и по обран учител. Синът ми е абсолютист - когато и да започна да пея някоя песен и го попитам от кой тон започва - на секундата ми казва безпогрешно - без пианото да е до него. Как го прави? Не мога да Ви кажа. Вече доста неща умее да свири - около 30 песни и етюди, на които знае паритурите на изуст. Като го попитам дадена песен от кой тон започва и той започва да ми казва нотите по партитура като ги пее все едно пее солфеж. Как запомня такова количество...не знам. Честно казано се чувствам малоценна до него. Аз пея от дълги години и имам много хубав глас, но по стечение на обстоятелствата нереализиран. Имам приятелка, която е преподавател в Музикалната Акдемия в Пловдив стил народно пеене и когато и изпратих мои записи, тя първо ме попита къде съм ги правила, като си мислеше, че са правени в студио, пък аз се записах на стълбището, където има добра акустика. Тя направо ми предложи да ме свърже с певица и да започвам да пея, но аз отказах, защото нямам физическата възможност за това. Та дали защото пях през цялата ми бременност, е толкова музикален или просто е ген, не знам и аз не мога да си обясня. Принципно това при нас това не е прецедент, защото преди две години, открих, че мога да рисувам без никога да съм хващала четка  през живота си. Пращам снимки на някои от тях. Забравих да кажа, че и двамата с детето сме левичари. 

Относно пианото Артезия. Още в понеделник ще направя рекламация, но това, че трябва да го върна, пък те в седем дневен срок, ако са доволни от това в какъв вид го пращам, щяли по банков път да ми върнат парите. Но се питам каква гаранция имам, че няма да вземат пианото и да не ми върнат парите - при все, че няма да имам нищо, с което да докажа това. Иначе намерих друго дигитално пиано Акустика с тежка пианистична клавиатура, което бих могла да си позволя втора ръка, но само ако ми върнат парите и доплатя отгоре. 

 

IMG-c1a6082276f7353161f6eb0826d1c4da-V.jpg

20180217-0001.jpeg

FB_IMG_1517470312607.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От един боклук, та на друг. Тия боклуци ,наречени Акустика, ама изобщо не ги поглеждайте; имал съм такова чудо, не знам що изобщо го купих. Даваше велосити пикове, нещо му пържеше трафа, педалите му се откачаха, та трябваше да ги укрепвам с дрелката и винтове допълнително, а звукът му е такава фъсня, не съм го пускал, по миди с пиано библиотека го ползвах; никаква тежка клавиатура не е, не е хамър екшън, ами е ....боклук, тотален. И ми изподра паркета, щото му паднаха гумените крака. Добре, че го продадох на един пиян завалия, да си го чука у главата... 

Откъде сте го купували тва нещо, та се притеснявате за парите? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, то вече не зная към какво да погледна вече. От сайт за музикални инструменти. Всеки ми дава различни съвети...Надявам се накрая да успея да направя рекламация като ми дадат някаква гаранция, че ще ми върнат парите. Пък ще умувам какво да купя за тях. ☺

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пловдив. При коя учителка ходите?

В Пловдив пиана няма. Рунитон в никакъв случай. На последния ми сблъсък с тях (огранизирах концерт в родния ми град) замалко щяха да изядат боя от изпълнителите. Домъкнаха умрял роял от средата на 19 век с 85 клавиша, на който строят падна след първия акорд.

Магазин Виртуозо на Карловска 6, може да проверите какво има там.

Забравете за дигитални пиана. Това дете не трябва да бъде осакатявано по такъв начин.

Вариант е да потърсите Ангел Чакъров, акордьорът на музикалното училище (ако ви трябва номерът му, ще Ви го дам на ЛС). Много приветлив и услужлив човек. Той поназнайва къде  и на каква цена може да се намери пиано.

Относно уроците: веднъж седмично по 20 минути е тотално недостатъчно. И Вие не трябва да го обучавате. Човек, който не знае правилната постановка на пиано, а вече масово и учители не знаят това, не трябва да си позволява да учи когото и да е.

Питам и давам съвети, защото пътят ни тръгна от Пловдив. Два пъти седмично сме пътували по 120 км, понякога и по четири пъти. Но си заслужава. И в един момент Бог промени нещата и синът попадна в софийското музикално училище.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не че съм защитник на дигиталните пиана (аз например си продадох дигиталното пиано и си купих хибридно: Yamaha с механика от роял, разликата е огромна), но не смятам, че трябва да се отхвърлят напълно :) Един от най-големите ни пианисти Евгени Божанов твърди, че вкъщи има само Clavinova.  Ясно е, че акустичното е най-добрият избор за един сериозен класически пианист, но в тоя случай говорим за рояли. Вертикалните пиана са с механика, която не позволява да се произведе отново тон, ако преди това не е отпуснат напълно догоре клавишът и това създава доста кофти навици. Аз съм израснал на вертикално пиано и ми трябваше доста време да се отуча от това. Не че е болка за умиране, но дори да игнорираме този недостатък, приличните започват от поне 1500лв нагоре на старо. Жената преко сили е дала 500лв за тая Артезиа. Определено ще е трудно да си купи хубаво акустично пиано. Не искам да подценявам детето, определено е музикално, щом има абсолютен слух, но от клипчето е все още рано да се съди дали трябва да се инвестира в скъпо акустично пиано. Ако ще е дигитално, трябва да е задължително с хамър механика. Прилично дигитално според моето мнение е по-добре, отколкото старо руско акустично, а само такива се намират под 1000лв. Въпрос на късмет де. Иначе ако бюджетът се вдигне над 1000лв, може и да се мисли за акустично пиано. Не пречи да се консултирате с някой акордьор, понякога изпадат страхотни оферти.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление още не сме отишли в Пловдив. Все още сме си в нашия град. Аз исках да кандидатстваме от първи клас в музикалното училище в Пловдив, но госпожата по пиано на малкия, ме посъветва това да стане след четвърти клас, защото доста деца, които са записани на амбициозни родители , ще отпаднат до тогава. Относно това как го обучавам - много добре сме се сработили с преподавателката. Тя му показва постановка, техника, начин на свирене - отработват етюдите музкантски на нейното акустично пиано. Вкъщи се упражняваме по начина, който е казала тя. А що се отнася до теорията - не е трудно човек да я разбере, особено ако има добри способности за това - смятам се за умен човек, щом съм вишист с пет езика. Очевидно по този начин компенсираме кратките уроци и напредваме доста бързо. За мен като човек, с роднини педагози - човешкият фактор е с много голямо влияние, особено за толкова малко дете, което още няма изградена психика. Предишния музикален педагог беше в музикалната школа в града и малкият беше записан там, но мога да ви кажа, че точно заради преподавателката, която беше доста нервна и избухлива, можеше малкия да загуби интерес към пианото и да сме далеч от нивото, на което сме сега. А  настоящата преподавателка е доста ерудиран човек над 50 години - преподава в музикална паралелка в друг град - освен пиано и барабани и акордеон. За сега този вариант е удачен за този момент при условие, че малкият не може още да чете и да пише добре, все пак трябва да се обърне внимание и на образованието му, не само на музиката, а що се отнася до това как ще св равие по нататък. Госпожата по пиано ми разказа, че най - добрият пианист, който е излизал от там, се записал на 12 годишна възраст  да свири на пиано - после избрал да продължи в теоретичния отдел на музикалната академия, защото бил много добър теоретик. Така, че когато човек има талант - може да постигне за кратко време това, което други за доста години. И пак повтарям, че всеки по себе си е уникален и като човек и като способности и няма точни правила за развитието му. И в крайна сметка не е нужно да бъдем прекалено амбициозни и крайни в целите си, защото животът не се живее лесно по този начин. А отностно дигиталното пиано - пак повтарям, че акустичнотоза вкъщи, не е опция за мен. Имам възможност лятото да се сдобия с акустично Zimmerman, но няма да го направя, поради изброените от мен фактори, описани в предишен пост. Ше пробвам да направя рекламация на това и да купя с тежка клавиатура нещо на старо,защото нямам в момента възможност да увелича повече бюджета, иначе с повече пари и "баба знае".  А съвети " на хартия" лесно се дават, без да се знае положението на човек, защото в живота има много други фактори и хора, с които трябва да се съобразяваш. Благодаря Ви още веднъж за мненията ви  и за отделеното внимание! ☺

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте отново! Днес стартирах процедурата по връщане на Артезията и сега съм се спряла на Korg B1 с тежка клавиатура. Надявам се, че това вече е удачен инструмент за сина ми?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Korg B1 е абсолютният минимум. Аз лично бих се насочил към Roland FP30, който има по-добра клавиатура с три сензора и доста по-добър звук. Корг никога не са били добри в пианата. Но за тези пари толкова. Ако не можете да си позволите да дадете повече пари, Коргът ще върши работа, поне е с хамър клавиатура. За съжаление той няма MIDI изход, така че няма да можете да го ползвате като контролер към компютър, за да го позлвате със софтуерни пиана, които имат по-хубав звук. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.