Jump to content
Българският форум за музиканти

Колко време ми е нужно?


Кика

Recommended Posts

Хора, знам че отговор на моя въпрос няма, поне не в конкретни цифри, но кажете вие - колко време ви беше нужно , за да започнете да пеете така, че горе-долу да се харесвате. Имам предвид - 1. Чисто 2. Първия преход на гласа да е овладян 3. Да добиеш РЕАЛНА представа за това кое звучи добре като го пееш и кое не, без да трябва да се записваш.

 

Аз свиря на пиано от 4 годишна, та съм забравила колко е труден процеса на научаване и навлизане в съвсем нова терирория..Ходя на пеене от 6 месеца. И такова...хахахха ....нещата взеха да ми звучат добре в главата, добих няк'во самочувствие и реших да си запиша едно парче на компаа.. ГОЛяМа ГреШкА хора , голяма грешка :recourse:

 

Така че - Please! Нека да си поговорим за първите стъпки в пеенето, та да излеза от минидепресийката, която бавно ме завладява :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не пея дори пред себе си защото има опастност да се самопребия

 

базик,но всищност съм зле с пеенето а искам да се самонауча....

 

пожелавам си успех...

 

мерси...

 

:recourse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пусни записа за да ти кажем какво куца.

При положение, че си музикант 6 месеца е напълно достатъчно за да може да постигнеш ниво при, което да не се отчайваш от гласа си. Ако за 6 месеца не е постигнато значи има нещо грешно в методиката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно си някакъв максималист, щом свириш на пиано от 4-годишна :greenball:

 

Вземи го пусни тоя запис и други хора да те чуят отстрани!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Може би отговарям доста късно но... все пак.

Всъщност гласът ти не звучи зле. Смятам че имаш какво да работиш по него, но имайки предвид, че пееш от 6 месеца (т.е. си пяла от 6 месеца, когато си го записала), не смятам изпълнението за лошо :punk_guitar:

Трябва да имаш реална представа за гласа си. Има хора, които си мислят, че са едва ли не следващият Павароти, има и други, които си мислят че звучат зле, какъвто и глас да имат :) Аз май съм от втория тип. Аз съм чист бас, казвали са ми, че като такъв звуча добре, но аз все си мислех, че съм гола вода :)

Помисли си и ти как точно звучиш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

И аз смятам,че не бива да разчиташ само на себе си!Хубаво е да ходиш на уроци!Защо да хвърляш кой знае колко време за откриването на нещо,което отдавна е открито!Трябва ти учител,който да те научи на различни ,вече откритите :metalist: ,техники.Иначе,гласът ти е чист.

На добър час!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте , на 23 съм и искам да почна да пея , скоро почнах да свиря на китара и засега мога ли нещо в нас да се упражнявам или трябва с учител да започна ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не пречи да се занимаваш и сам, но най-добре е някой по-компетентен (разбирай учител или опитен певец) да те чуе отстрани и да ти каже кое е добре и кое не. Ако смяташ да станеш добър, обаче, не мисля, че може да минеш без педагог. (Лично мнение, самоуките да не ме оплюват!)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.