Jump to content
Българският форум за музиканти

Студио монитори Upgrade


apoplexia

Recommended Posts

Привет!

Бих искал да се допитам до Вас за съвет!

Смених Steinberg UR22mk II с Audient iD4 (определено се усеща разлика при наличие на сегашните монитори, разлика - по-реалистичен звук, най-ламерски казано).

Следващата стъпка е подмяна на мониторите, в момента Presonus Eris 4.5.

Стаята на този етап няма как да бъде акустично третирана поради ред причини (най-малкото смяна на жилище близко бъдеще). Настоящите монитори ми идват малко в повече относно ниските честоти/ниските средни, но пък като мощност са достатъчни за стаята. Чета ревюта, гледам из тубата, ще ида да чуя наличните из магазините, т.е. Genelec 8030B, Yamaha HS5/HS7, Adam TV5/TV7/A5X/A7X (ако последните два модела са налични), но в предвид, че ще са в магазин, където условията са много различни, по-скоро ще се объркам. Вариант да поръчам на сляпо с цел тест също е опция, но ще чуя утре каквото има из магазинте, ако въобще има значение.

Питането ми е, има ли смисъл (макар че отговорът ще бъде, че сам да си преценя) да хвърля едни 1000+ евро, при все, че не съм професионалист и не се целя към продукция на пазара, а по-скоро да си правя кефа ( макар че кефът няма цена, ама то този кеф бездънна яма) или да закупя един комплект Yamaha HS5 примерно и в последствие да мисля ъпгейд, или пък да скоча на "Големите" Neumann KH120 примерно? Няма как да си отговоря сам на тези въпроси, защото познанията ми на любител се надграждат постепенно.

За моя голяма радост, не мога да чакам дълго (предвид че жената бременна и после едва ли ще мога да си "развявам байрака"), та ще помоля за съвети и насоки.

Поздрави, Ангел

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето лично мнение е че въобще няма смисъл монитори по-малки от 6-ка. 5-ка само ако са d'appolito вариант. С товоите 4-ки в момента въобще не чуваш ниските честоти добре дават ги от 70 херца ама тези 70 колко под нулата са не се знае. Тези Yamaha HS5 един приятел ги имаше и съм ги чувал много са слаби в ниските, хич ги няма и той затова по-късно си взе и суб-а Ямахата 10 инча. Ама на мен лично повече ми харесват осмичките ямаха отколкото малките и суб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих днес из магазините и чух наличните модели. Ама с готова, вече миксирана и мастерирана продукция. Така че, ще вярвам на потребители и ревюта.

 И да, определено ще са 6 и нагоре инча.

Мерси :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новите монитори са инсталирани!

Мислел съм чи, че правя миксиране! Само опити!

Много чисти, много детайлни, дори и при слушане от тубата!

Дори и плъгините имат смивсъл, т.е. китарите звучат!!

Neumann KH 120

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 14 часа, apoplexia написа:

Новите монитори са инсталирани!

Мислел съм си, че правя миксиране! Само опити!

 

Честито! Като посвикнеш със звука им, след някой друг месец нещата съвсем ще си дойдат на мястото. :)

П.П. При мен нещата стояха по същия начин, само че още през 90-те и дори по-зле, защото тогава смесвах на обикновени колони и винаги се изумявах защо по дяволите вкъщи всичко звучи идеално, а като го чуя по радиото или занеса записа някъде другаде, миксът звучи ужасно и ме кара да потъвам в земята от срам. Е...след като си купих монитори (пасивни) и им паснах подходящия усилвател, проблемът с лошия звук/микс магически се разреши още на момента. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.