Jump to content
Българският форум за музиканти

Треперене на гласа


Unknown 1

Recommended Posts

Здравейте! Аз съм момиче на 16 години. Мога да пее много добре. Ходила съм 6 години професионално на уроци по пеене при музикален педагог, но когато станах на 12-13 години се отказах и от тогава просто си пея в къщи или с приятели и на училищни концерти. Гласът ми е доста висок (пяла съм Лили Иванова, Уитни Хюстън и все още мога да ги пея), но забелязах, че успявам с лекота да взимам високите тонове както преди, но когато пея нещо равно или малко по-ниско гласът ми трепери. Искам да помоля ако някой знае премината или как да спра това треперене да пише по-долу в коментарите. Благодаря много :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Казвам се Вяра Иванова и съм вокален педагог. Ако желаете, можете да се свържете с мен тук или на скайп: this_little_bird и да ми изпратите аудио клип с пример за треперенето, което споменавате. В работата ми често срещам една много специфична липса на стабилност в тоновете около разговорните при по-възрастни вокалисти, при такива, които имат проблем с алкохола или хора, които са преживели някакъв стрес и имат проблеми с нервната система. За да определим от какъв характер е проблемът, и съответно какво да се предприеме, трябва обаче да чуя как точно звучи.

Посещавала ли сте медицински специалист?

В кой град сте?

Ако желаете, можете да се присъедините ФБ групата ми за помощ, съвети и вокално обучение Sunday School with Viara

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Имате някакво стягане в гърлото. Най-често идва от форсиране. Опитайте да намалите динамиката и ако тремолото намалее, имате решение за проблема. Научете се да пеете силно не чрез напън, а чрез техника. Използуване на вокалния тракт като резонаторна тръба. Не обичам много силно изразен Twang, но го споменавам като опция за такава техника за ‘‘подсилване‘‘ на гласа. В тубата има много примери за тванг. Брет Манинг е добър, потърсете нещо от него.

Редактирано от Franky
грешка в клавиша
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.