Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
solist

За Варна (Тя наистина търси авторска музика) - Търся съмишленици за правене на авторски песни

Recommended Posts

Posted (edited)

Търся музиканти-съмишленици за производство на авторски песни в стил рок, бийт, хард рок и други. Критерий: МЕЛОДИЧНИ композиции. Отнася се за Варна. Необходими качества: идеализъм, вдъхновение и възможност за репетиции поне 2 пъти седмично. Без ограничение на възрастова граница - от 18 до 80 години. Композирам, пиша текстове, пея и свиря на ритъм китара и бас. Имам доста опит и в звукозаписа. Имам около 40 готови авторски песни. Който  приема да застане под това знаме - е добре дошъл за да поставим основите на една специфична музика в уникален град като Варна -  и това да е нещо по-различно. Девиз: Всичко е възможно, когато има екстремна доза вдъхновение и зелена светлина от Бога!

Edited by solist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Търсенето на музиканти-идеалисти, които да свирят и творят за УДОВОЛСТВИЕ - продължава. Имате идеи - елате да ги реализираме заедно! За мен най-важното е постигане на приятелство.  Меки, коректни и ненадути отношения в групата. Когато балона се надува и надува - после лесно се спуква! По възможност предпочитам "стари кучета" - защото сме закърмени с мелодична музика. Но и млади - (без траш и подобни стилове) са добре дошли.Не мислете веднага за свирене в клубове,  тези клубове са толкова застинали в една-две банални форми,  че групите преди участия се чудят кои свои стари и нови приятели да поканят, че да има някой да ги слушз :) Освен това- не само във Варна има рок-клубове. На други места има  дори и по-демократични  такива и с голяма свобода да си свириш каквото искаш. Опитайте във Варна да сте свободни  в това отношение - и пак ще говорим :)А Имената (звездите) в бранша отдавна пеят едно и също - и как не им писва - не зная. Ако създадем музика базирана на приятелство - всичко друго ще се нареди като с магическа пръчка! Най-приятно се работи с непрофесионалисти. Не сте Ричи Блякмор? Ами страхотно! Бъдете себе си - бъдете аматьори - в това има най - много чар. Ричи ще повтаря концерти базирани на песни  на пърпъл и рейбоу - докато е жив :) Професионалистите имат обременено мислене, печеленето все им е в акъла  и  започват като по правило да се съобразяват непрекъснато с евентуалната публика. От там  - и авторската музика  се пише с клишета и започва да прилича на нещо, което вече отдавна е изконсумирано. Предложението ми е за освободено мислене по музикалните въпроси - експериментиране в различни стилове - но на всяка цена - мелодични. Китари с дисторжен - да! Но над тях да има изградена мелодия а не само ръмжене заради самото нагряване. Да опитаме с авторска музика - ако не се получи удоволствие от това - всеки ще е свободен да се оттегли безпроблемно. Каква е другата ви възможност.? Да разбиете с глава стената от трибюти, които са определени с график месеци напред. Ами и това е опция :)

Edited by solist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Допълнение: Ако имате положени основи на подобна група - тоест да ви трябва вокал свирещ ритъм китара или бас китара - съм навит да опитам. Важното за мен е да има приятелство и вдъхновение за правене на музика. Не държа непременно аз да съм организатора на един такъв процес. Даже в един такъв вариант (включване към вече обособена формация) - за мен ще е по-лесно. Особено ако имате къде да репетирате. Разбира се говоря за група предпочитаща да произвежда авторска музика  Трябва да се отчете и факта, че съм от по-старото поколение музиканти и евентуалната спойка с хора под 50 годишни ще е по-трудна.

Edited by solist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By asparuh75
   От доста време го разучавам и не съм го ошлайфал ама днес си издивях и реших да се запиша, тъй че грешки има ама са от сърце
    
    
  • By Lucifer
   Здравейте, аз съм фронтменът на новосформираната classic rock – grunge група Fallen и си търсим барабанист. За момента сме в състав аз – китара и вокал и басист-беквокал. Ако ви се свири не само за забавление, но и искате да се развивате, пишете ми!
  • By mrdurandt1
   Интересно ми е да прочета коментари, мнения и критики относно това парче. Музиката и аранжименtа са мои. Текста е на един приятел а вокалите са на Racquel Roberts. Пишете на воля
  • By Terry 12
   Здравейте, на 20 години съм и търся група в Пловдив (наскоро се пренесох тук), по възможност с оборудвана репетиционна , тъй като цялата ми апаратура е в родния ми град (Мездра). Свиря на барабани, с досегашните ми групи съм свирил главно кавъри (Металика, Гънс н Роузес, Грийн Дей, Нирвана и тн.)както и няколко авторски парчета.
   Имам опит с участия и свирене пред голяма публика.
  • By tomator
   Здравейте,
   Ние сме вокалист, китарист и басист, които търсим барабанист в сферата на рока и метъл-а. Групата е нова.
   Засега сме започнали с кавъри на парчета на групи като Alice in Chains, Tool, Audioslave, Soundgarden, Zeppelin и др.
   Изисквания:
   -  да има барабани 
   - да има поне един свободен ден в седмицата за репетиция
   - да отделя време за 5 авторски/кавър парчета в седмицата
   Поздрави
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.