Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
solist

За Варна (Тя наистина търси авторска музика) - Търся съмишленици за правене на авторски песни

Recommended Posts

Posted (edited)

Търся музиканти-съмишленици за производство на авторски песни в стил рок, бийт, хард рок и други. Критерий: МЕЛОДИЧНИ композиции. Отнася се за Варна. Необходими качества: идеализъм, вдъхновение и възможност за репетиции поне 2 пъти седмично. Без ограничение на възрастова граница - от 18 до 80 години. Композирам, пиша текстове, пея и свиря на ритъм китара и бас. Имам доста опит и в звукозаписа. Имам около 40 готови авторски песни. Който  приема да застане под това знаме - е добре дошъл за да поставим основите на една специфична музика в уникален град като Варна -  и това да е нещо по-различно. Девиз: Всичко е възможно, когато има екстремна доза вдъхновение и зелена светлина от Бога!

Edited by solist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Търсенето на музиканти-идеалисти, които да свирят и творят за УДОВОЛСТВИЕ - продължава. Имате идеи - елате да ги реализираме заедно! За мен най-важното е постигане на приятелство.  Меки, коректни и ненадути отношения в групата. Когато балона се надува и надува - после лесно се спуква! По възможност предпочитам "стари кучета" - защото сме закърмени с мелодична музика. Но и млади - (без траш и подобни стилове) са добре дошли.Не мислете веднага за свирене в клубове,  тези клубове са толкова застинали в една-две банални форми,  че групите преди участия се чудят кои свои стари и нови приятели да поканят, че да има някой да ги слушз :) Освен това- не само във Варна има рок-клубове. На други места има  дори и по-демократични  такива и с голяма свобода да си свириш каквото искаш. Опитайте във Варна да сте свободни  в това отношение - и пак ще говорим :)А Имената (звездите) в бранша отдавна пеят едно и също - и как не им писва - не зная. Ако създадем музика базирана на приятелство - всичко друго ще се нареди като с магическа пръчка! Най-приятно се работи с непрофесионалисти. Не сте Ричи Блякмор? Ами страхотно! Бъдете себе си - бъдете аматьори - в това има най - много чар. Ричи ще повтаря концерти базирани на песни  на пърпъл и рейбоу - докато е жив :) Професионалистите имат обременено мислене, печеленето все им е в акъла  и  започват като по правило да се съобразяват непрекъснато с евентуалната публика. От там  - и авторската музика  се пише с клишета и започва да прилича на нещо, което вече отдавна е изконсумирано. Предложението ми е за освободено мислене по музикалните въпроси - експериментиране в различни стилове - но на всяка цена - мелодични. Китари с дисторжен - да! Но над тях да има изградена мелодия а не само ръмжене заради самото нагряване. Да опитаме с авторска музика - ако не се получи удоволствие от това - всеки ще е свободен да се оттегли безпроблемно. Каква е другата ви възможност.? Да разбиете с глава стената от трибюти, които са определени с график месеци напред. Ами и това е опция :)

Edited by solist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Допълнение: Ако имате положени основи на подобна група - тоест да ви трябва вокал свирещ ритъм китара или бас китара - съм навит да опитам. Важното за мен е да има приятелство и вдъхновение за правене на музика. Не държа непременно аз да съм организатора на един такъв процес. Даже в един такъв вариант (включване към вече обособена формация) - за мен ще е по-лесно. Особено ако имате къде да репетирате. Разбира се говоря за група предпочитаща да произвежда авторска музика  Трябва да се отчете и факта, че съм от по-старото поколение музиканти и евентуалната спойка с хора под 50 годишни ще е по-трудна.

Edited by solist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By ian_vertongen
   Здравейте, китарист и бек-вокал съм от Варна.
   Търся банда за рок-алтърнатив кавъри на: Qeens of stone Age, Audioslave, Bush, Hoobastank, Pearl Jam и ред други такива банди от този стил.
   Целта е свирене за удоволствие, разбира се не чак дотам да учим песен на репетиция всеки път. Държа всяка песен да бъде направена на не повече от една репетиция, максимум две. Тези групи не са особено сложни за средно напреднал музикант.
   Ето и едно мое клипче, от което може да видите как се справям с китарата.
   При интерес на лични или по фейсбук: Прес Пенчев.
   Благодаря за интереса.
    
  • By tactonfan!!!
   Здравейте, аз съм барабанист на 32г, оборудван, и искам да сформирам банда (т.е. търся китара, бас, вокал) най-вече за авторска музика (кавърите са на втори план). Прави ми се музика, на която хората наистина могат да си счупят главите, нещо с много груув, може и да е рап метъл, може да е стоунър, може и да е по-тежко, но най-важното - с много мъди! Без меланхолични, джендърски и разциврени песни. Просто музика за куфеене. Слагам няколко линкове за ориентир за насоката, която търся:
   https://www.youtube.com/watch?v=7Uke94UTO-E
   https://www.youtube.com/watch?v=-vl72Gqz1yM
   https://www.youtube.com/watch?v=0TJ6V1Xl150
   https://www.youtube.com/watch?v=_bAuPr7GEbQ
   Ако някой има интерес да правим такава музика, нека ми пише (най-добре) или звънне. За контакти:
   https://www.facebook.com/alex.milushev
   тел 0899914399
   Поздрави
   Сашо
  • By vihro
   Софийска поп-рок група търси клавир и бас. Полът на въпросните е без значение, но хора работили с банди, пеещи и сценични, около 30-те, ще са с предимство.
   За контакт само и единствено на посочения телефон: 0988 74 34 64
   Вихрен
  • By asparuh75
   От доста време го разучавам и не съм го ошлайфал ама днес си издивях и реших да се запиша, тъй че грешки има ама са от сърце
    
    
  • By Lucifer
   Здравейте, аз съм фронтменът на новосформираната classic rock – grunge група Fallen и си търсим барабанист. За момента сме в състав аз – китара и вокал и басист-беквокал. Ако ви се свири не само за забавление, но и искате да се развивате, пишете ми!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.