Jump to content
Българският форум за музиканти

newage

Искам да сменя Yamaha CS1x за подобие на пиано

Recommended Posts

Здравейте!

Имам синтезатор Yamaha CS1x, който купих нов навремето с голям мерак, но така и не можах да използвам по предназначение, заради сложния софтуер.

Имам желание за пиано, навремето като дете свирех и композирах своя музика, но сега къщата ми е много малка, няма място за такова. Всеки пък като седна на Ямахата и се отказвам - липсва усещането за твърдите клавиши, много малко октави има. Има ли вариант да го сменя за midi клавиатура, наподобяваща пиано, с всичките му регистри? Клавиатура с усещане за пиано, нещо подобно на видеото, с всичките му октави. И има ли софтуер с който от компютъра да извадя автентичен пиано звук, като на видеото?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Можеш да ползваш всяко едно дигитално пиано като MIDI контролер. Харесай си някое като клавиши, защото на вкус хората са различни, някои предпочитат леки, други -  по-тежки клавиши. Има и само MIDI контролери с твърди клавиши, например Kawai VPC1, то е доста популярен и харесван модел. Като софтуер аз ползвам Garritan CFX. В началото си купих версията Lite, която се сваля от Интернет и струва около $70. След това ъпгрейднах до пъпната версия, но трябваше да ми я донесе един познат от щатите, защото тя е само на флашка. Но честно казано и Lite е перфектна. Ето един запис с него:

 

Не слушай грешките, все още разучавам произведението :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Благодаря!

Този софтуер сам по себе си ли работи или е плъгин?

Share this post


Link to post
Share on other sites

И двете, аз го ползвам stand-alone. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.