Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
lapd73

Проблем с активна EMG електроника на китара

Recommended Posts

Здравейте, ето какъв проблем имам - преди няколко месеца се сдобих с китара Schecter Hellraiser Special втора ръка. Китарата е фабрично с активни EMG 81/85 адаптри. В началото нямаше проблеми, но от известно време при включена към усилвател или към компютър през USB аудио интерфейс има пукане от китарата, когато не свири. Пукането наподобява все едно някой почуква адаптрите силно с пръст или нещо подобно и се появява на различни интервали. Пукането изчезва само като се намалят до край потенциометрите на китарата за силата на звука/два на брой/, в зависимост от това кой адаптер е включен. Пукането го има независимо кой от адаптрите е включен т.е. и при двата. Огледах внимателно всички кабели на електрониката и не забелязах някакъв проблем, всичко си е запоено фабрично.

Моля тези които са наясно с този вид техника, тъй като съм от провинцията и тук техници с необходимите познания няма, ако могат да ме насочат къде може да е проблема. Аз лично имам подозрения към кондензатора, който е запоен към тон-потенциометъра.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може да е от лош контакт между клипс конекторите и прилежащите им изводите.Има един спрей за почистване на ел.контакти(контакт спрей).Напръскват се конектора и извода и се свързват и разкачват няколко пъти.Същото се прави и за потенциометрите ,жака и превключвателя.Опитай и със друг кабел за китара.

Такъв например: https://www.avto.bim.bg/Kontakten-sprei-za-elektronika-400ml_pr54589.html

https://vikiwat.com/sprei-za-pochistvane-na-elektricheski-kontakti-motip-400ml.html

https://www.youtube.com/watch?v=vvwVSugaXuM

Ако си със флойд роуз тремоло ,то вероятно пружините пукат при ползване на флойда.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.