Jump to content
Българският форум за музиканти

Кой какви струни предпочита?


HOSHUNKOV

Recommended Posts

D'addario 10-46 последния път попаднах на менте,много меки и не звучаха много добре,оригиналните са ОК,ма в кочината не знаеш откъде са дошли в магазина.Ротосаунд не са лоши,но бързо затихват намотаните,е сигурно зависи от свиренето.Абе,Ърнибола най благо си звучи според мен.☺️

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Считам, че като съотношение цена качество D`addario EXL110 са доста добри. Ползвам ги и на фендера ми и на гибсъна. Харесвах фендер булет, но за мензурата на гибсън са прекалено меки. Да попадне на дърво, човек никога не е застрахован, за това е добре да се пазарува от магазини, на които може да се има доверие. В крайна сметка освен марката, според мен е много важно струните да са нови, аз затова и доста често ги сменям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро тествах Stringjoy (има ги в MusicDivision). Компанията е доста интересна, с тяхно виждане за нещата и добро отношение към клиента. Не са някаква мега фирма, която да се отнася неебателно с клиентите си. Самите струни бяха готини, издържаха доста, въпреки че са без покритие. Можеш да си правиш и всевъзможни къстъм размери и комплекти! Имат интересен tension калкулатор на сайта си. Обърнато е специално внимание и на феновете на 7-8-etc. струнни арфи и извратени строеве... :P

Днес ще слагам още един техен комплект, 10-54 за ДропС. Предните бяха 9-48 и останах доволен от тях.

 

П.П. Еликсир все още са номер едно в личната ми класация. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи и от поддръжката на струните. Има много прехвалени препарати, ползвал съм, за да се убедя, че няма нищо вечно. Пък и за репетиционните китари няма смисъл от скъпи струни. А за концерните- винаги сменям 2-3 дни преди участие, но ако съм с флойд роуз, нося и втора китара. 

Свиренето е мотивацията, струните са може би по-скоро въпрос на предпочитание. От тях тръгва звукът, но през още колко етапа преминава... Затова според мен, важно е да си намерим удобния размер и комплект, за да се чувстваме комфортно и сигурно.

Редактирано от wiseppman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.