Jump to content
Българският форум за музиканти

Кой какви струни предпочита?


HOSHUNKOV

Recommended Posts

от скоро започнах да използвам D'Addario 10-46 и съм супер доволен. От една страна ми харесва звука им, от друга самото усещане, и от трета разбирасе ниската им цена. Мисля за напред да карам на D'Addario.

Преди това дълго време ползвах струни Фендер (понеже само до такива имах достъп), които макар че са много оплювани също не са лоши, но по-високата им цена е неоправдана!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

От няколко дена и аз минах на струни "Wyres",засега съм много впечатлен имат страхотен тон и не са мръднали,но ще видим занапред как ще се представят.Някой дали е ползвал струните им за акустична китара и ,ако може да сподели как са сравнени примерно с тези на "Elixir"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да от повече от година, даже май две. Бяха малка стартираща канадска компания :). На мен ми харесват значително повече от Еликсир. Имаш усещането за "истинска" струна, а не толкова мазното усещане на Еликсирите. Освен това, което е и най-важното за мен, тона пасва много повече на две от китарите ми. Повече среди/плътност и маса, а не само високи и презънс, както са Еликсир. Други струни за акустична, които ми харесват много и са горе долу същия ценови клас са Thomastik Plectrum и Spectrum сериите (в зависимост от китарата).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойте Wyres за елка издържаха 10-тина дни и покритието на соловите окапа, пък аз не свиря по много, даже не всеки ден. Тонът след слагането беше отличен, но за тия пари очаквах повече! Май лъжат за това тефлоново покритие... :(

 

Останаха ми да пробвам само Everly B52, ама онез тъпаци не искат да шипнат до тук, ще видим какви схеми ще измисля.

Далеч напред в класацията ми лидер си остава Elixir. :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Надявах се повече да изкарат :-( ,иначе са страхотни като усещане и тон обаче,ако се скапват за 10-на дена не си струват парите.Ще пиша и аз ,когато се скапят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E няма да е лошо да се поизбърсват струните след употреба, освен това важното е тона да се запазва, което отбелязвам аз - покритието въобще не го гледам запазва ли се или не.

Акустичните струни на Wyres и на Thomastik при мен изкарват около 40-50 часа свирене, което аз отчитам като страхотни струни :) Останалите са около 15-20. Еликсир не ми харесват като звук, както отбелязах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако забележката е към мен - аз винаги след всяка свирня мажа с Дънлоп Формула 65 мазила за струни и тяло!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Нямах късмет с Elixir-a. На кухарката скъсах 3-та и 1-ва (1-та по особено тъп начин), а нa ел-ката 1-ва (скъса се на бриджа, та не знам дали не трябва да му се прави нещо). Сега сложих Fender Bullet 9-42. Определено звука ми харесва повече. Иначе с Elixir определно се свири "мазно".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако прочетеш повече,доста хора смятат,че елексирите не държат на агресивно опъване/бендване.Фендерите пък бързо се износват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.