Jump to content
Българският форум за музиканти

Стратокастър Eko от началото на 90-те


sevenstring

Recommended Posts

Случаят е донякъде за обяви "купувам", но си позволявам да пусна темата и тук, доколкото ми е интересно дали и доколко някой въобще е виждал напоследък това нещо.

Та, търся си китара като друга, която имам от много години насам - стратокастър на италианската марка Еко. Не знам точната година на производство, но я купих втора ръка през 1995 г. и е сравнително модерно изпълнение, така че подозирам, че е от началото на 90-те или най-рано късните 80.

Показаната на снимките е моята, която е модифицирана с нови тремоло, адаптери, заключващи ключове, джъмбо праговете и "изгладен" радиус на грифа. Във вида, в който я купих едно време, беше с 6-точково класическо тремоло и обикновени ключове (пак в цвят хром) и обикновени керамични сингъл койл адаптери с черни капачки. Подозирам, че пикгардът също може да не е оригиналният, защото не пасва 100% идеално при долния рог.

Имам някакъв спомен, че преди доста години на сайта на една репетиционна имаше такава черна, която държаха като оборотна, обаче не мога да си спомня къде беше, а и кой знае какво е станало с репетиционната и китарата от тогава ...

Та, ако случайно някой има или е виждал, или види някъде, моля да сподели! 

20181101_183539_trim.jpg

20181101_183633_trim.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Хвърляй ей тука по едно око, наскоро мернах такъв страт, ама сигурно вече е продаден. Явно са били популярни навремето, има ги и по виенските секънд хенд шопове, макар че това, което съм пробвал - една дванайсетструнка, 335 копие и няква Джаг - фантазма с много копчета - все са били големи боклуци, може би евтини модели. В италианския ОЛХ шансът да намериш би трябвало да е още по-голям. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.