Jump to content
Българският форум за музиканти

Електронни барабани


Recommended Posts

Здравейте всички тук!

Преди години свирих на акустични барабани - амати разбира се:hysterical: От доста време насам не съм свирил. Искам пак да започна, но тъй като живея в панелка, съм се ориентирал към покупка на електронни барабани Yamaha. Проверих в кагазина на Yamaha - имат прилични сетове за около 1500 лева.

Интересува ме, заслужава ли си покупката - в смисъл, какви са плюсовете и минусите на електронните баракани. Моля, който има опит - дайте малко информация по въпроса.

Другото нещо, което ме интересува е някакъв самоучител - ако има такъв разбира се.

Предварително благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за плюсовете сам може да се сетиш какви са . за минусите е много относително, всеки по различен начин усеща свиренето на електронните. общоприето менние е че падовете не притежават специфичната динамика на кожите при акустичният сет . разбира се това е много относително, новите модели електронни барабани са максимално близки като усещане до акустичените такива. ако имаш парите и ти се свири, а не можеш да си позволиш една малка война с комшиите , взимай ги.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами виж пич аз нямам почти никакъв стаж с елеткронните барабани......чесно казано якото при тях е че звука който изкарваш може да е какъвто си искаш ти,аз също съм в панелка :) , ама си репетирам на един Пад,и 70% от ренировките ми са там,наистина по удобно е да си имаш ел.барабанки вкъщи ама нали се сещаш.....панела си е панел,да пръдне съседа и ще го чуеш,но все пак наистина е много яко,това за самоучителя......има сумати уроци в интернет,аз лично папам от Dave Weckl защото неговите уроци могат да ти дадат отговор на много въпроси,от това как да държиш палката до това как да извлвчеш най-добрия звук от твоя сет,иначе тия барабанки които си гледал мисля че са добри за тия пари,но повече за тях може да питаш El Nino.....той е човека който ще ти помогне....Успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж сега, така и така имаш стар сет барабани,по-хубаво си намери някое читалище или пък,ако познаваш някоя група,където си има пощение за репетиции,просто ги помоли да свириш в тяхното помещение,мисля че за два-три часа на ден всяка една група ще се съгласи.С тия 1500лв си вземи един нов акустичен сет,за свирения по клубовете.Иначе дори и да са електронни барабаните,пак е много относително,много си зависи от самият панел,примерно като ходя у баба ми,техният панел в блока е толкова тънак,че чувам хората как си говорят,представиси за какво става на въпрос.

Редактирано от evans
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно си прав братле,повечето панели са такива,ако има изолация може би ще е малко по добре,но.....панел,все тая,аз лично ходя да свиря в едно читалище където и давам уроци,никой нищо не ти казва,много одачен вариант,иначе и аз съм на същото мнение ..... вземи си акустичен сет,не ти го предложих за да не кажеш тия кво се месят,но все пак ти си знаеш :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за информацията и съветите!

Идеята ми е да си свиря в къщи - просто нямам време да ходя в читалища, гаражи и т.н. Нямам намеренеие да правя кариера като музикант - по-скоро това ми е нещо като хоби:D

Доколкото успях да проуча, мога да свържа електронните барабани директно в компютъра с миди кабел, като по този начин избягвам сложното озвучаване на акустичните барабани. Иска ми се да си направя нещо като домашно студио - напълно непретенциозно разбира се. Просто ей така - да си правя кеф:D

Интересува ме дали усещането е същото при електронните барабани - отскок на палката и т.н. За звука горе-долу ми е ясно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ти май не четеш какво ти пишат :D всеки ще усети по различен начин динамиката на тези барабани. отиваш в дръм центъра или най близкото място където ще си ги пробваш и сам ще си прецениш . според мен падовете на ямаха са доста добри и пресъздават доста реалистично усещането за свирене на акустичен сет :D разлики естествено има като най-важно е внушението на човека зад барабаните. когато за първи път седнах зад електронни барабани не успях да свикна с мисълта на какво ще свиря. но според мен се свиква за съвсем кратко време. проблема с озвучаването няма да го имаш,семплите и готовите звучци са толкова много че едвали някога ще ги използваш всичките. другото което трябва да знаеш е че на електроните барбани май се свири далеч по леко и внимателно поради специфичността на конструкцията и изобщо самотот изпълнение на барабаните, вживявания "ала Ларс Улрих" ще ти донесат допълнителни разходи и "късане" на нервите. но това отнове е доста относително.

Редактирано от AccesS
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва много да се внимава с електронните барабани, щото ти скапват техниката...удрянето под какъвто и да е ъгъл и начин винаги вади един и същи звук, така че целият фийлинг ти се проваля, ако свириш само на такива барабани. После катос еднеш на акустични ще се чудиш що не се получава. За репетиране и поддържане на форма са ок, ма не трябва да се прекалява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В общи линии разбрах - благодаря. Между другото в магазина нямаха в наличност готов сет за да ги пробвам но продавача беше така любезен да ми обясни, че падовете на Yamaha били "динамични" и съответно реагират на сила на удар. Дано да е прав:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=75&st=0

 

Това може да ти е от полза http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry195009

 

 

и по принцип всички са динамични.

Редактирано от IgniteAll
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някои колеги пак се изказват прибързано...

 

1. няма електронни барабани докарващи усещането и динамиката на акустични.може би ако си купиш Ви-дръм за 5-6 хилки(в западна валута), ще си максимално близо, но не бих могъл да кажа, защото не съм пипал такова.

 

2. евтините(1000-2000) електронни сетове са до един дървени и все едно удряш дъска с гума ама по-скоро дъска:D

 

3. не е добре да се учиш на електронни, ако се каниш да минаваш на акустични, ако не се каниш, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ

 

4. доколко ти разваля техниката е спорно, особено ако вече ти е изградена, по друга логика може и да е обратното, тъй като имат по-лош отскок и се развива контрола над палката и отскока, тъй че да не се изказваме толкова крайно;)

 

5. имаш такива звуци каквито има в модула, освен ако не си вкараш сам миди, което май не е толкова лесно шъ знайш

 

6. меш-хедове за малко пари НЯМА;)

 

7. Роланд е по-скъпичко от Ямаха;)

 

8. 99 процента от новите сетове са ДИНАМИЧНИ, демек не е баш като да вадят един и същи звук, ако си поиграеш с настройки, може да направиш така че да не ти разпознава изобщо слабите удари което те учи на консистенция на ударите:crying:

 

9. колкото до шума, електронните барабани НЕ са тихи, но са МНОГО ПО-ТИХИ от акустичните, включително заглушени такива

 

10. ако ще свириш за кеф вкъщи и нямаш амбиции да ставаш барабанист, горещо ти препоръчвам да си вземеш електронни барабани

 

11. ако цената ти е движещ фактор, да знаеш че има и Алесис падове плюс ДМ5 модул на пазара и излиза немалко по-евтино от Ямаха

 

аре, гуд лак дет' се вика:D

Редактирано от Katsko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина темата за електронните барабани е много спорна и има колкото барабанисти,толкова и мнения.Всичко е относително и зависи единствено от личното усещане на всеки когато седне зад такъв сет.Аз лично имах щастието да изпробвам най-скъпите серии на Роланд и Ямаха,допаднаха ми меш-хедовете на Роланд,като усещане което те доближава повече към акустичните барабани с не много натегнати кожи и се свири изключително леко и приятно.Разбира се,не бих се отказал от електронен сет Ямаха за репетиции вкъщи.Така че,всичко е въпрос на личен избор,а ако ти все още не си намерил подходящият за теб инструмент,ето тази обява може да ти помогне.Ако Калоян не ги е продал,би бил добър шанс за теб,защото комплекта е съвсем нов,купи си ги преди не повече от 6-7 месеца.Така че,успех от мен :surprise:

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry207368

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте всички тук!

Преди години свирих на акустични барабани - амати разбира се:icon_shithappens: От доста време насам не съм свирил. Искам пак да започна, но тъй като живея в панелка, съм се ориентирал към покупка на електронни барабани Yamaha. Проверих в кагазина на Yamaha - имат прилични сетове за около 1500 лева.

Интересува ме, заслужава ли си покупката - в смисъл, какви са плюсовете и минусите на електронните баракани. Моля, който има опит - дайте малко информация по въпроса.

Другото нещо, което ме интересува е някакъв самоучител - ако има такъв разбира се.

Предварително благодаря.

В никакъв случаи yamaha,наи-големите дървета от електронните барабани,Нито саунди,нито динамика,за падовете да не говоря абсолютни дъски.V-drums на Roland е супер,но са скъпи.Но пуснаха евтина серия на V=drums TD 6-kx.Te са със плетените кожи и на томовете Хубав саунд и добра динамика,не може да се измориш на тях,да не ти говоря каква бързина се развива.Цената им Германия е 1520 евро.В БГ ми искаха 3650 лв. дано имаш късмет:greenball:))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.