Jump to content
Българският форум за музиканти

кубе Roland CUBE 20XL


H.R.

Recommended Posts

Здравейте, 

Някой имал ли е такова ? Прочитайки спецификациите и от ревютата, които изгледах много ми хареса. Забелязвам обаче, че вече не се произвежда версията за китара - само версията за бас. Подчертавам, че говоря за модела 20XL Guitar (не 20X, 15XL, и т.н.) Говорим за малко, моделинг транзисторно кубенце с 8" говорител - не може да се очаква велико качество. Харесват ми метъл звуците, но и чистия канал, както и акустичната симулация. Дори има нещо като power attenuator от 20 на 2 w. Като цел е свирене в къщи и разнасяне по разни места. 

You Tube

Бих се спрял и на 15XL, но няма изход за footswitch. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш да ползваш моделинг звук, препоръчвам процесор, то на практика е същото, само с него имаш много повече възможности да модулираш звука и донагласяш тона, които желаеш. Това при положение че имаш стабилна звукова уредба в къщи. Другото което е че е много по лесен за разнасяне. Като цяло моделинг комботата са с кофти тон, ревютата ги обработват после.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то работата е там, че търся компактност и мобилност - и комбо и процесор - всичко да е събрано там в една кутия, която като и навия захранващия кабел отзад на куките направо да я вдигна и мога да я пренеса лесно пеша или с кола.  Имал съм процесори, ползвам и компютър с Amplitube, както и камиончета...но ако тръгна нанякъде то кабелак, то захранвания, то джаджи.... Ясно е, че "мобилното" устройство винаги е с компромис на качеството спрямо "стационарното". 

П.П. Това, че обработват звука на ревютата съм съгласен. И няма кой и как да ги осъди за това - боли ги ...важното е НЕЩО да се продава.

Редактирано от H.R.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си закупих BOSS Katana 100W изключително доволен съм. Ако комбото което си харесал има USB и BOSS Tonestudio по характеристики реално ще имаш и процесор, но просто ще го управляваш през компютъра. Катаната има 50 на брой BOSS ефекти и тоделно има Send Return ако искаш изцяло аналогов звук (транзистори и stomp ефекти).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E 100W Katana е друга бира. Сравнително по-голяма, по-мощна, по-тежка, по-скъпа, с повече възможности и си е чист BOSS.  

Roland 20XL си е Roland с някакъв процесор (обикновенно май слагат на BOSS). Няма USB, съответно и софтуер за управление от компютър. Но като цяло сякаш е оптималното решение за моята цел:

- 9 kg, 38x38x24 cm,

- 20W - но има бутон power squeezer за 2W,

- изход за footswitch  - за мен е съществено предимство

- някакъв тунер, изход за слушалки и вход за player.

- харесва ми звука като за стил -  определено е подходящ за метъл. Вероятно ще ползвам 3-4 бленди и толкова.

Има си всичко събрано на едно място, грабваш го и разнасяш лесно където ти трябва - по репетиционни, вили, могили - за това ми трябваше  - като второ кубе. То вече и пътува де - (втора употреба от Европа). Разбира се не очаквам велико качество на звука- ще пиша като дойде и го пробвам.

 

  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Да заключа темата - кубето пристигна и беше изпробвано достатъчно дълго време. Определено съм доволен. Има доста приличен звук и на чист и на драйв/дисторшън/метъл каналите, като за дигитално.  Power Squeezer-a е доста подходяща функция за намаляване на мощността при свирене в спалня. Може да надвика барабани при репетиция.

Единственият възможен недостатък считам липсата на опция да се контролира чрез footswitch секцията за delay-reverb. В по-новите версии това е добавено.

Благодаря за вниманието ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.