Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за Yamaha DX7, моля...


emubg

Recommended Posts

Проблемът ми е тривиален- трябва да се смени батерията на синтезатор Yamaha DX7... Понеже аз съм човек с две леви ръце, пък и из нета прочетох, че има различни разновидности на батерията Cr2032-  при които се налага запояване към дънната платка... а това е прекалено сложно за мен. Моля, ако знаете майстор в София, който може да ми помогне, споделете. Не искам да изгубя тези толкова архаични звуци... Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да ти дам координати на софийски майстор, защото не съм от София, но тъй като наскоро правех същата процедура с една друга ямаха (SY85), която по същия начин е със запоена към дъното батерия, бих могъл да ти дам съвет - докато си намериш майстор, вземи си междувременно един 2032-цокъл за запойка, а не запоявай пак директно новата батерия. По този начин при следваща смяна (ако смяташ дълго да си ползваш ямахата), просто махаш изтощената и слагаш нова батерия, а не се занимаваш с нови запойки. Аз си бях взел от тези цокли, но предполагам, че същите ги има и из нашите магазини - онези "пинчета" дето стърчат влизат точно в старите дупки, където е запоена в момента батерията ти. Не е сложна процедурата, даже из нета има подробни указания със снимки кои винтове да развиеш, кои кабели да махнеш докато стигнеш до старата батерия и общо взето става за 30-40 минути от разглобяването до последния завит винт. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Наскоро смених батерията на моя DX7s, няма нищо сложно, което да те затрудни. Ето няколко линка за самата смяна -
https://www.youtube.com/watch?v=ZaN9_sKezDU
https://www.youtube.com/watch?v=P-ZEzYysozs

Проблемът при мен е, че загубих фабричните звуци.  Намам картридж, а и не ми се инвестира в скъп МИДИ кабел (с евтин изгубих няколко дни в опити да изпратя Sysex файловете) та молбата ми ,е ако някой има да ми заеме картридж за DX7S/DX7IID-FD или качествен миди интерфеис. Мога да върна услугата - разполагам с много и качествени програми и семпли за KORG-Kronos,M3,Radias / Yamaha-Montage.motif-ES-XS-XF.MOX.MOXF.MX Novation Ultra-Mininova.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Благодаря за отговорите. Понеже, както казах, съм с две леви ръце, плюс това недовиждам много, все още ще търся майстор в София.

Synthmaniac, мисля че ми се намира такъв картридж. Ако си от София не е проблем да се видим и да ти го дам за проба. Моля, потърси ме във фейсбук, че там най- често влизам- Емилиян Петков, профилната ми снимка е индивид, гледащ през клони на дърво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обади се на ‭087 9832912‬

Това е телефона на Невилиян от Гема мюзик (собственика). Имат добър майстор, който ще ти свърши работа. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.