Jump to content
Българският форум за музиканти

PRS guitars


Fashion

Recommended Posts

Поради малкото информация на наша почва, предполагам и малкото собственици на китари от тази марка, пускам тема, за да могат такива като мен, търсещи новото и непознатото да се докоснат дори теоретично до тези инструменти от последващи коментари и мнения.


По мое наблюдение марката PRS все още не е много популярна в Бъгария, може би основната причина е високия ценови диапазон, дори на бюджетните инструменти.

Наскоро се сдобих с инструмент от тази марка, PRS S2 Custom 24 30th Anniversary. Това е среден клас инструмент, най-евтиния от USA-производството(~ $1600, в Европа  в евро).
За сега можа да изкажа само първоначално мнение, понеже я притежавам както казах, от седмица-две и не е тествана при всички условия, основно на репетиция и домашно ползване.


Плюсове:
Красив инструмент с поглед съм детайлите. Интересна вибрато система  добре  изработена и добре функционираща, тук феновете на Флойд-да, могат да се разочароват,  но има модели и с такъв.
Адаптри, поне при модела, който притежавам са много добри, за музиката ,която харесвам (80-ки хард  и хеви саунд). Брилянтен клийн саунд и същевременно много добър драйв, уж с леко бъз, но и среди,и ниски с умерено присъствие. Първоначалното ми мнение беше двусмислено, но след няколко репетиции сам и с друга китара в бaнда, всички съмнения са разсеяни, това е сериозен метал инструмент, който може да гали душата и в нежния регистър.


Минуси:
Високата цена няма да споменавам, но можеше и да е по-умерена! Ще спомена грифа, въпреки, че не е минус, но за мен е нещо ново, 25" скала, малък радиус, леко дебел, но лесно се свиква. 
Това е за сега, още емоционално съм обременен от новия инструмент, но ще споделя и мнение след по-продължителни тестове.

Мнението ми е персонално, базирано на опита и приложението на инструмента, както съпоставката му с другите инструменти , които притежавам в съответния  ценови клас. 
Наздраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поради невъзможност да направя видео ревю на PRS S2 Custom 24 30th Anniversary,  се възползвам от наличните в мрежата:
 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Великолепни китари, честито.

Преди години се сдобих с една Custom 24, все още ми е любима. Ще запиша нещо след отпуската, за спорта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.