Jump to content
Българският форум за музиканти

Първата изява


kazimbutt

Recommended Posts

Средството за успокояване е едно:

Vodka, you're feeling stronger

Vodka, no more feeling bad

Vodka, your eyes are shining

Vodka, you are the real MAN

Vodka, wipes away your tears

Vodka, removes your fears

Vodka, everyone is gorgeous

Vodka, yeah vodka

 

Да ако искаш да не помниш концерта и да ти се смеят докато повръщаш на сцената :greenball: :greenball: За това само биричка в по големи количества 1-2 литра и нямаш страх от никой :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някакъв конкурс на Художествената самодейност - '87-ма година. Бяхме група за политически песни към Профсъюзен дом на културата - гр. Шумен. Свирихме "Земля в илюминаторе" :metalist: и по него време бях на клавишните :) Поради недостиг на китаристи смених инструмента в последствие...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С акордеона някъде 81-ва, концерт по случай завършването на учебната година.

С рок банда и вече на китара, 85-та. Класният ни ръководител беше по трудово и ни беше направил усилвател за случая. Спомням си ,че нямаше комплект барабани и си бяхме стъкмили някакъв сет от барабанче тъпан и други, които ставаха от духовата музика.Наема беше предварително платен, като свирихме през цялата година на някакви туби.Репертоара беше около 5-6 песни, доколкото си спомням Scorpions, Whitesnake, Сигнал, Щурците и Диана Експрес.

На следващата година в репертоара имаше Wasp и Metallica ! Бързо втвърдихме. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Колкото и да е странно...във висше военно училище "Тодор Каблешков", в далечната 1997. Нещо като "battle of the bands", ама с униформи. Имаше жури, отпуски за награда и т.н. Взехме първо място с парчета на Металика, Киора, Сигнал и един набързо скалъпен инструментал. Супер яко беше, като се има предвид, че 300-400 войничета не са особено претенциозна, а по-скоро благодарна публика. Даже има и записан материал, с диктофон от първи ред :)

Сега си спомням с невероятно умиление за тези дни и мъъъничко гордост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Първото ми излизане пред публика беше на някакъв училищен концерт... "Wild Thing" с първата ми група (само като помощ на вокала - по онова време вече не бях с тях). Беше забавно, но не помня много, освен че скачахме като луди по сцената. Далечната 1995 година. Забавно беше.

Със сегашната ми група, обаче беше още по забавно... Голяма сцена, професионално озвучаване, шест групи... от нас само аз съм "излизал на сцена". Всички яко сме спекли - свирим death metal, а откриваме концерт на който свирят предимно рок групи. По средата на втората песен тока спира... никой не знае какво става - публиката е вцепенена, ние пием биричка и чакаме да дойде тока за да продължим. Пуснаха тока след 20-на минути и започваме отново песента - 45 секунди по-късно тока пак спира... Няма такъв смях - хората се хилят яко - "браво бе - спряхте им тока", черпят ни бири (в един момент имах три). Ние стоим и не знаем какво става, другите групи нервничат - закъсняваме... По-някое време идва тока и вокалиста ни казва на микрофона: "Тая песен ще я пропуснем, щото ако пак спре тока.." - всички вече умират от смях. Изсвирихме останалите парчета, всичко беше перфектно. Доста хора дойдоха да ни поздравят след това, а след тоя концерт имаме и дори стабилна агитка, която не пропуска наше участие, така че смятам, че добре се е получило :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата ни истинска изява с групата беше на десети Ноември, т.е. преди 2 седмици. Беше доста забавно и съм много доволен как се получи.

 

Първата ни част беше с по-леки песни - White Stripes, Guns, Oasis, Д2 и т.н. Мина горе-долу добре, но по-скоро да бях недоволен де. Барабаниста по едно време спря да свири на Не мога да спра да те обичам и ме прати в туш. :D Ритъма избяга и на солото на Don't Cry, но другото беше добре.

 

Втората част вече си беше лудница. Дори и да съм усрал някое соло, не изгубихме ритъм дори за миг, публиката вече наброяваше 100-120 души и пред нас си имаше доста стабилна агитка, забихме доста по-тежки неща. Най-много се изкефиха хората на версията ни на Rolling in the Deep, както и на For Whom the Bell Tolls.

 

Също много добре се прие и представянето на първата ни авторска песен, Rise. Въобще си беше сбъдната мечта. :)

 

После разбира се го поляхме подобаващо. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Абе хора момчето не пита на кой как и каде му е била първата изява.. Недейте му разказва вашите случки, а му дайте съвет.. та и аз ще излизам на сцена след около месец ако може и на мене няколко съвета от по напреднълите ще съм ви много благодарен :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.