embata 0 Публикувано Август 7, 2018 Здравейте ! Моля ви да споделите мнение за разликата в звука на затворен и отворен кабинет ( combo 1x12 ) ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Baby Thomas 3415 Отговорено Август 8, 2018 Затворените са по-фокусирани, имат повече бас, повече ритат и са по-подходящи за по-тежки стилове. При отворените има и значение пред какво и как ги слагаш, защото местят въздух и назад и ако са близо до стена и т.н. това оказва доста влияние. Примерно на 30-50см от стена ако са има ехо, кънти и маже. Те са по-подходящи за неща тип блус, леко рокче... Макар че никой не може да те спре да експериментираш. :) Аз имам два 212 кабинета, които могат да се отварят отзад и съм ги тествал по двата начина. Определено ги предпочитам затворени, поне за рок/метъл. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
embata 0 Отговорено Август 8, 2018 Много благодаря Baby Thomas ! Съгласен съм с теб ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
musicman 2951 Отговорено Август 8, 2018 Освен това е много важно какво има в кабинетите. Всеки говорител си има собствени характеристики. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
embata 0 Отговорено Август 8, 2018 Разбира се ! Да ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове