Jump to content
Българският форум за музиканти

VOX AC4TV upgrade


Recommended Posts

След като за втори път ми попадна VOX AC4TV Mini, беше време за малко mod-ване. Усилвателят е изключително удобен за пренасяне (дори и в раницата ми) и свирене в малки клубове. 

Характеристики:

Лампов усилвател, Power 4W, 1W, and 0.1W
Speakers 1 x 6.5"
Preamp Tube - 1 x 12AX7
Power Tube - 1 x EL84

Корекции - тон, усилване, атенюатор.

Произвеждан е от VOX през периода 2009 - 2010г.

Кит за модване открих в eBay (BitMo VOXMo4). Предлагания набор включва следните компоненти: 033uF cap; 100k resistor; DPDT ключе; предуслвателна лампа 12АТ7; пълни инструкции за монтаж.

Целта на ъпгрейда е превключване на три отделни бленди (1. оригинална - т.е. запазване на тоналните характеристики преди ъпгрейд; 2. повече високи и ниски: 3. усилване на Gain и по - лесно постигане на мек overdrive). Промените позволят по-широк спектър на звука, подобряване на тоналните характеристики и овърдрайва на лампата.

За монтажа не се изискват сериозни умения. Необходимо е да се свали шасито на което да се разпробие малък отвор за новия превключвател. Запояването е по предоставените инструкции. 

По - долу ще добавя няколко снимки. Като цяло усилвателя постигна описания от продавача ефект. Особено радва омекотения overdrive, който се постига дори на 12ч. с Volume контрола. Изчезна характерното бучене и буквално "изпърдяване" при крайното натоварване на лампата. С контрола на усилването на китарата допълнително имате удоволствието да контролирате изкривяването и да постигате чистота на тона или да boost-вате при соло, без съществено да се променя силата на тона. Тон контрола стана осезаемо по - чувствителен. 

Накратко - подобрението абсолютно си заслужава 40-те долара. Описаното по - горе не претендира за професионален ремонт, просто се възползвах от готов кит. Замерванията и характеристиките, както и приложената схема ги оставям на вас. Аз отивам да свиря! 

 

1.jpg

2.jpg

 

Снимките по - горе са преди 

 

 

Редактирано от panhead
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Снимките по - горе са от оригиналния вид на ампа. Явно съм надхвърлил позволения размер. Ще опитам да кача крайния резултат после.

 

 

Редактирано от panhead
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

П.С. Търся и нов говорител. Насочил съм се към Jensen, какъвто ползвах за друг сходен амп, но приемам всякакви предложения. Cheers! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.