Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

След като за втори път ми попадна VOX AC4TV Mini, беше време за малко mod-ване. Усилвателят е изключително удобен за пренасяне (дори и в раницата ми) и свирене в малки клубове. 

Характеристики:

Лампов усилвател, Power 4W, 1W, and 0.1W
Speakers 1 x 6.5"
Preamp Tube - 1 x 12AX7
Power Tube - 1 x EL84

Корекции - тон, усилване, атенюатор.

Произвеждан е от VOX през периода 2009 - 2010г.

Кит за модване открих в eBay (BitMo VOXMo4). Предлагания набор включва следните компоненти: 033uF cap; 100k resistor; DPDT ключе; предуслвателна лампа 12АТ7; пълни инструкции за монтаж.

Целта на ъпгрейда е превключване на три отделни бленди (1. оригинална - т.е. запазване на тоналните характеристики преди ъпгрейд; 2. повече високи и ниски: 3. усилване на Gain и по - лесно постигане на мек overdrive). Промените позволят по-широк спектър на звука, подобряване на тоналните характеристики и овърдрайва на лампата.

За монтажа не се изискват сериозни умения. Необходимо е да се свали шасито на което да се разпробие малък отвор за новия превключвател. Запояването е по предоставените инструкции. 

По - долу ще добавя няколко снимки. Като цяло усилвателя постигна описания от продавача ефект. Особено радва омекотения overdrive, който се постига дори на 12ч. с Volume контрола. Изчезна характерното бучене и буквално "изпърдяване" при крайното натоварване на лампата. С контрола на усилването на китарата допълнително имате удоволствието да контролирате изкривяването и да постигате чистота на тона или да boost-вате при соло, без съществено да се променя силата на тона. Тон контрола стана осезаемо по - чувствителен. 

Накратко - подобрението абсолютно си заслужава 40-те долара. Описаното по - горе не претендира за професионален ремонт, просто се възползвах от готов кит. Замерванията и характеристиките, както и приложената схема ги оставям на вас. Аз отивам да свиря! 

 

1.jpg

2.jpg

 

Снимките по - горе са преди 

 

 

Edited by panhead
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Снимките по - горе са от оригиналния вид на ампа. Явно съм надхвърлил позволения размер. Ще опитам да кача крайния резултат после.

 

 

Edited by panhead

Share this post


Link to post
Share on other sites

Снимките по - горе са от оригиналния вид на ампа.

Ето и добавките:

 

 

 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6_2.jpg

7.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

П.С. Търся и нов говорител. Насочил съм се към Jensen, какъвто ползвах за друг сходен амп, но приемам всякакви предложения. Cheers! :cheers2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.