Към съдържанието


Снимка

Търся съмишленици за авторска музика,рок,но не просто "рок"

рок led zeppelin blues блус rock

 • Please log in to reply
9 отговора на тази тема

#1 lessisalwaysless

lessisalwaysless

  Ослушващ се

 • newbies
 • Pip
 • 4 Мнения:

Публикувано 03 юли 2018 - 16:26

Привет на четящите тази тема! Търся си хора за рок банда. Сега и да започна да изреждам от какво има нужда, а именно инструменти като барабани, бас и разбира се певец или певица, си е меко казано несериозно и безпредметно, без да уточня първо за какво точно иде реч и защо съм лепнал крилатото заглавие  "рок, но не просто рок"  по-отгоре.Това, в което лично съм се убедил многократно, е че колкото и да е хубаво и полезно в една банда да има контрасти откъм музикални вкусове и влияния, колкото и съвкупността от такива в един музикален колектив да допринася за общата еклектична творческа атмосфера, рано или късно го има момента, в който ако присъстват прекалено крайни и противоположни мнения и идеи за това какво трябва да е цялостното звучене на проекта, на всеки започва да му омръзва да прави компромис след компромис, и впоследствие от това - идват и разногласията. А когато започнат разногласията, които непременно водят и до лични разочарования в поне някаква степен, някак си и амбицията, и желанието за съвместно творчество, лека полека започват да си заминават и те, а без тях .. нищо не се получава.

 

Без да увъртам повече по този въпрос, рок музиката е изключително широко понятие както е всеизвестно на всекиму. Мислех си да започна с това, че си търся хора за класически рок, но тогава непременно ще има безброй почитатели на Deep Purple и всичко произлязло от тях, които ще си помислят че това имам предвид. Съжалявам пичове, но отсега желая да заявя, че ако сте фенове на Deep Purple и останалия сух,прекалено технически изпипан и следователно безхарактерен рок произлязъл от тях и тем подобни,няма да се разберем. :) Така че отсега можете да спрете да четете тази тема,да ме оплюете за острото си (крайно субективно и ексцентрично изказване) и да изпиете по една бира.За останалите, които осъзнават и са наясно че "примерно" едни Led Zeppelin са несъмнените богове на рок музиката от както тя и (свят) светува, чисто и просто защото са покрили музикалните жанрове от-до, успели са да извлекат най-пленяващото от блуса, да го пречупят през своята си призма и да прогресират над стандартното I-IV-V,да докоснат множество други музикални хоризонти от цял свят, както и създаването на нови такива,можем и да си намерим обща приказка и тема за размисъл.

 

Впрочем ексцентричността, аз тази обява умишлено я пиша по този начин,а не инак или с други думи - нормално/стандартно,понеже бих желал да привлека точно вниманието на други леко ексцентрични персони и музиканти.Говорим за ексцентричност в рамките на това да тя да бъде полезна за творчеството разбира се, а не да вреди! :)

 

Стилово мисля че ще е най-лесно да определя това което ми се прави, като изредя няколко банди и имена от типа на (непременно първи) Led Zeppelin, всичко след това (и преди това също разбира се) включващо както соловите така и съвместните проекти на Jimmy Page и Robert Plant с когото и да било, било то съвместни албуми от типа на Walking Into Clarksdale, или пък останалите им проекти какво в миналото така и в настоящето с други музиканти,The Tea Party и всичко произлязло от Jeff Martin,което пък си е производно на Първото така или иначе,същото важи и за Greta Van Fleet (младежите които придобиха огромна слава и популярност напоследък,разбира се по съвет на мениджърите си отричат влиянието от Led Zeppelin,въпреки че е доказано нагледно в Youtube а дори не е и нужно,за да се осъзнае че те са си започнали буквално като Цепелин трибют банда и са присвоили огромна част от звученето както и позите по сцената в авторската си музика,именно от тях, в което разбира се няма нищо лошо, понеже си го правят все пак по свой начин до някаква степен пък и се броят на пръсти съвременни банди които свирят по този начин ако въобще и има друга подобна!) Мога да изреждам и още,но мисля че на този етап изказах достатъчно за да може всеки да си придобие някаква представа за какво иде реч. Много бих желал да вметна, че аз не казвам "Дайте сега да седнем,да свирим и да звучим като тези,или като онези", но по-скоро да хванем този тип Groovy, стегнато но по разпуснат начин, освободено от задръжки, богато на палитра от всякакви емоции и цветове, Рок звучене, да го пречупим през своята си призма и да видим както се получава и дали се получава въобще, и така. :)

 

Сега и съвсем накратко относно "техническите" детайли. Аз съм от Варна,но мога и евентуално да пътувам при възможност, така че вариант за столицата или където и да било не е изключен, както пък и нещо за насам също,стига всичко да е споходено от нужната амбиция и отдаденост към проекта/бандата. Възрастта няма значение, но по моят личен опит си има възраст за всичко. За музициране - не, възраст няма. Но за създаване на банда с амбиции, желание за успех и реализация, и най-вече труд, труд и пак труд - в повечето случаи, има. Безпредметно е да се спомене че под "труд,труд и пак труд" се подразбира възможността откъм свободно време да се репетира изключително често, да преобладава концентрация и пълна отдаденост към бандата, музиката и творчеството на преден план, всичко останало - второстепенно.

 

Май много станаха "изискванията", както и ексцентричността и "небивалиците" в този мой пост. Ех, здраве да е, но пък аз лично смятам че е далеч по-интересно или поне най-малкото разведряващо, да бъде написана една обява по подобен, леко по-цветущ начин, за това и така реших да сторя аз. :)

 

За контакти - lessisalwaysless@abv.bg или skype - live:lessisalwaysless#2 QueenII

QueenII

  Редовно навъртащ се

 • Members
 • PipPipPip
 • 160 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:Варна
 • Инструмент:барабани

Публикувано 04 юли 2018 - 18:30

Да беше добавил в същия цветущ стил ти какво ще го играеш в групата...  :greenball:  :greenball:  :greenball:  :greenball:#3 lessisalwaysless

lessisalwaysless

  Ослушващ се

 • newbies
 • Pip
 • 4 Мнения:

Публикувано 04 юли 2018 - 19:08

Първи абзац,трето изречение,колега :) Мисля че при положение в което е описана ясно и точно нуждата от "барабани, бас и разбира се певец или певица", следователно и се подразбира също толкова ясно,че от китарист няма нужда,а имайки предвид описаният стил и звучене,надали ще съм клавирист или пък гайдар... Поздрави :thumbup:#4 ultramega

ultramega

  Къде се намирам?!

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3610 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:BAPHA
 • Инструмент:китара

Публикувано 05 юли 2018 - 08:49

Любима банда са Zeppelin,  обаче въпреки многословието ти , изобщо не разбрах каква авторска музика всъщност  гласиш? Дай да чуем  нещо.  Надявам се не се мъчиш да правиш поредно копие  на Zeppelin  , подобно на Greta Van Fleet...:)#5 qDt91

qDt91

  Ослушващ се

 • newbies
 • Pip
 • 9 Мнения:
 • Инструмент:вокал

Публикувано 05 юли 2018 - 09:30

На фона на цялата ексцентричност на обявата, малко конкретика не би била излишна. Например, споменава се за възраст, която не е водеща, ама все пак е от значение, ама най-вече при формирането на група, ама...?! 

Получава се ефект, в който се говори много, а не се казва нищо :)

 

Извън това, дано успееш да намериш търсените съмишленици. Българската рок сцена, а и сцената като цяло, има нужда от банди, подобни на "боговете"! Успех! :)#6 lessisalwaysless

lessisalwaysless

  Ослушващ се

 • newbies
 • Pip
 • 4 Мнения:

Публикувано 05 юли 2018 - 09:56

Абе,колеги... :) Аз нали затова съм оставил информация за контакт при проявен интерес, за да може ако някой желае да се отзове (от горепосочените роли от които и има нужда), да се свърже с мен,да си пишем, да се чуем, да се видим, пък ако се разберем, следователно и да си обменим и "демотата", и идеите, и да започнем уточняването на всичките му подробни детайли до които би се евентуално стигнало.

 

Не съм сигурен за какво "мъчене" става на въпрос,но аз за втори и последен път ще използвам цитат от първоначалния си пост,а именно: "Много бих желал да вметна, че аз не казвам "Дайте сега да седнем,да свирим и да звучим като тези,или като онези", но по-скоро да хванем този тип Groovy, стегнато но по разпуснат начин, освободено от задръжки, богато на палитра от всякакви емоции и цветове, Рок звучене, да го пречупим през своята си призма и да видим какво се получава и дали се получава въобще, и така."

 

Аз май ще започна да съжалявам,че не написах обявата си по следния начин: "Здрастиии,аз съм Гошо,бича жици на китарата,търся Кольо на барабаните да думка и лумка,Цецо на баса да носи касите с бира,Пецата на клавирите да ни учи на музикална теория и Ванката да прави пози с микрофона,възрастта няма значение стига всеки да има време да се събираме в гаража два пъти седмично,да дигаме джангър,да лющим семки с бирата и да псуваме държавата и правителството" , след което да кача възможно най-долнопробно звучащите демота и да чакам някой да се отзове.

 

Сега... аз разбирам, че Бай Ганьо обича да си лафи и да се заяжда по форумчетата и къде ли не, обаче тази обява е за музиканти с една идея по-леко преобладаващ екс-соц манталитет.

 

Поздрави, и бих желал ако някой има някакви конкретни въпроси само и единствено по темата, а не по начинът по който тя е написана, и се интересува от всякакви други детайли, да последва контактите които съм посочил и да се свърже с мен. А който иска да си лафи, сигурен съм че има и по-добри места в този форум за това. :)

 #7 TONY

TONY

  Metal Messiah

 • Members
 • PipPipPipPipPipPipPip
 • 8588 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:София
 • Инструмент:китара, бас

Публикувано 05 юли 2018 - 22:42

Не е по темата, но препоръчвам за прочит книгата Ангелска страст и нещо ми напомня за Светко, един от главните герои. Вкл и стилът на писане.

Ако не сте я чели, това е книга за една българска рок група. Която е световно известна, но аз така и не я знам....

Става за четене, през дългите зимни нощи. За лятото на плажа, ако не Ви хареса, да не ми се сърдите.

Нека бъде рок и има нова група. Успех!


Човек не открива музиката, а открива себе си в музиката. А.Вайсенберг
РОДЕНИЯТ ДА ПЪЛЗИ, НЯМА КАК ДА ПОЛЕТИ!!!
IRON MAIDEN ,METALLICA,Judas Priest, Manowar, Deep purple,Mercyfull Fate,King Diamond, Whitesnake,Tarja, Kamelot, Angra ,Slayer,Satch,YJM,Tony MacAlpine,GaryMoore,Thin Lizzy,Ac/Dc,Rainbow, Cacophony,EVH,Aerosmith,Extreme,Scorpions,SymphonyX,Annihilator
However, a lot of the results are based purely on the amount of effort and work and commitment and dedication that you make as a musician. Rob Halford


#8 ultramega

ultramega

  Къде се намирам?!

 • Members
 • PipPipPipPipPipPip
 • 3610 Мнения:
 • Gender:Male
 • Location:BAPHA
 • Инструмент:китара

Публикувано 06 юли 2018 - 12:22

Най- искрено ти пожелавам успех. Не исках да прозвуча заядливо , но явно не съм достатъчно ексцентричен :)

#9 емо-р

емо-р

  Навъртащ се

 • Members
 • PipPip
 • 86 Мнения:
 • Инструмент:kitara

Публикувано 11 юли 2018 - 23:38

Много тъпа обява,опитах се да я подмина,но ме подразни  ,,умосъчетанието" за ,,класическия рок" и кой каква музика създавал  и  ,,байганьовщината",много думи без особен смисъл.,Съжалявам  ,рок-гилдията"  за такива колоритни,словоохотливи  ,,рокаджии"#10 lessisalwaysless

lessisalwaysless

  Ослушващ се

 • newbies
 • Pip
 • 4 Мнения:

Публикувано 12 юли 2018 - 11:58

Колега, не съм сигурен дали обявата е "много тъпа", или ти си просто "прекалено умен" за нея, но ще се радвам ако не спамиш, въпреки че ясно виждам, как изказването ми относно байганьовщината е засегнала както пряко теб самия, така и твоето рокаджийство. :DAlso tagged with one or more of these keywords: рок, led zeppelin, blues, блус, rock

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни