Jump to content
Българският форум за музиканти

lessisalwaysless

Търся съмишленици за авторска музика,рок,но не просто "рок"

Recommended Posts

Привет на четящите тази тема! Търся си хора за рок банда. Сега и да започна да изреждам от какво има нужда, а именно инструменти като барабани, бас и разбира се певец или певица, си е меко казано несериозно и безпредметно, без да уточня първо за какво точно иде реч и защо съм лепнал крилатото заглавие  "рок, но не просто рок"  по-отгоре.Това, в което лично съм се убедил многократно, е че колкото и да е хубаво и полезно в една банда да има контрасти откъм музикални вкусове и влияния, колкото и съвкупността от такива в един музикален колектив да допринася за общата еклектична творческа атмосфера, рано или късно го има момента, в който ако присъстват прекалено крайни и противоположни мнения и идеи за това какво трябва да е цялостното звучене на проекта, на всеки започва да му омръзва да прави компромис след компромис, и впоследствие от това - идват и разногласията. А когато започнат разногласията, които непременно водят и до лични разочарования в поне някаква степен, някак си и амбицията, и желанието за съвместно творчество, лека полека започват да си заминават и те, а без тях .. нищо не се получава.

 

Без да увъртам повече по този въпрос, рок музиката е изключително широко понятие както е всеизвестно на всекиму. Мислех си да започна с това, че си търся хора за класически рок, но тогава непременно ще има безброй почитатели на Deep Purple и всичко произлязло от тях, които ще си помислят че това имам предвид. Съжалявам пичове, но отсега желая да заявя, че ако сте фенове на Deep Purple и останалия сух,прекалено технически изпипан и следователно безхарактерен рок произлязъл от тях и тем подобни,няма да се разберем. :) Така че отсега можете да спрете да четете тази тема,да ме оплюете за острото си (крайно субективно и ексцентрично изказване) и да изпиете по една бира.За останалите, които осъзнават и са наясно че "примерно" едни Led Zeppelin са несъмнените богове на рок музиката от както тя и (свят) светува, чисто и просто защото са покрили музикалните жанрове от-до, успели са да извлекат най-пленяващото от блуса, да го пречупят през своята си призма и да прогресират над стандартното I-IV-V,да докоснат множество други музикални хоризонти от цял свят, както и създаването на нови такива,можем и да си намерим обща приказка и тема за размисъл.

 

Впрочем ексцентричността, аз тази обява умишлено я пиша по този начин,а не инак или с други думи - нормално/стандартно,понеже бих желал да привлека точно вниманието на други леко ексцентрични персони и музиканти.Говорим за ексцентричност в рамките на това да тя да бъде полезна за творчеството разбира се, а не да вреди! :)

 

Стилово мисля че ще е най-лесно да определя това което ми се прави, като изредя няколко банди и имена от типа на (непременно първи) Led Zeppelin, всичко след това (и преди това също разбира се) включващо както соловите така и съвместните проекти на Jimmy Page и Robert Plant с когото и да било, било то съвместни албуми от типа на Walking Into Clarksdale, или пък останалите им проекти какво в миналото така и в настоящето с други музиканти,The Tea Party и всичко произлязло от Jeff Martin,което пък си е производно на Първото така или иначе,същото важи и за Greta Van Fleet (младежите които придобиха огромна слава и популярност напоследък,разбира се по съвет на мениджърите си отричат влиянието от Led Zeppelin,въпреки че е доказано нагледно в Youtube а дори не е и нужно,за да се осъзнае че те са си започнали буквално като Цепелин трибют банда и са присвоили огромна част от звученето както и позите по сцената в авторската си музика,именно от тях, в което разбира се няма нищо лошо, понеже си го правят все пак по свой начин до някаква степен пък и се броят на пръсти съвременни банди които свирят по този начин ако въобще и има друга подобна!) Мога да изреждам и още,но мисля че на този етап изказах достатъчно за да може всеки да си придобие някаква представа за какво иде реч. Много бих желал да вметна, че аз не казвам "Дайте сега да седнем,да свирим и да звучим като тези,или като онези", но по-скоро да хванем този тип Groovy, стегнато но по разпуснат начин, освободено от задръжки, богато на палитра от всякакви емоции и цветове, Рок звучене, да го пречупим през своята си призма и да видим както се получава и дали се получава въобще, и така. :)

 

Сега и съвсем накратко относно "техническите" детайли. Аз съм от Варна,но мога и евентуално да пътувам при възможност, така че вариант за столицата или където и да било не е изключен, както пък и нещо за насам също,стига всичко да е споходено от нужната амбиция и отдаденост към проекта/бандата. Възрастта няма значение, но по моят личен опит си има възраст за всичко. За музициране - не, възраст няма. Но за създаване на банда с амбиции, желание за успех и реализация, и най-вече труд, труд и пак труд - в повечето случаи, има. Безпредметно е да се спомене че под "труд,труд и пак труд" се подразбира възможността откъм свободно време да се репетира изключително често, да преобладава концентрация и пълна отдаденост към бандата, музиката и творчеството на преден план, всичко останало - второстепенно.

 

Май много станаха "изискванията", както и ексцентричността и "небивалиците" в този мой пост. Ех, здраве да е, но пък аз лично смятам че е далеч по-интересно или поне най-малкото разведряващо, да бъде написана една обява по подобен, леко по-цветущ начин, за това и така реших да сторя аз. :)

 

За контакти - lessisalwaysless@abv.bg или skype - live:lessisalwaysless

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да беше добавил в същия цветущ стил ти какво ще го играеш в групата...  :greenball:  :greenball:  :greenball:  :greenball:

 • Like 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първи абзац,трето изречение,колега :) Мисля че при положение в което е описана ясно и точно нуждата от "барабани, бас и разбира се певец или певица", следователно и се подразбира също толкова ясно,че от китарист няма нужда,а имайки предвид описаният стил и звучене,надали ще съм клавирист или пък гайдар... Поздрави :thumbup:

 • Like 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Любима банда са Zeppelin,  обаче въпреки многословието ти , изобщо не разбрах каква авторска музика всъщност  гласиш? Дай да чуем  нещо.  Надявам се не се мъчиш да правиш поредно копие  на Zeppelin  , подобно на Greta Van Fleet...:)

 • Like 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На фона на цялата ексцентричност на обявата, малко конкретика не би била излишна. Например, споменава се за възраст, която не е водеща, ама все пак е от значение, ама най-вече при формирането на група, ама...?! 

Получава се ефект, в който се говори много, а не се казва нищо :)

 

Извън това, дано успееш да намериш търсените съмишленици. Българската рок сцена, а и сцената като цяло, има нужда от банди, подобни на "боговете"! Успех! :)

 • Like 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе,колеги... :) Аз нали затова съм оставил информация за контакт при проявен интерес, за да може ако някой желае да се отзове (от горепосочените роли от които и има нужда), да се свърже с мен,да си пишем, да се чуем, да се видим, пък ако се разберем, следователно и да си обменим и "демотата", и идеите, и да започнем уточняването на всичките му подробни детайли до които би се евентуално стигнало.

 

Не съм сигурен за какво "мъчене" става на въпрос,но аз за втори и последен път ще използвам цитат от първоначалния си пост,а именно: "Много бих желал да вметна, че аз не казвам "Дайте сега да седнем,да свирим и да звучим като тези,или като онези", но по-скоро да хванем този тип Groovy, стегнато но по разпуснат начин, освободено от задръжки, богато на палитра от всякакви емоции и цветове, Рок звучене, да го пречупим през своята си призма и да видим какво се получава и дали се получава въобще, и така."

 

Аз май ще започна да съжалявам,че не написах обявата си по следния начин: "Здрастиии,аз съм Гошо,бича жици на китарата,търся Кольо на барабаните да думка и лумка,Цецо на баса да носи касите с бира,Пецата на клавирите да ни учи на музикална теория и Ванката да прави пози с микрофона,възрастта няма значение стига всеки да има време да се събираме в гаража два пъти седмично,да дигаме джангър,да лющим семки с бирата и да псуваме държавата и правителството" , след което да кача възможно най-долнопробно звучащите демота и да чакам някой да се отзове.

 

Сега... аз разбирам, че Бай Ганьо обича да си лафи и да се заяжда по форумчетата и къде ли не, обаче тази обява е за музиканти с една идея по-леко преобладаващ екс-соц манталитет.

 

Поздрави, и бих желал ако някой има някакви конкретни въпроси само и единствено по темата, а не по начинът по който тя е написана, и се интересува от всякакви други детайли, да последва контактите които съм посочил и да се свърже с мен. А който иска да си лафи, сигурен съм че има и по-добри места в този форум за това. :)

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е по темата, но препоръчвам за прочит книгата Ангелска страст и нещо ми напомня за Светко, един от главните герои. Вкл и стилът на писане.

Ако не сте я чели, това е книга за една българска рок група. Която е световно известна, но аз така и не я знам....

Става за четене, през дългите зимни нощи. За лятото на плажа, ако не Ви хареса, да не ми се сърдите.

Нека бъде рок и има нова група. Успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най- искрено ти пожелавам успех. Не исках да прозвуча заядливо , но явно не съм достатъчно ексцентричен :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много тъпа обява,опитах се да я подмина,но ме подразни  ,,умосъчетанието" за ,,класическия рок" и кой каква музика създавал  и  ,,байганьовщината",много думи без особен смисъл.,Съжалявам  ,рок-гилдията"  за такива колоритни,словоохотливи  ,,рокаджии"

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, не съм сигурен дали обявата е "много тъпа", или ти си просто "прекалено умен" за нея, но ще се радвам ако не спамиш, въпреки че ясно виждам, как изказването ми относно байганьовщината е засегнала както пряко теб самия, така и твоето рокаджийство. :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

 • Similar Content

  • От LP1
   Здравейте,
   ТЪРСИМ ХОРА ХАРЕСВАЩИ МОДЕРНА РОК МУЗИКА, ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НОВА РОК ГРУПА. АКО ИСКАТЕ ДА СВИРИТЕ В ГРУПА С ДРУГИ МОТИВИРАНИ СЪМИШЛЕНИЦИ, ДА СЪЗДАВАТЕ НОВА МУЗИКА И КАВЪРИ, НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ … СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС.
    
   Разполагаме със студио за репетиции, инстументи и т.н. в гр.Харманли, но разбира се това не пречи да работим с хора от региона, Хасково, Димитровград, Свиленград, Любимец, Симеоновград и т.н. които да отделят поне няколко часа седмично за репетиции.
   ТЕЛ: 0988/87 07 57
    
    

  • От rockfire
   Това е името  на  нова клубна сцена в гр.Варна!Имаме  идея да  я предоставяме на групи  с авторска  рок музика  ,  на трибют банди и банди  от чужбина!
   Клубът може  да  побере  над 300 посетители!Ще се  организират   конкурси  и фестивали  за авторска  музика!
   Групите  проявяващи  интерес могат да изпратят  на лични  тук  или  във фейсбук клипове ,демо  записи или линкове  към тяхни изпълнения!
   По долу  ще  публикувам линк  към страницата на клуба!
   Ако имате  въпроси   и запитвания  моля контактувайте  на  лични   или  на тел. номер:0888733755
    
   https://www.facebook.com/LiveMusicVarna/
    

  • От Kirilov_guitar
   Здравейте.
    
   Оборудван китарист търси действаща банда ИЛИ хора за сформиране на такава.
    
   Стилова ориентация: alternative rock, indie rock, experimental, pop.
    
   Понеже не ми се иска да изреждам любими чужди банди като насока, ще спомена няколко родни, които са добре познати: Babyface Clan, Jeremy?, Panican Whyasker, Остава, Blush...
    
   Не става въпрос за опит за превземане на класациите, просто да правим качествена музика на високо ниво и да ни е приятно. И все пак: ако идеята ви е да се прави репетиция веднъж месечно или по-рядко, не съм вашият човек. Очаквам и се надявам да се намерим с хора, на които им/ни се свири често и се чувстваме добре в компанията си, пък току виж се получи нещо смислено.
    
   Поздрави и пишете! 
×

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.