Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнения за апаратура


fifcho

Recommended Posts

Приятели, трябва да купя апаратура за едно читалище, но отдавна не съм обикалял музикалните магазини да видя какво предлагат. Някъде около 2 киловата и половина ми трябва + 2 кондензаторни микрофона и 4 динамични. Мислех Behringer щото по евтинко, а и бюджета е ограничен. Трябва ми и някакъв процесор по възможност вграден в пулта. Давайте идеи че изгинааме :metalist::) :)

 

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

Ето тук е ценовата листа на Берингер:

 

http://pro-technica.com/priceList/BER_2007_1.pdf

 

Повечето продукти са показани и със снимки...

Харесай си каквото решиш и съответно прецени как да се вместиш в зададеният ти бюджет...

Берингер не са нищо от което да очакваш чудеса, но съпоставено с цените им вършат работата за която са създадени!

Мисля, че когато бюджетът е ограничен а е необходимо да се закупят доста продукти, както е при теб цяла озвучителна система, Берингер са удачен избор...

Желая ти успех!!! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз взех 2 15' говорилтеля на Eminence преди 4 месеца и смених едни на към 20г. Celestion. Та сирихме на тях и след 2 седмици си върнахме Celestion-ите отново. Нищо че са на към 20г. и че са само 80W вадят пъти по-як и готин звук от Eminence-a. Та бих те посаветвал да погледнеш и маркови неща на стабилни фирми като JBL, Dynacord, EV и нт. дори и да са много старо (стига да не са издухани разбира се)

 

... само моето мнение.

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Т.е. в бокс (най-вероятно) сметнат спрямо Селешчън-а и с филтър (най-вероятно) настроен спрямо същия си сложил говорител със съвсем други параметри. Това не доказва кой-знае какво. Друг е въпросът, че мощността, която цитираш

а/ няма никакво отношение към качеството на говорителите

б/ дефинира т.нар. термална мощност - колко вата може да издържи намотката на говорителя преди да изгори. При повечето говорители реалната мощност е значително по-малка заради ограничения в хода на мембраната, които пък е в пряка връзка с вида на акустичната система в която функционира даденият говорител т.е. конкретната цитирана мощност не значи нищо.

 

 

fifcho, не съм чул евтина апаратура, която да ме впечатли, но ако бюджета наистина е скромен бих те посъветвал да потърсиш Гема мюзик (ул. Искър № 84, тел. 9439450) и да видиш китайските озвучителни тела, които предлагат. Към тях би могъл да добавиш микрофони на Берингер, някакъв пулт (зависи колко канала ти трябват, ако е само за 6 аз бих се изкушил да взема нещо по-прилично), малко периферия - компресор някакъв, ревербератор и т.н. За крайни стъпала нямам наблюдения, но не взимай пауърмиксер, в ниския ценови клас обикновено са някакъв ад.

 

Ако искаш кажи някакъв приблизителен бюджет и за какво ще се ползва централното и ще се опитам да дам по-конкретни препоръки. Имам една-две идейки, хрумна ми нещо за ревербератор. Може и на ЛС ако предпочиташ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с моя пример имах съвсем друго предвид - дори стари колони могат да извадят много по силен и добър звук от ефтини съвременни такива. Бюджета като е малък си заслужава да се погледнат и неща 2ра ръка. Това беше моята идея.

 

А относно силата във ватове - тука има значение също така и sound pressure 1W/1м измерено в dB. Примерно 300W с 92dB SP на 1м и 100W с 103bD SP на 1м могат дефакто да извадят еднаква реална звукова сила. Точно поради тая причина 20годишни 2х75ватови Селешчъни чупят главата на 2х300 ватови Eminence и по сила и по качество (а и по цена май).

 

 

Поздрави

Алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с моя пример имах съвсем друго предвид - дори стари колони могат да извадят много по силен и добър звук от евтини съвременни такива. Бюджета като е малък си заслужава да се погледнат и неща 2ра ръка. Това беше моята идея.

 

С това съм съгласен.

С останалото не толкова, но няма смисъл да спорим :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отзивчивостта. Значи, бюджета е около 8 000 лева. Тая седмица говорих с хората и казаха, че искат 5 киловата. Принтирах ценовата листа дето ми даде makermusic и вече имам идея какво ми трябва.

 

Пулт - XENYX 2442FX

 

Колони - 2 х EUROLIVE PROFESSIONAL B1800X PRO Subwoofer

2 х EUROLIVE PROFESSIONAL B1520 PRO

 

Стъпала - 2 х EUROPOWER EP2500 2 x 650 (1 x 2.400) Watts Power Amplifier

 

Процесори - VIRTUALIZER PRO

ULTRA-DI PRO 4000

COMPOSER PRO-XL

 

Микрофони - 2 х B 1

6 х XM-8500

 

Монитори - 2 х F 1520

 

Това е горе долу, ще ми трябват кабели и други дреболии дето са си пари. Кажете си мнението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти,

 

XENYX 2442FX - аз преди няколко месеца взех XENYX 2222FX разликата им е че 2442 има малко повече микрофонни предусилвателя. Има вградени ефекти, има 8 inserts (2442 може и повече да има), микрофонните предусилватели не са никак лоши. В общи линии добра машина за парите - аз лично съм много доволен от моя. Инсъртите ги ползвам за изходи и от там директно в саоунд картата. Възможностите за корекци също са ОК. Добър избор е според мен.

 

EUROPOWER EP2500 - един месец прди да взема пулта взех едно такова стъпало. В общи линии и от него съм доволен. Пробвал съм го на 2, 4 и 8 ома - бачка и няма проблеми. Не е шумно ... друго няма какво да се каже за него - върши си работатат както трябва. В ощи линии ЕР2500 по-добрият избор от ЕР1500 ако ти се налага да го мислиш това.

 

За останалте чаркове не мога да ти кажа нищо - нямам наблюдения. За колоните лично бих те посъветвал да погледнеш и JBL, Dynacord и EV като цени какво предлагат и какво има по магазините в момента. JBL също имат full range колони на доста добри цени. Обиколи магазините и събери ценови листи или направо да ти направят оферти за цялото оборудване - отстъпки, доставка и тн ... 8000 лв. са си 8000 лв. според мен добра отстъпка трябва да ти предложат (Dynacord около 10% предполагам, за другите не знам)

 

Поздрави и успехи.

Алекс

Редактирано от vhcs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей отново...

Мисля че изборът ти е добър...

Само едно ще си позволя да добавя към оборудването което си подбрал и то е кросоувър като този например: SUPER-X PRO CX3400

Според мен ще ти е необходим при условие че ще ползваш две стъпала...

Кросоувърът ще ти помогне за разделянето на честотните ленти и за това да не подаваш fullrange сигнал към уфърите и широколентовите колони едновременно...

Иначе vhcs е прав като спомена че има и изгодни оферти за широколентови колони и на JBL...

Моделът мисля че беше SF115, или JRX 115 на по-новите модели, и струва някъде около 600 лева...

Въпрос на вкус и избор е какво ще предпочетеш...

Аз например съм слушал новата серия EUROLIVE PROFESSIONAL B1520 PRO на Бехрингер и съответно имам и използвам SF 115 на JBL и не мога да кажа коя от двете ми харесва повече...

Вярно че JBL си е JBL но пък и не бива да забравяме че това е възможно най-евтината серия на тази фирма и компромиси неминуемо са правени и има...

Ето ти тук и адресът на сайта на музикална къща Фактор...

 

http://www.audio-factor.com/

 

Може и там да погледнеш ако решиш...

Сумата от 8000 лева която може да отделите е както доста солидна така и крайно недостатъчна ако човек се хвърли на високо...

Мисля че изборът ти е добър и си се ориентирал правилно...

Бехрингер не са кой знае какво, казвам го за пореден път, но мисля че съотношението им цена-качество е добро и на ниво...

Лично мен никой от продутите им които ползвам не ме е предавал или поставял в невъзможни ситуации...

Има неща от листата им които наистина са много успешни, има и такива които грубо казано не стават на работа...

Просто човек слуша, гледа, пробва и преценя сам за себе си заслужава ли си или не цената и полученото за нея качество и надеждност...

Като заключение мога да кажа че аз съм доволен от нещата които съм си закупил и ползвам на тази фирма...

И още нещо... Истински добрият звук струва наистина много АМА МНОГО скъпо...!!!

Това е от мен...

Желая ти много късмет и успехи!!! :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много съм ви благодарен. Наистина забравих кросоувъра, имах го в предвид ама забравих да го напиша :) без него нема да има оправия на звука. Като зема апаратурата ще пиша как е, дано само стане по-скоро, че като знам по тези държавни учреждения каква бюрокрация е :)

 

Благодаря още веднъж

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.