Jump to content
Българският форум за музиканти

RaverWild

Анкета за стрийминг услугите 2018

Recommended Posts

Преди година и малко пуснах тая тема:

 

http://forum.muzikant.org/topic/193109-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BB/

 

Днеска реших да пусна обновление:

 

Аз все още продължавам с Google Play Music и Netflix, но понеже съм с нов телефон а на него имаше инсталиран Spotify днес реших да го пусна за 1ви път. Безплатно ненамирам кой-знае какво, но веднага ми направи впечатление, че за подадените от мен 10ина изпълнителя първоначално, автоматичните плейлисти които ми направи са добре уцелени и с по-нови песни. Обмислям преминаване към Спотифай, но преди това сигурно ще ги карам паралелно известно време с платена Спотифай регистрация, да видим кое го бива повече и кое мен лично ми е по-удобно.

 

Другарите, вие на какво сте сега?

 

Според тези другари, а аз принципно им вярвам, Спотифай се откроява като номер 1. Но както казах, нямам още мнение и тествам...

https://www.cnet.com/how-to/best-music-streaming-service/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apple Music, ама аз това и преди го писах. По-високо качество от Spotify: AAC vs OGG.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

С премиум фамилен Spotify съм от години. Изключително доволен съм. Ако в България се появи друга платформа с отчетливо по-качествен звук, бих се замислил за промяна, но в момента съм удовлетворен. Когато музиката е записана добре, звучи както трябва. Вкъщи съм с High-End, така че изискванията ми са високи. До момента няма албум, който да не съм намирал, а съм задълбал доста в ъндърграунда.

Много е яка опцията Discover Weekly. Всеки понеделник ми предлага плейлиста с подобна на слушаната от мен през предходната седмица. Така откривам доста интересни групи.

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз съм на Spotify. Отказах се от Гугъл защото от там изчезват песни и албуми всеки ден. И никой не ти казва защо. Съпорта им е отврат. За момента съм спрял Netflix-a защото ме дразнят, не може толкова време да не преведеш съдържанието на български. При това тук ни дават по-малко неща, от колкото в щатите например. И не на последно място е два пъти по-скъпо от HBO Go. Е няма как да стане,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз предпочитам Spotify. В момента си пуснах Apple Music за да го пробвам и така разбрах,че Spotify е моята платформа. За мен лично е много по-подредена и по-функционална. Много ми харесва това че като свърши някоя плейлиста не спира, а продължава да свири с музика подобна на слушаната плейлиста.

 

 

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Още един глас за Спотифай. Дори няма нужда да е платен, ако го ползваш на таблет или PC. За телефони имат ограничения, но не е болка за умиране. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apple music.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spotify - ползвам го от 2015, като вече е фамилен и така всички имаме абонамент в къщи. На практика има всичко вътре в него с някой изключение на някои БГ-ПОП изпълнители които просто не качват там нещата си.  Пробвах преди година Apple Music и при положение че съм с iPhone от 2007 и съм свикнал доста с iTunes, не ми хареса изобщо. Много трудно се ориентирам вътре и трудно намирам нещата - всичко ми е прекалено разхвърляно с безкрайни менюта. 

 

Netflix ползваме основно за гледане на сериали - не ни пречи много липсата на БГ превод, въпреки че наистина се учудвам защо толкова време нищо не правят по въпроса - вероятно ни смятат за малък и потенциално кофти пазар.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ползвам Spotify Premium на iPhone и PC.

 

Харесва ми интерфейса, а което го няма в Spotify обикновено го няма и в другите платформи.

 

Apple Music бях пуснал безплатен тримесечен абонамент, но го спрях. Аудио качеството е малко по-добро от на Spotify, но интерфейсът е като от '98г първите аматьорски интернет сайтове...

 

В Spotify също изчезват неща - ето 14 страници тема за изчезващи албуми, специално на лейбъла Nuclear Blast. Но проблемът се твърди че е на лейбъла, не на платформата, а изчезналите неща ги няма и на другите платформи.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Наистина има какво да се желае за интерфейса на Apple Music, спрямо Spotify, сравнявал съм ги, макар че на няколко пъти го подобряваха и вече е доста по-смислен от едно време. Случвало ми се е веднъж някакъв албум да изчезне - вероятно заради права.

 

Но скоро бях решил да направя един плейлист с класическа музика в Spotify, като пресъздам траковете от същия плейлист в Apple Music, за да го шерна на приятели и се оказа, че половината издания липсват в Spotify. По отношение на класическата музика е по-беден.

 

Също така Apple Music поддържа специални тагове за класическа музика, както и визуализиране на такава. В класическата музика, както знаете, нещата не са "Artist - Song". Имаме изпълнител, композитор, произведение и части на произведението. Всичко това изглежда прекрасно в Apple Music, докато в Spotify е пълен абсурд.

 

И като говорим за класическа музика, ползвам един друг стрийминг сървис IDAGIO, който е немски и е само за класическа музика, където всичко е супер удобно каталогизирано по изпълнители, композитори, произведения. Много лесно е да се видят всички изпълнения на дадено произведение, има много добре курирани плейлисти. И премиум услугата поддържа lossless -  FLAC. За съжаление оплакването ми там е, че заради специфичната организация в момента е почти невъзможно да отвориш един конкретен албум, защото там липсва концепцията за албум. Примерно ако открия някакво готино изпълнение на дадено произведение, бих искал да чуя целия албум, или CD да кажем, но там това липсва като информация. Писал съм им за това, те казаха, че работят по въпроса. Но по тая причина си спрях абонамента. Ще ги чакам да го направят и тогава пак.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spotify имам отскоро и го използвам заради функционалността, вкл. ако искам да открия подобни изпълнители.

За качество слушам lossless фонотека на 2TB RAID масив.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз малко се замислих за Спотифай. Да, имат по-нови техно неща на изпълнителите които слушам, но за Българско се оказ че нямат точно каквото слушам. Изненадах се като 3 албума на група Клас цъфнаха в Гугъла и веднага ги заслушах. Пробвах да ги намеря в Спотифай и неможах. Може и аз да не съм търсил правилно, предвид че сега го пробвам. Моля някой с платен Спотифай да пробва и да каже, специално група Клас намира ли и какво, за да сравним. Тия БГ групи с кратките имена, дето и на руски звучат подобно имам проблем и в Гугъла - мисли си че са едно и също и или трудно ги намира или са омешани с тия от Русия.

 

Аз поне от Българските редовно си слушам Милена, Бараби Блус Бенд и Клас, чат-пат и нещо друго, наскоро свалих Ахат. Дайте да сравним, начи за Гугъл:

 

Ахат: 1 албум

Милена: 3

Клас: 3

БББ: 1 студиен и 1 концертен

 

В Спотифай и Епъл какво има на тия?

 

ПС: За Нетфликс, и в Канадския има доста по-малко от Щатския. И неща изчезват когато си искат, няма как примирих се. Детето е доволно - има каквото той гледа, аз чат-пат гледам. По-интересно ми е някой набарал ли е нещо като Нетфликс ама основно с френски филми? Много ми липсва класическо френско, това Луи дьо Фюнес и изобщо френска класическа комедия, старите на Делон и разни други, а и се интересувам от нови френски комедии. В Нетфликс има малко френско ама само малко.

Edited by RaverWild

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ахат - 3 (1 концетрен)

Милена - 3

Klas - 3

Barabi Blues Band - 1 

 

Забележи как са се написали на латиница. :)

Ако търсиш Щурците - трябва да напишеш - Shturcite или нещо такова докато не ууцелиш как точно са се написали. Албумите и песните са транслитерирани също. Не разбирам защо са го направили така, вероятно е било някакво ограничение по някое време.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Френски филми има в HBO GO, обаче не са анонсирани като такива и няма начин да се намерят при търсене, освен ако не им знаеш заглавията. Хубавото на HBO е, че там поне всички филми имат бг букви.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Френски филми има в HBO GO, обаче не са анонсирани като такива и няма начин да се намерят при търсене, освен ако не им знаеш заглавията. Хубавото на HBO е, че там поне всички филми имат бг букви.

БГ-букви - демек субтитри ли?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.