Jump to content
Българският форум за музиканти

Относно Bias FX на Positive grid (Amp simulator)


X_X

Recommended Posts

Здравейте, искам да попитам кои от вас са използвали програмата Bias FX na Positive grid. Интересува ме какви параметри трябва да има компютъра ми за да нямам неприятна латенция на звука по време на свирене. Планирам да си купя audio interface Focusrite scarlett 2i2, но първо бих искал да знам дали компютърът ми има достатъчно добри параметри за да е безпроблемно свиренето.

Laptop HP
Процесор : Intel® Core i5-6200U CPU @ 2.30GHz     2.40GHz
RAM - 4GB
64 битова операционна система, процесор, базиран на х64

Благодаря! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да е лошо да добавиш малко РАМ. Само Windows ползва близо 2 ГБ.

С каква DAW мислиш да работиш? Windows-кия ASIO драйвър дава латенция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Програмата не е тежка. Аз съм с i7-ца, но и на 5-ца ще върви добре. Няма да имаш проблеми, стига да ползваш правилните aудиo драйвери. На всичкото оторе, аз ползвам абсолютно същата външна карта - Focusrite scarlett 2i2 и върви като charm. Има ауди настройки, които ще трябва хубаво да пипнеш в самия BIAS FX преди това. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам я на лаптоп Lenovo, Intel Celeron 1000M @ 1.8GHz (двуядрен), 4 GB RAM, Windows 7 Ultimate 64-bit, както в Standalone, така и като VST plug-in в Reaper. Audio Interface-а е M-Auio ProKeys Sono 61, като успявам да докарам 10 ms сумарно закъснение при 128 buffer size, без пукотевици и забивания. Както каза и колегата по-горе, програмата не е тежка, така че в това отношение проблеми не би трябвало да имаш, още повече, че интерфейсът който си избрал, се смята за сравнително читав. Ако ще я ползваш единствено като standalone китарен процесор и тази RAM е ОК, ако ще правиш обаче записи с още виртуални инструменти, ефекти и т.н. 8 GB биха били по-доброто решение. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, записи единствено с Рийпър, съвсем демо, с редени барабани на ФЛ студио, иначе нищо по-професионално.
Значи с тези параметри не би трябвало да имам латенция казвате, така ли??? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Латенцията можеш да я смъкнеш още малко, ако можеш да минеш на 64 семпъла без пукане и дефекти. Аз съм на 64 семпъла и имам 4.6 мсек латенция, което е достатъчно добро. Компа е слабичък, но бива, но виж колкото можеш повече РАМ да сложиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

        Добре, понеже аз съм изключително зле в сферата на компютърните технологии, има ли място в софия, на което мога да отида, да кажа какво искам и някой да ми направи всички настройки (аудио драйвери и всякакви подобни) така, че да се смъкне латенцията до ниво, на което няма да се усеща и ще мога да свиря и записвам спокойно...идеята ми е да си го ползвам като процесор/педалборд и да си правя записчета с рийпър БЕЗ латенция, това е....
        Ако някой може да помогне наистина, бих бил много благодарен! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

  Не знам къде би могъл да отидеш, но с малко диалог можем и пред форума да го оправим.  Сега погледнах - на 128 семпъла съм с 4.6мсек латенция, с M-audio ProFire2626 (доста стара), така че и ти мисля че можеш да постигнеш  такава латенция.  А като погледнах пак, ама тоя път цялата тема, забелязах че  в предния си пост съм отговарял на двама - и на автора на темата, и на човека с M-audio-то с 10-те мс латенция, за което се извинявам.

 

   Купувай Скарлета и Биаса и сядай да свириш. Латенцията дебне отвсякъде, а ако си много педантичен, и 4мсек се усещат.  Но това не е причина да не свирим, нали ?

Редактирано от Demiurg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.