Jump to content
Българският форум за музиканти

Кабелите за клавира- какви да бъдат ?


Teo 1

Recommended Posts

Здравейте,

аз работя  с клавир, пускам midi files , и целия саунд ми идва само от един клавир.И един въпрос  за кабелите за клавира-какви да бъдат като обем ...като вид....като качество- за да не ощетяват и орязват качеството на звученето. Аз не правя подбор на кабелите, и се загледах,че имам много тънички кабели за клавира , понеже са практични за пренасяне. Но дали един  тъничък кабел не сваля качеството на звученето ? 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В качеството едва ли се отразява, по-скоро в пропускането на паразитни шумове и брум от захранващите кабели на 220v, през които се захранват всички устройства покрай клавира,пулта,усилвателя и други нискочестотни-аудио компоненти в системата.

 

Добре е да бъдат максимално къси(в смисъл дължината им да е колкото е необходимо,но не излишно дълги),ако клавира ти и другите аудио-компоненти в системата ти имат входове/изходи на Canon - жак стандарт , връзките да са с балансирани кабели - 2 активни проводника + оплетка(ширмовка) за по-добро екраниране.

 

Ако са само жакове, просто да е хубав гумиран,по-дебел и с качественна плъна оплетка( не с 3 косъма  :) ) кабел  с пресметнати максимално-къси дължини според разстоянието на което се намират компонентите, без да остават излишни дължини.

 

И не на по-следно място  да минават по-встрани и колкото е възможно далеко от захранващите кабели за 220v., доста хора ги държат  оплетени един вдруг, направени в сноп или в кабелни канали заедно, което е проблем.

 

Поздрави, елементарно е , но има голямо значение :)

Редактирано от Apple&VSTI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Apple&VSTI ,

малко ми олекна. Иначе съм виждал  едни дебели кабели, с една яка, груба опаковка...Все и се струваше,че размера има значение. 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.