Jump to content
Българският форум за музиканти

Брум от електрическа китара


Recommended Posts

Ситуацията е следната и може би добре позната на доста от Вас:китарата ми има брум,когато хвана жака който влиза в китарата брума изчезва.Въпросите са ясни:какво е решението на проблема и съответно кой  и срещу каква сума би могъл да отстрани проблема?За София става въпрос,китарата не е екранирана.Поздрави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега освен кубето и китарата е гадна така ли?Ако няма маса между буксата за кабела и черната боя вътре в кухините бръмчи.Ако потенциометрите не са подходящи пак,ако адаптрите са гадни пак.Каква е китарата и правено ли е нещо по нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема с китарата си го има отдавна,няма нищо общо с кубето,ама викам като съм тръгнал да пиша за брумове,да карам на ред.Китарата е Squier by Fender Telecaster,seria STANDARТ,адаптерите са Duncan Designed-два хъмбъкера.Китарата е купена втора употреба,но нямам информация нещо по нея да е сменяно или преправено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ако е от потенциометрите със спрей се оправят но може да е от кабела ти, ти смени ли го, пробва ли с друг кабел. ако да отиди при човек който разбира той ще я погледне

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

И аз да питам. Писах на друго място ама май по-подхожда за тази тема.

Китара - старо японско копие на Лес Пол (производител КАЙ) - адаптерите са сменяни от продавача - уж Филтър Трон ама се оказаха някакви други. Кубенце - Епифон Студио 10 вата. при усилени гаин и Волюм над 4-5  - ШУМ, като докосна с пръст металния кожух на адаптера (на който и да е) или който и да е болт за регулиране на височината - шума изчезва. Като пусна - се появява. Та - от какво е това и как се лекува? Лошо заземяване ли е или нещо друго?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърде възможно е окабеляването да е направено неправилно. Грешни маси, липса на такива, граунд луупове... Не е ракетна наука, но все пак има някакъв набор от знания и умения, за да стане като хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи да разглобявам о да проверявам масите и свързването. едно време като ученик ходех на кръжок по радио-електроника - имам някакви познания и умения с поялника :) Продавача беше написал че също е сменил окабеляването с Епифонско - може тогава да е сгрешено нещо. Иначе ако не е много надуто усилването - си свири готино.

Редактирано от gre6nik
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При Гиби тип окабеляване с 4 пота доколкото знам често се прави грешката да се вържат корпусите на всички един след друг, което не е ОК, защото създава предпоставки за граунд лууп. Виж първите две картинки от ТОЗИ линк.

Ако не можеш да откриеш бъг или не си сигурен... Намери подходяща и гарантирано работеща схема за такава китара и направи всичко по нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.