Jump to content
Българският форум за музиканти

Покриване и защита на усилвател/комбо /dust cover/


DaftFunk

Recommended Posts

Здравейте, повдигам темата за покривалата на ламповата техника /а и не само на ламповата/, защото може да е полезна и дори да е имало такава тема и преди то едва ли е било скоро. В тази връзка реших да поставя 2 основни въпроса:

 

1.Вие покривате ли  с покривало усилвателя/комбото си? Или пък кабинета.

2.Мислите ли, че покриването е задължително или по-скоро имате друго мнение?

 

Темата не е насочена само към ламповите усилватели, тъй като прахът е враг на всяка техника и не прави разлика дали има лампи или транзистори ;-)

:jazzband:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наблюденията ми са,че хваща пепел но не мисля,че е някакъв юроблем.Веднъж годишно го минавам с прахосмукачката вътре.Чак да го завивам няма начин,той се нагрява доволно при употреба.Когато се бърка вътре се изчаква да е изключен 1 час за да няма изненади.Ако се сменят лампи винаги с кърпа защото не изстиват бързо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето усилватели имат нужда от някаква вентилация за охлаждане, което прави въпросът още по-въпросителен, така да се каже. В изключено състояние или при пренос - може, ако човек е толкова вманиачен. Иначе, периодично издухване на праха с компресор мисля, че няма да навреди. Поне компютрите, които събират много прах, ги почиства добре. Мисля, че въпросът е почти аналогичен на въпроса чанта-за-лаптоп.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорим за покриване в изключено състояние естествено :-). Едва ли някой ще си покрие работещия амп .... особено греещия лампов амп на чиито гръб пише че му трябва 8 инча пространство за вентилация. Тук говорим чисто и просто зя прахозащита. Най-уязвими са потенциометрите. А кой обича пращящи потенциметри? Например ходих в едно студио където имаше 10на лавпови глави (Mesa, Marshall, Soldano..квото си поискаш. Иэда ви кажа честно нямаше амп без покривало. А според мен пичовете там доста разбират от нещата. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И по какви поводи и колко често се позуват тези глави.Ако е веднъж месечно е нормално да са завити.Ако се ползват по осем часа на ден,пет пъти седмично прахът ще е последната им грижа.Потенциометрите от пепел не се прецакват,защото никога не дават фира заедно.Вечни такива няма.Има хора,които си чистят техниката и такива дето не им пука.И на двете групи техниката дава фира,независимо дали е чиста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходил  е в студиото чиито  собственик  и  съфорумник тук   visiondann  произвежда покривала  за  всякакви  ампове и  кабинети.В такава среда  е по добре да са завити!Два  от  моите си  стоят  кротко  в кашоните още /и  си  чакат  реда/  ...    :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.