Jump to content
Българският форум за музиканти

Кардан за Левичари?


Recommended Posts

Хора здравеите!!

Имам едно питане:

може ли един класически кардан да се разглоби и да се пригоди за левичари или има специални такива, които се произвеждат?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно всяка от големите фирми има левичарски варианти на моделите си. Иначе зависи от самия кардан дали ще може да се обърне. Ако е с допълнителна усилваща конструкция (Yamaha, DW и т.н.), няма да стане. Но ако е Тама като моя (HP20TW), на който всичко е наредено на една ос и може да се обърне просто с разглобяване, няма проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

И двете неща, за които питаш се правят. Най-добре е да се купи оригинален левичарски кардан. Аз имам обърнато Камко и макар, че го правиха супер механици, една оригинална стопорна шайба даде фира, защото е направена да не се сваля. Уж всичко е наред, но пружините не са успоредни на рамката на основния педал, а са леко килнати вдясно. Това е така, понеже шпилката на оста, която влиза в лагера отдясно е с около 1мм по-дълга от лявата страна. YtseJam е прав, че могат да се обръщат само по-старите модели. Новите в повечето случаи се правят с едно усилващо Ч-образно рамо на основния педал, което прави обръщането невъзможно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D YtseJam, пак си прав, но няма как да си намеря втора бъчва за моите кашони, защото не се произвеждат вече, а и модела е стар. А дори и да намеря, сигурно ще ме "обръснат" яко. :cheers: Затова единственото по-разумно решение, което ми хрумна и осъществих, беше Iron Cobra HP900PTWL, важна е последната буква. ;) Цената, ме устрои идеално, както и качеството, което е безспорно! :cheers: Иначе, докато ровичках, много си паднах по Jamaha DFP9310L, но цената ми откъсна главата до кръста... :cheers:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.