Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Sandalcheto

Marshall Code мнение?

Recommended Posts

Здравейте, харесах си кубето marshall code 25. Рових из нета и видях, че има някаква нова технология в цялата серия code, че работят с пресетове, ама изглежда много сложно, та като един млад и неопитен китарист реших да попитам ако някой знае нещо или има опит нека сподели. Като всички нови в рока(по-скоро метъла) харесвам звученето на Metallica (знам, че са комерсиални) и видях, че има пресетове за тяхни албуми и звучат много прилично, та да питам всичките тея електроники и работи струват ли си? Ако не ще се радвам да ми препоръчате друг усилвател до около 450лв? Мерси предварително  :yes:  :metalist: ето и линкове за пресетите да чуете:

 

(игнорирайте, че пича не свири много добре :D)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Свири доста по-добре, отколкото се чува. :)

 

Тия цифрови играчки стават за подрънкване в къщи. Ако смяташ да свириш на репетиции/участия не са удачен избор.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Аз имам CODE 50. това от снимката на профила ми. За домшна употреба и репетиции става. Удобството му според мен е в това, че можеш да го управляваш през телефона си. Също можеш да сваляш от сайта им готови пресети. Не очаквай истински лампов звук, особенно с 25-ца.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Защо пък не. Нямам много впечатления от така наречените "modeling amps" Знам, че фендерската серия Mustang са доста успешни. До колкото помня и на Blackstar моделинг амповете са с висок рейтинг. Те вече всички производители имат моделинг ампс. Няма лошо!. Най-добре си е да чуеш на живо и да сравниш с друг подобен моделинг амп на друг конкурентен производител. Но ако не може това да стане.... по обективни причини естествено ще избереш според оналйн ревютата.

Може пък това да изкара истински Plexi звук ... Единствено не ми хареса това, че в с 10 инчов спийкър. Инак  3 бандове еквилайзер ... фуут суйчабъл клийн / гейн. Леко и маневрено ;-) 

В заключение само едно : Маршал няма да допуснат некачествен продукт. Със сигурност ще има качество. Въпросът е вече ти какво очакваш и за какво ще го ползваш.

Успех! :virtuoz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

А ще можете ли да ми препоръчате някакви усилватели за около 400-500 лв  :godbless:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Sharpirate
   Здравейте!
   Аз съм начинаещ китарист и ми трябва помощ при избора на китарно комбо до 300лв. Смятам да свиря Gary Moore, Santana, общо взето търся пищящи високи тонове и състейн. Ще свиря предимно в апартамент, та усилвателят мисля да е около 15W - 30W. Аз самият съм си избрал Marshall MG15CFX, защото там където ходя на уроци има подобен маршал и ми харесва как звучи. Какво бихте ми предложили?
  • By niko92
   Здравейте, уважаеми музиканти!
   Отварям тази тема, за да Ви попитам, какво мислите за моя глас, дали имам някакъв талант или просто няма да се получи. Много бих искал да се занимавам с музика и пеене, но вече съм минал 20те години и преди всичко пеенето е дарба. Според Вас имам ли някакви заложби, много ли съм фалшив? Никога досега не съм се занимавал с пеене да отбележа. Слагам линк към едно мое изпълнение: http://dox.bg/files/dw?a=c603bdac46 .
   Благодаря!
  • By savov
   Здравейте!

   Някой има ли такова ел. пиано, работил ли е?
   (Аз още не съм го видял на живо... казаха ми по телефона модела)

   Не съм работил до момента с YAMAHA, а ще налага да свиря и на такова.
   Ще съм благодарен за малко помощ на бързо и конкретни въпроси:
    
   1. Има ли опция за разделяне на клавиатурата т.е. да пускам бас в лявата ръка? И по какъв начин се премахват в баса ефектите...
   2. При смесване на инструментите... например пиано + стрингс... има ли възможност да се регулира силата на отделните инструменти при микса им? И как точно става това технически...

   Изобщо ако пък ви се намира инструкция за работа на БГ... още по-добре.

   И разбира се... ще се радвам изобщо на мнение за клавира... синтезатор ли е, пиано ли... не знам и аз!?
    
   Благодаря предварително!
   Поздрави!
    
    
    
    
  • By Бицев
   Преди години имаше един 'тематичен' модел с Фендер и Клептън, сега Маршъл са пуснали свой телефон:

    
   - с доста спеиализирани функции (копчета, жакове,софтуер) като за музиканти:
   http://www.androidauthority.com/marshall-london-hands-on-639585/
  • By Ibrahim
   Здравейте.
   Някой може ли да изкаже мнение за този усилвател, имайки предвид продуктите произведени...там... дали заслужава 700 лева (разбира се втора ръка)?
   Темата за новите продукти и "винтидж" такива е дъвкана многократно и знаем, че разликата между едните и другите в качеството на вложените материали, изработка, звук и инженерна мисъл ако щете е сериозна, но въпреки всичко нещо ме гложди да му се не види. Притежавам чудесен усилвател, но тежи колкото мен и е почти толкова голям.
   Този няма да имам възможност да го чуя преди да го взема, все пак ще го погледне приятел преди това,  той не е музикант, но поне се занимава с ремонт на аудио техника, та имa вероятност, ако го взема да е в добро състояниe.
    
   Поздрави на всички!

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.