Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да изравня нивата на MP3 и WAV files


Teo 1

Recommended Posts

Здравейте,

имам музикалния акомпанимент на аудио файлове, но са на различни нива.Как да изравня нивата на MP3 и   WAV files  с  Adobe Audition 1.5. - по възможност, или някоя друга версия , по-нова версия на тази програма- да бъдат акомпаниментите на приблизително равно , еднакво ниво. Поздрави

Редактирано от Teo 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Нищо не ти се разбра от въпроса! Да гадаем! Ако имаш два аудио файла с различно ниво, на единия вдигни нивото или на другия го намали и така нивата ще се изравнят. Няма значение, дали са мп3 или уейв. С цитираната от теб програма става, като заредиш двата файла в мултитраковия режим и ги сложиш в два различини трака. Ако обаче имаш едно парче на отделни тракове, барабани отделно, бас отделно, китари, вокали клавир и т.н., тогава три трябва не изравняване на нивата, а смесване, което е съвсем различно и има достатъчно инфо във форума!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това искам да направя- файловете са с различна сила, да се опитам да ги изравня горе-долу. Понеже съм аматьор в тези звукозаписни програми, ако можете да ми посочите с коя функция се сваля и вдига силата, нивото.Аз ще се до-образовам с Ютуб-университет.

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди  време гледах един DJ  как  по време на работа свали един песни от един диск с песни, и ги обработи, изравни с програмата NERO. До колкото си спомням, ги направи равни, почти с математическа точност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се уча, не мога да се срамувам от невежството си. Ще наблюдавам нивото, силата на скалата на Adobe Audition и ще свалям  ще вдигам. Предполагам,че качеството няма да  се промени от обработването с програмата ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

presly ​   Колега, малко ме надценяваш, аз съм само един консервативен потребител. Моля те да ми подскажеш с някакъв жокер. как мога да приложа   тези две странни думи loudness equalization . Като гледам в ютубе -там  има за Windows, и други някакви. Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ще ти дам жокер - колегата има предвид, че няма как да изравниш с нормализация слуховите нива на 2 разнородни парчета. Веднага ти давам пример с една съвременна песен и едно класическо изпълнение. Когато нормализираш и двете, Бруно Марс отново ще си звучи много по силно от Бетовен, защото ако и двете да показват максимума от 0 децибела, средното ниво на Бетовен ще е далеч по-ниско от това на Бруно Марс. Цъкни на двата скрийншота долу и гледай там дето са стойностите Peak и RMS.

 

0ee16f8a53a69c7e.jpg 9592845a84388f63.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

yamaha​   Ще карам две напред..едно назад..и едно на място....в кръг.....и отново същото. Това за нормализацията все ще ми свърши работа......няма да ми пишат оценка,я .....ще вдигам по малко, на Adobe Audution 1.5. има нормализаци на проценти....ще насосвам докато стане нещо за употребление. Другото с волюма ще нормализирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.