Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко Огън от мен :)


Recommended Posts

Как е пичове, топъл материал споделям, ще се радвам ако му хвърлите едно ухо, всякакво мнение търся... тъй че не се стеснявайте ??? 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Добре е че има съвпадение колеги!  ^_^  Като саундтрак го мислех, както и подхождах по-свободно, малко като "ландскейп" - имам в предвид че идеята за такт на моменти е по-плаваща и органична.

 

Daw-a ми е Reaper и инструменти за симфоничен оркестър заредени чрез Kontakt основно Berlin Strings, Bones, малко East West и прочие.

Най голяма играчка е да зазвучат с желаните от мен артикулации и експресии, като някои се управляват само с velocity, но повечето с енвелопи съответно мапнати за съответния канал. Тук се ограничих само с 16-те канала, като съм си направил лично workspace-а да мога да ги избирам лесно. Ето един скрийншот на композицията да видиш процеса  :) някои от нотите все едно удрям секунди, ама това е легато.

 

2018_03_05_231024.png
Редактирано от Tehanox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Първото е много добро. Както са писали преди мен, звучи като от саундтрак. Нямам забележки, перфектно е за целта. Вероятно би ми се искало да е по-оформено, да има мотиви, развитие и малко по-класически вид, но тогава ще излезе от рамките на лендскейп музиката, а ти сигурно си го мислил така все пак. Това второто ми е ОК, но не ми действа така, по-малко картини ми създава в главата и малко повече ми е самоцелно. Във всички случаи имаш доста напредък от това, което последно съм слушал от теб. Особено първото парче си е професионална работа според мен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, добре си забелязал проблема. С формата на първото се чувствам уверен тъй като всичко е плаващо, чувствам се свободно, леко като "саунд дизайнер", докато подхода ми за това с арфата и флейтите е по-дърводелски - най-вече се фокусирам в модулациите и хармонията като по едно време леко забравям какво трябва да значат. Но ако спра процеса заради нещо подобно - въпреки че и го разпознавам докато го върша - няма да напредвам, а често да завърша нещо до край е самата победа, че иначе не ми дава мира  :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро е, харесва ми. Има някои места, на които за момент излиза от меланхоличното и като че ли леко “поевтинява”, но е рядко. И пак напомня за саундтрак, одобрявам тази насока в композициите ти :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

Това ти да го кажеш  ^_^  Ако не друго все по-бързо пиша поне...

Ето това пиано го написах тази нощ, малко повече жега може би има вътре, принципа е че лудея и джамвам пък квото стане...

Концентрирам се добре като заредя две пиана и ги pan-на малко в повече за различните канали, може да има недоволни  :music336:

 

Редактирано от Tehanox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

как е пичове  :metalist: ето едно (по класическо?) чудо - канонче на октава от мен, състои се от три части - първата е нещо като темата, после следва нещо като джаз(прас) канон в който се насладих на повечко дисонанси, после преход който свърза втората част с повтаряне не отново на темата

Редактирано от Tehanox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.