Jump to content
Българският форум за музиканти

Търся помощ


kristiyaan

Recommended Posts

Здравейте,нов съм в форума и се надявам да ми помогнете по някакъв начин дори минимален.Та проблемът е следния:Когато пея акапелно или пея заедно с определена песен (с вокалите) пея добре и високо и ниско,нямам оплаквания,но наложи ли се да пея върху инструментал звучи просто отвратително и не мога да взема нито ниските,нито високите тонове правилно!Та въпроса ми е това нещо коректира ли се (важно е да кажа че не се занимавам сериозно д музика) или не?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За "доброто" пеене акапела въпросът е малко спорен, поне докато не си направиш запис и не се чуеш отстрани. За пеене върху завършена песен нещата са ясни - там водещият вокал те поддържа, а дори и да не пееш точно с него, ти се струва, че пееш правилно по причина, че чуваш и него - един запис на изпълнението ти дори и в тоя случай е задължителен, защото просто трябва да се чуеш пасивно отстрани. А за трудността при пеене със сингбек - намери някой да ти изсвири тихо водеща мелодия върху инструментала и освен това малко занимания по солфеж няма да са ти излишни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да. Отиди при педагог... дори да е само веднъж.

Да ти каже фалшиво ли пееш или има надежда да стане работата. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Фалшиво не пея,записвал съм се мисля че звуча прилично,също така не само мое мнение.Проблема е че когато пея с инструментал не мога да вляза в ключа на песента,обаче когато сложа слушалки и слушам вокалите и инструментала едновременно всичко се нормализира.Мисля че най-добре педагог ще ми каже!Благодаря за отзивите! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.