Jump to content
Българският форум за музиканти

миди контролер


peshoy2k

Recommended Posts

:headbang::headbang:

Сетих се че пропуснах нещо в прединия пост - ако си забелязал, не знам дали е така при Нуендо ама в Кюбейс като връзваш врътките към миксера, не знам защо са го направили - да задаваш и миди-канал, ама нема All channels което е кофти - щото иначе требе да земеш и всеки слайдер да го програмираш да праща на различен канал, ама това не е добре щото пък когато ги ползваш за vst-та ше са ти на различни канали освен ако не дадеш на vst-то да слуша на all ама ако искаш да сменяш между vst-та при свирене на живо чрез смяна на канала не става. Другия начин, както си го направих при мене е в миксера да вържеш всички врътки на един и същи канал, само че ако смениш клавиатурата да праща на друг, нема да ти работят слайдерите за смесване - ще трябва да я првключиш на съответния канал.. Много проблеми с тия врътки - донякъде недомислици на производителите ама те май не са си и помисляли че някой ше ртъгне да праи с п...я боя както ние се опитваме. Айде до нови срещи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление в Кюбейс няма All. Ето на тая картинка как изглежда прозореца Device Setup за Generic Remote в Кюбейс. За съжаление не виждам All. Ше зема май да го пусна най-после това Нюендо.

 

Така а ето още един проблем с който си скъсах нервите през викенда: искам с първите осем фейдъра да управлявам осем от каналите на миксера а с деветия да управлявам master out. Това работи ако го ползвам за стари проекти, които имат повече от осем канала на мискера отворени. Но ако създам нов проект с по-малко от осем канала, вместо деветия фейдър да ми е мастер, последния свободен фейдър е мастер и хич не ще да се смени тая ситуация..:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
За съжаление в Кюбейс няма All. Ето на тая картинка как изглежда прозореца Device Setup за Generic Remote в Кюбейс. За съжаление не виждам All. Ше зема май да го пусна най-после това Нюендо.

 

Така а ето още един проблем с който си скъсах нервите през викенда: искам с първите осем фейдъра да управлявам осем от каналите на миксера а с деветия да управлявам master out. Това работи ако го ползвам за стари проекти, които имат повече от осем канала на мискера отворени. Но ако създам нов проект с по-малко от осем канала, вместо деветия фейдър да ми е мастер, последния свободен фейдър е мастер и хич не ще да се смени тая ситуация..:headbang:

абе излъгал съм те без да искам и на нуендото нема :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да тъкмо и аз се канех да ти кажа че и там нема... А и друга още по-голяма гадост забелязах - значи като си свързваш врътките към определени канали на миксера в долната табличка, това важи само за тая конфигурация от vst-та, която е в настоящия проект - т.е. ти връзваш врътките не към определен канал на миксера а към изходите на дадено vsti. Ако обче добавиш друго vst, или отвориш друг проект със съвсем други vsti, които са на същите канали - врътките просто не работят - трябва да ги свържеш наново с новите vst-та и най-гадното е, че настройките не ти се запазват в проекта ами се записват в отделен xml, и когато отваряш тоя проект, трябва да отвориш и неговия си xml. Тоя проблем според мен е свързан с описания в предишните постове проблем дето не може да си сложиш една врътка винаги да е за master-а. Това е или една страшна недомислица или просто Steinberg искат да си лансират техния контролер - Houston и създават проблеми на останалите - нема да ме учуди ако в Huston-а тия проблеми липсват... Моля ако някой знае решение, да каже!

Редактирано от ecmjazz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Значи аз си поиграх доста и достигнах до извода, че има начин да се оправи работата за всички канали в миксера с изключение на връзването към input busses и output busses. Ей тук съм описал тестовете които правих и защо достигам до тия изводи: http://forum.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=13515 Може и да не съм прав - нещо да пропускам ама ми е интересно как ще се развие темата..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен всичко, което си казал е точно така. Защото аз доколкото си играх постигнах същите близо до нулеви резултати... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.