Jump to content
Българският форум за музиканти

По издръжливи палки


Recommended Posts

Здравейте,малко съвет от барабанистите в сайта,скоро си закупех палки на вик фирт 7а около 20лв. и на първото свирене топченцата на върховете станаха на половина,а са ми най-удобни по дължина и лекота,обаче много бързо се износват.Нещо по издръжливо да ми препоръчате като марка,максимум до 5а като размер тъй като 5б ми идват тежички.Благодаря,поздрави на всички в сайта :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Japanese Oak/Shira Kashi Oak. По-корави са от хикори и другите (разбирай издържат по-дълго време), но са и по-тежки. Не знам дали правят 7А размер, но можеш да потърсиш. Аз съм купувал 5А, 747 (една идея по-дебели), Нийл Пърт Сигначър (още една идея по-дебели май), но лично на мен ми е трудно да свиря постоянно с последните два модела като се има предвид, че "стандартно" използвам 5А и 5В са ми малко тежки. За определени по-джангърести и искащи повече бухане песни обаче пасват перфектно. ;)

 

Имаше и едни доста яки дъбови Тама, че и бяха евтини, но вече не се предлагат. Tama Sticks Of Doom, с едни шарении като огньове. :(

 

Чупенето зависи и от техниката на свирене! Дори да си сигурен в твоята (или поне да смяташ така) не пречи да прегледаш 2-3-5 туториала как се свири по чинелите. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да благодаря,свирил съм с вик фирт 5б но ми идват тежки,тях ги счупех за 3 месеца и то винаги ми се чупи дясната палка като ударя чинела,засега два чифта съм чупел и то все по един и същ начин.Искам и друго да попитам,ако взема два чифта вик фирт нова 5А с пластмасов връх има ли вероятност да искарам по дълъг период с тях отколкото да закупя един чифт пак от вик фирт но от по високия им клас американ класикс 5А с пластмасов връх.Двата чифта на нова излизат около 24лв. а единия чифт американ класикс е около 22лв.Незнам кое си заслужава повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте, сериозно питам. Има ли не правилен начин на удряне по чинелите? Трябва ли да се удрят ръбовете или само плоската част?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествено, че има. Най-традиционната грешка е високи чинели и удар с палката под почти прав ъгъл между плоскостта на чинела и палката. Най-добре е да се види...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стояне, аз наскоро си купих едни, също така от няколко места ми ги препоръчаха за здравина, но са тежки. Los Cabos (Канадски са), red hickory 5a са въпросните които имам. И другите им са здрави, но тия са по-сериозни. Но за тежки, тежки са. Ама имам усещането че държа стомана. В смисъл плътни са и дават усещане за доста здравост. И са по-евтини от Фърта, щото нямат славата на тяхната марка. Виж опитай ако можеш да си ги поръчаш от някъде. Мен от две места ми ги препоръчаха като най-доброто са упражнения, поради съотношението здравина/тежест.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тествай тези:
11700.png

https://www.musicworld.bg/bg/m_1440000/i_11700/f_167/ProMark_PW5AW.html

Или ако се притесняваш, че ще са ти много тежки - 7А версията:

https://www.musicworld.bg/bg/m_1440000/i_11702/ProMark_PW7AW.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Досега съм пробвал само две марки палки промарк и викфирт.Доволен съм и от двете,но сякаш промарк малко по-добре ми пасват на захвата ми,тъй като аз хващам палката най в края,с три пръста,незнам защо но така ми е най удобно въпреки че по правило не е правилно.Ще опитам тези промарк които ми пратихте.

Редактирано от Stoyan88
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Los Cabos и аз бих пробвал, тия "червените". Ако има някой магазин по-наблизо да могат да се купят, де. Видях ги в musicstore.de, ама 30 евро шипинг... ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В българските сайтове не ги срещам.Ще си ползваме от нашите сайтове.Пак който е в по голям град може да си купи от музикален магазин без да плаща доставка,а ние в Ямбол само онлайн можем да си поръчаме палки за съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега гледах от сайта на Лос Кабос официалните дистрибутори. Най-близо е в Турция ей тия:

http://www.senkop.com.tr/

 

В Истанбул са. Ако някой ходи до там, може и на место.

 

Само нямам идея тия цени от турски лири дали са достъпни в левове...

http://www.senkop.com.tr/arama?q=los+cabos

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.