Към съдържанието


Снимка

Как се прави MIDI връзка


  • Please log in to reply
10 отговора на тази тема

#1 guitman

guitman

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 85 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2018 - 19:15

Здравейте!

Имам проблем с подкарването на MIDI връзката с компютъра. Кабела ми е ето този - https://www.aliexpre...2311.0.0.68V2ke Включвам USB A буксатав компютъра, а MIDI IN към MIDI OUT на барабаните, или пианото. Компютъра разпознава кабела и съответно го добавям като входно MIDI устройство. Стартирам MIDI monitor или други програми, правя си настройките, но не прочитат нищо. Барабаните ми са Millenium MPS-100, а електронното пиано MEIKE MK-939. Днес гледах MIDI OUT-а на дръм модула с осцилоскоп. При натискане на бутоните за симулиране на падовете не се появява никакъв сигнал. Чудя се, дали не се прави някаква допълнителна настройка за да се разреши MIDI-то? Моля за помощ!



#2 yamaha

yamaha

    Пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 741 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:студио

Публикувано 07 февруари 2018 - 22:06

То няма нужда да ползваш чак осцилоскоп за да измериш 5 волта, но ти си знаеш. :)

Мисля, че барабаните ти би трябвало да си подават постоянно миди потока, а и вероятно вече си пробвал и връзката от миди-аута на клавира (между другото изгледах това клипче с твоя клавир - много ми хареса :greenangel: ).

Според мен по-скоро проблемът е в USB-кабела и въпреки че се е разпознал от компютъра ти, това все още не означава, че транслира мидито коректно...малко наизуст говоря, но натам ми клонят разсъжденията... ;)



#3 presly

presly

    вдетиняващ се дЪртанян

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1240 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:китара, мишпулт, компютър

Публикувано 07 февруари 2018 - 22:41

А какво пише в упътването на дръм модула?


Life sucks. Make it swallow.

#4 yamaha

yamaha

    Пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 741 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:студио

Публикувано 08 февруари 2018 - 00:26

Общо взето - нищо съществено...общи приказки, преди малко им хвърлих един поглед.



#5 chobbi

chobbi

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 401 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:sofia
  • Инструмент:bass

Публикувано 08 февруари 2018 - 10:14

Аз имах подобен проблем със тези китайски кабели.Всичко се реши след като купих нормален миди интерфейс/кабел.Във момента ползвам 

Bespeco BM USB100.

 

Можеш да пробваш и тези:

Steinberg UR22 

Roland UM-ONE MK2 
RME Fireface UC 
M-Audio Fasttrack-Pro 
M-Audio Midisport 1X1 
M-Audio Midisport 4x4 
M-Audio Firewire 1814 
M-Audio Uno 
Bespeco BM USB100 
Focusrite Scarlett 8i6 
Focusrite Scarlett 18i6 
Audiobox USB 
RME UFX 
ESI M4U XL 

Успех!



#6 SGEORGE

SGEORGE

    SG

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 559 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Denmark
  • Инструмент:Keyboards

Публикувано 08 февруари 2018 - 11:44

Аз имам 2 такива кабела и си работят перфектно. Но това не означава, че просто не съм късметлия. Всъщност не очаквах да работят за цената си, но...

Закачането на кабела може да е малко объркващо - IN трябва да отиде в OUT на другото MIDI устройство и OUT - в IN.

Диодният индикатор трябва да мига, когато има MIDI съобщения.

Успех.



#7 Baby Thomas

Baby Thomas

    Professional Hater

  • Mods
  • 10571 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:AllTube AppleMac

Публикувано 08 февруари 2018 - 17:15

Провери и на какви канали са нагласени да комуникират устройствата.



#8 yamaha

yamaha

    Пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 741 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:студио

Публикувано 08 февруари 2018 - 18:52

Барабаните му със сигурност са на 10-ти, а за свирката не мога да гарантирам нищо след като изгледах оня клип. :D

А що се отнася до кабела...преди години веднъж съм пробвал един такъв китайски - на лаптоп с XP SP3 не щеше да тръгне по никакъв начин, а на настолен компютър пак с XP SP3 вървеше...божа работа. ;)



#9 guitman

guitman

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 85 Мнения:

Публикувано 09 февруари 2018 - 20:17

Тъй като на осцилоскопа не видях никакви сигнали, мисля че е безмислено да пробвам с друг кабел, нали така? Не казвам че кабела със сигурност е наред, но от дръм модула не излиза сигнал. Взел съм ги на старо и нищо чудно предишния собственик да е изгорил мидито, като го е свързал без галванично разделяне към нещо което е включено в отдалечен контакт. Явно че мидито на синтезатора също може да не е читаво. Не съм му гледал сигналите. За сега нямам възможност да ги проверя. Казусът си остава на същото ниво. ;)



#10 KAE

KAE

    Търтей

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 622 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:бас

Публикувано 21 февруари 2018 - 13:03

При китайските кабели често проблема е прекъснати жици вътре в кабелния сноп, а и спойките са ужасни. Също, на входовете липсват оптрони, съответно проблемите с галваничното неразделяне важат с пълна сила. Но трябва да се провери какво излиза от синтезатора и ще стане ясно от кабела ли е или не.



#11 guitman@mail.bg

guitman@mail.bg

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 1 Мнения:

Публикувано 18 март 2018 - 20:14

И да завърша темата все пак.

Проблвах с истински синтезатор - Ensoniq SQ-1 Plus. Стана работата, но с една малка особеност. Кабелът първо тръгва с програмата FL Studio 12 и след това работи нормално.

Има един малък проблем, че при отпускане на два или повече клавиша едновременно се чува звук от лаптопа. Предполагам че това е от конфигурацията на MIDI-то на синтезатора.

С барабаните и пианото за което питах в началото, не работи. Вероятно проблема е в тях.

Надявам се да помогна на някой с подобен проблем!






0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни