Jump to content
Българският форум за музиканти

Ibanez BTB monorail IV bridge размери ?


Demiurg

Recommended Posts

Здравейте колеги, 

 

Заел съм се да възстановя един бас Ibanez BTB, но нямам бридж. Може ли някой, който има какъвто и да е Ibanez с monorail IV бридж, да ми свали размерите му - дължина и ширина, в мм, максимално точно ?

   Бриджа е ето този:
2136.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно днес басът е с мен на работа и мога да реагирам бързо :) За съжаление нямам шублер.

Бих казал дължина 72-74 мм и широчина 15-16 мм.

На второ четене осъзнах, че май ти трябват размерите на цялата композиция и моята 5-струнна не ти върши работа. Май постът ми е за триене.

 

9261527.jpg

9261529.jpg

Редактирано от Deezer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, колега, правилно си разбрал - трябват ми размерите само на едно парче, но твоите са Monorail II - по големи са от тия, които ми трябват.

Имам дупки, в които трябва да влязат отделните бриджове, но понеже взех дървото без хардуер, не знам какъв тип са били оригиналните части. А през отделните години тия басове са ги предлагали с най- различен хардуер.  Такива като твоите (Monorail II) си купих по нета и се убедих че не стават - ако искаш златни - продават се. ;-)

   И понеже не ми се дават повече грешни пари за експерименти, разчитам на сигурно. Затова ми трябва някой с Ибанец с Monorail IV (като на снимката горе), да премери едно парче от неговите и да преценя дали тоя модел става на дупките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

За мое огромно учудване "Иконома" не даде да турна два шублера. :blush:  Продължава да ме учудва факта, че тия хора продават инструменти, но НЕ продават резервни части за тях. Ако продаваха, бих си купил. Ключове също се чупят, примерно на Ибанеца ми е паднало капачето на ключа и влиза прах отзад в механизма; бих сменил ключа, ако се продаваше.  Калъфа ми на Ибанец също се е позатъркал, бих го сменил, но те и оригинални дебели калъфи не продават.  Освен с китарата, но китара вече си имам.  Всъщност, те даже и шестограми нямат, щото за пореден път затрих някъде моите, и сега трябва да обикалям железариите.

    А като контраст, като ходихме с един колега да му вземем Уоруик от Музикалната Дивизия - там хората продават и ключове, и магарета, и адаптери, изобщо всичко което може да се счупи или което би искал да ъпгрейднеш по басовете, които те продават !

 

   Относно тия бриджове - питах в Talkbass, един човек ми даде размерите и ще ги поръчвам тия дни.  Намерих и оригинални ключове, пак по чужбинско, така че полека- лека ще го стегна тоя бас.  А на "Икономистите" им желая да им върви по бизнес и по късмет !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно е и за мен, поне за официален представител. Търсили сме пружини, стъдове, винтчета и т.н. чаркалак за Ibanez китари с двойно заключващи се системи, ама няма. Та от други магазини и/или от чужбина...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.