Jump to content
Българският форум за музиканти


nazgul

Recommended Posts

Здравейте на всички , които четат темата . Тази вечер нямаше какво много да правя пред компа , и от ровене насам натам попаднах на видео демота на Гитар Риг 5 . Навремето си играх с Гитар Риг 4 и от няколко години не бях се бъзикал с китарен софт , та затова реших да пробвам . Влязох в сайта на Нейтив Инструментс за да прочета спецификациите , защото съм със не много нов комп -купен на старо ДЕЛ с показания

 

 Pentium® 4 CPU 2.80 GHz 2.97 GHz RAM 0.99 GB и съм с инсталиран Уйндоуз ХР

 

....  не съм сигурен кой пакет , но едва ли е най последния . Та с оглед на това , което прочетох в сайта си казах , че няма смисъл да търся и тегля Гитар Риг 5 ,  защото в сайта им пише това като изисквания

 

 Windows 7 or Windows 8 (latest Service Pack, 32/64-bit), Intel Core 2 Duo or AMD Athlon 64 X2, 2 GB RAM (4 GB recommended)

 

.Тъй ... но все пак влязох при братушките и от торент.ру  го намерих и го изтеглих напук на всичко . След това го инсталирах - явно е кракнат прекрасно - няма нито кей генератори , нито прочие условности - просто инсталираш и готово . И след това натиснах иконата на десктопа ...и изненада . гитар риг 5 взе , че тръгна - нямам китара при мен - в ателието е , но имам файлове на чиста китара и ги качиш в Гитар риг 5 - върви прекрасно . даже на повечето неща ЦПУ .то показва не повече от 25-30 процента натоварване . На всичкото отгоре видях в сайта най новата им симулация правена с китариста на Рамщайн - Rammfire и се оказа , че и нея я има при братушките - 5 мегабайта . И нея инсталирах , после отворих Гитар риг 5 , за около 10 секунди си се ъпдейтна и се оказа ,че имам чудесно работещ и Rammfire за капак . 

 

Та питането ми е - защо Гитар Риг 5 работи при мен .Явно е че съм далеч от системните изисквания ..и все пак върви , при това засега много добре . Възможно ли е тези , които са го кракнали да са му смъкнали системните изисквания . Ще съм благодарен за мнение на спецовете по тези въпроси . 

 

Живи и здрави бъдете . Цеко  :metalist:  :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

И как точно си го обясняваш това "тези , които са го кракнали да са му смъкнали системните изисквания" щото мен хич не ми звучи реално. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..така е адаш , не звучи реално .... но е факт , че софта си върви чудесно и на двата ми компа , които очевидно не отговарят на изискванията - затова търся някакво обяснение я ... жив и здрав  :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Guitar Rig върви на много машини, но не всички ефекти и комбинации от ефекти работят на максимална резолюция и минимална латенция. Guitar Rig 5 върви и на лаптоп 1,3Ghz с 512mb RAM(тествано е), но просто при повечко ефекти, особено по-тежките модулации, се случва да забие, да прави грешки, да пращи, да има забавяне и т.н. Системните му изисквания са минималните за оптимален резултат, с всички елементи на програмата, във висока резолюция, с ниска латенция. Кракването няма нищо общо с тези неща в случая. С две думи: на кофти щайга може да бави и звучи по-зле. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Плюс това, я си представи сега, че искаш да си запишеш някакви рифчета, или демо идея за песен, и искаш, например, да имаш няколко китари, а не само една, и на всяка писта в DAW-a пляснеш по един ГитарРиг, и още имаш десетина писти с барабани, и още един ГитарРиг за бас, и ако имаш и 2-3 вокални писти, също с ефекти, и накрая искаш да прослушаш и нагласяш различни настройки в реално време. Като цъкнеш на Play, и машинката ще ти каже "Сори, брат". Тези плъгини не са само да си разцъкваш с някоя мп3-ка, а са за напълно приложими в реални условия записи и продукция. Затова и megalibuo е прав горе, че тези изисквания са за оптимален резултат. Хайде, ти си го изтеглил това от някой руски торент, и не ти дреме дали ще върви или не, но ако ще даваш 200 евра, очакваш насреща нещо реално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Можеш да пуснеш Guitar Rig-а още в началото на миксера и да записваш директно със звука който си избрал.Така когато станат много писти е по-лесно за компютъра да ги възпроизведе.Минуса е че не можеш вече на записания трак да смениш звука, обаче нали за това предварително трябва да си го избрал.Аз така записвам на доста стар комп. и ми се получава, за сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пинизи и workaround-и колкото искаш, то и така с джугана мъкнахме по един тон зърно на курс по баира към село навремето, като нямаше с к'во друго, ама дето се вика, не е това идеята на занятието :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте, опитвам се да свържа китара с Windows 7 Ultimate 64 bit (ако има значение версията). Пробвах всякакви варианти да си свържа китарата с компютъра ( през микрофона, през line-in, през USB с Guitar Link - този модел) и все греда. Изтеглих и инсталирах Guitar Rig 5 Pro ( Guitar Link устройството върви с Guitar Rig 2 - съответно и него съм инсталирал), ASIO4ALL също е изтеглен и инсталиран. След двудневно четене на всякакви форуми ( доста от които тук ), гледане на видия и т.н все още не мога да изкарам звук. Ако може някой да асистира ще съм много благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

Щом имаш Guitar Link пробвай по следния начин.

 

1. Инсталирай Reaper. http://www.reaper.fm/download.php

2. В Reaper - Options>Preferences>Devices избираш Guitar Link като Input Device.

3. Тук може да  видиш как се пускаt VST в Reaper. http://www.mstrismusic.com/2009/01/how-to-load-vst-plugins-into-reaper/

 

Би трябвало да стана така.

 

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързия отговор. Явно бъркам нещо генерално. Направих снимки на опциите в Reaper (пробвах всички варианти и все още няма звук), да ги разгледаш и да дадеш мение (може би пропускам нещо).  img1 img2 img3 .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен трябва да избереш ASIO  в Audio System или так какъвто ти е драйвъра за да ти покаже Guitar Link в Input Devices.

Трябва да видиш после и каква ти е картата за да я избереш в Output Devices. Опциите не са много, може да ги разцъкаш и да разбереш.

 

Обаче темата в която пишеш е за Guitar Rig а ти питаш за Reaper.

Пусни си Guitar Rig-a в самостоятелен режим, и дай да видим там какви настройки правиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря musicman, вече съм пробвал всички варианти и в Guitar Rig и в Reaper. Най-доброто ми постижение е в Guitar Rig през ASIO - неистов шум, но нищо на input

 

PS. Ако скролнеш малко по-горе и прочетеш предният ми пост и отговора който последва ще видиш, че вече съм пробвал Guitar Rig на чисто и защо е намесен Reaper в темата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох ги два пъти и пак не разбирам от какво се налага използването на Reaper. Както и да е, придържей се към темата която е за Guitar Rig. Ако проблемът ти е хардуерен, пусни си отделна тема.

В крайна сметка трябва да можеш да видиш устройството ти във входовете и изходите. Ако не го виждаш, значи операционната система не го намира. Тогава първо пробвай да го включиш в различен USB порт и ако и тогава не го показва, значи е повреден или не е предвиден да работи с тази операционна система. Има ли някаква марка това "нещо"? Евентуално да питаш производителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.