Jump to content
Българският форум за музиканти


nazgul

Recommended Posts

Мерси за помощта. Ще пробвам някои от вариантите, а за други нямам финансовите възможности. Ще споделя какви са резултатите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Здравейте, хора. И аз имам проблем с Риг-а ;(
Когато си запиша нещо с китарата през рекордера му и после го слушам, почти не се чува, докато в реално време при самото свирене всичко е ок, но самия рекординг излиза в пъти по-слаб като сила на звука. Дали случайно някой има идея как да го оправя ? Благодаря предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми нагласи си волюма на пост тайпдека. Преди него може да добавиш и "пресет волюм" модул и с лърн бутона пак да си настроиш нивото. Това се прибавя от сивите бутони (там където са ти метронома и тунера) в дясно от полето с името на пресета, който ползваш ... предпоследното "prst" е въпросното бутонче. Поне на 5-цата е така.

Редактирано от trolla
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
Свързах едно cry baby и това прекъсване на сигнала не се оправя. Забелязах също, че това прекъсване е само на някои пресети. Пробвах да сменя кабелите. Шумът се намали, но незначително.

Ако ти е слаб компютъра и си намалил латенсията  от ASIO-то докрай, пак ще ти се получава такова пукане при отзвучаване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

В миксера на Windows си изключи китарата (там line in или където я включваш) от Playback панела и я избери в Recording.

Аkо звуковата карта е някаква скашкана, сложи си драйвера AsioForAll.

Ако процесора не ти е безкрайно бавен, инсталирай си GuitarRig 5. Звучи по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам много кофти проблем с Guitar Rig 3.Когато я включа се налага да изключа всякакъв страничен звук дирекнто от конролния панел и така да се чува единсветно китарата чрез програмата.Но това ми е кофти тъй като не мога нито да науча нещо,чрез видео урок,нито да си пусна някоя песен и ей тъй за кеф да свиря заедно с песента.Китарата е временно в мен,тъй че нямам намерение да купувам усилвател.Може ли някаква помощ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

@Shinedown23


Има една програма Reaper се казва в нея можеш да сложиш колкото си искаш отделни track-a и в  единия да кажем да включиш guitar rig в другия някоя песен и да си свириш на воля с нея.

Разгледай я в интернет виж някои уроци, ако имаш проблеми или не можеш да се оправиш пиши на ЛС да ти помогна, всеки друг който не я знае да се чувства свободен да ми пише за повече инфо. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Здравейте,

 

сравнително нов съм за форума, моля да ме извините ако темата вече е обсъждана, търсих в търсачката и не намерих отговор на въпроса си.

 

Проблемът е следния : имам Cubase 5, Win8 64bit, Guitar Rig 5. 

Не мога да подкарам Guitar Rig през Cubase като VST plugin.

 

При инсталацията на Guitar Rig избирам да сложи 64 битовия плъгин в папката с VST-та на Cubase, която е само една, т.е. 32 битовия го оставям в папката на Guitar Rig. Пробвал съм и по обратния начин, за да не би случайно Cubase да работи само с 32 или само с 64 битовата версия на плъгина, но безуспешно.

Някой сблъсквал ли се е с този проблем? 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне аз до колкото знам не може да се подкара 64 битовата версия на плъгина под Cubase ,защото Cubase работи на 32 бита.

64 битовата версия на GuitarRig тръгва само като Standalone.

Ако греша някой може да ме поправи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да тръгне 64 битовият. С 32 битовия, дори като си дал да го инсталира в папката с vst-тата, пак не е гаранция, че веднага ще тръгне. Първо трябва да си сигурен, че става въпрос за директорията, в която Cubase държи 32 битовите плъгини. Ако това е така и Guitar Rig отново не излиза в списъка с плъгините в Cubase, отиди в меню Devices -> Plug-in Information. След това щракни по един път бутоните Update и Update Plug-in Information. Guitar Rig трябва да излезе долу в списъка с всички плъгини. Ако не излезе, не ти е в правилната папка плъгина и трябва да си провериш папките. От същото меню по-горе, можеш да видиш Plug-in Paths. Това е списъкът с директориите, в които Cubase държи плъгините. Можеш евентуално да изтриваш и добавяш директории, но по-добре не си играй много.

Редактирано от Mairomaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за момента сложих guitar rig 3, там всичко работи as expected , когато имам нужда от допълнителните опции, които предлага версия 5 ( за момента не знам какви са) ще се мъча още : )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Ползвам Гитар риг вече от година и сега имам поредния проблем..по принцип се оправям сам като чета из разни форуми но този път не намирам нищо.. имам следния проблем:
когато включа китарата тя се чува но нямам почти никакъв състейн, всякаш не целия сигнал на китарата стига до аутпута и се чува някакъв мижав звук на китарата.. на скоро си преинсталирах уиндоуса (XP) но до преди 2 дни всичко си работеше нормално.. ако някой може да даде решение за проблема ще е супер защото нямам усилвател а ми се свири адски много :D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо не ми говори описанието ти. Можеш да качиш един семпъл на чиста китара, без никакви ефекти и евентуално с ефекти каквито ползваш, да чуем за какво става дума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.