Jump to content
Българският форум за музиканти

Marshall DSL5C мнение?


urgent

Recommended Posts

Здравейте, интересно ми е някой има ли впечатление/притежава ли:

 

https://marshallamps.com/products/amplifiers/dsl-series/dsl5c/

 

Поръчал съм го и ще го изпробвам лично след няколко дни, но нямам голям опит с различи апаратури, в Youtube звучи много добре, но все пак бих се радвал да чуя и вашето мнение.

 

Идеята на покупката е домашно свирене и записи в домашни условия с добро звучене при по-ниски нива на шум.  :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не притежавам този усилвател (нито какъвто и да е лампов усилвател все още), но от ревютата които съм изгледал за DSL5C мога да кажа, че е адски шумен и има прекалено много гейн (по мой вкус).

НО... ако си решил да го купиш и наистина ти харесва , сега е момента защото е намелен на на 505 лева от 1093 в (не знам дали е разрешено да се постват линкове към такива сайтове) МЮЗИКУЪРЛД!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами не искам да подведа автора на темата, но изгледах много демота на това комбо и във всяко едно се усеща много силен и дразнещ шум и затова хората бързат да намалят с волюм контрола за да не излезе наяве. Колкото до гейна - звучи сякаш има много гейн в това комбо. Поне много повече отколкото аз примерно бих желал и така го и на писах в другия коментар "(по мой вкус)". 

 

Единствения "акъл" който дадох беше - ако човекът си го е харесал, да действа докато а намален с повече от 50% във въпросния сайт.

No need for hate

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ТУК има една нелоша тема. Не съм я чел в детайли и не цялата, но има снимки отвътре, размисли на един майстор, отзиви от проби...

 

Изглежда прилично вътре. Добрата вест е, че няма (уж) транзисторно диодни стъргалки. Но първо е комбо, второ говорителчето е доста ялово и трето тази "крайната" лампа няма да се представи кой знае колко добре. Все пак са сложили скъпичка (ТАД), което е плюс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко съм изчел и изгледал каквото имаше налично и пак се стига до извода, че трябва да се чуе на живо и да попаднеш на бройка :) останах с впечатление, че това дали е шуми зависи от качествения контрол, който е гледал конкретния amp. Някои не шумят, а дори имаше и човек, който показва от къде идва смущенията и шума при свободни струни (нещо свързано с Loop изхода и другите кабели минаващи вътре и много лесно реши проблема като ги раздалечи).

Днес ми се обадиха, че е пристигнал, но ще мога да видя чак в Събота и ще пиша резултат :) 

Благодаря на всички, които се включиха по темата :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами общо взето звука му е супер як, изкефи ме адски много, но в крайна сметка се отказах понеже мисля, че въпреки добрия звук и цена не е подходящ за мен:

1. Беше ми странно лампов амп на слушалки, супер екстра, но чистия канал няма волум и доста "надува" главата когато свириш на слушалки, с ултрагей канала няма проблем.

2. за домашни условия може да свири наистина доста тихо, но има един постоянен бъз (който колко по-усилен е толкова повече се чува), сигурно може да се заглуши с нойз гейт... в Youtube, има клип, който показва, че проблема е от кабелите на Send-Return 

Не знам реално дали е така или не.

3. Когато сложиш ефекти в Send-Return при натискане има леко пукане при включване и изключване на ефекта.

И в крайна сметка понеже ще го само в къщи за домашно свирене и записи май ще търся нещо транзисторно от по-високите класове и така :) надявам се да съм бил полезен...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да всъщност, защото и мен ме интересува нещо за домашни условия, което да вади приличен звук при тихо свирене и май май, няма да е лампово. Въпроса е, че нямам представа до 400-500лв. какво изобщо си заслужава в момента, и с колко по-малко пари мога да се размина. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От известно време гледам един транзисторен амп BOSS Katana 100. Изгледах всичко де що има в Youtube, по форуми четох и почти няма негативни коментари за него.

 

https://www.thomann.de/gb/boss_katana_100.htm

 

Гледам, че  има всичко необходимо: с 12-ка говорител, Send-Return, USB, изход за слушалки, Line Out за записи, контрол на нивото на звука на 100, 50 и 0,5 вата, акустичен усилвател. 

Освен това има и фуут суич за него, който се купува допълнително около 180-200 лв. с който може да сменят ефекти канали и всичко останало при сирене на Live. Aко не свириш на живо с него в коментарите казват, че не е задължително да го имаш просто трябва да си сменяш нещата от копчетата и врътките.

Единствените неща като минуси, които прочетох е, че няма вграден тунер и Looper.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм 50 ватовия модел ми хвана окото. Честно казано ме привлича и факта, че има опция за 25 и 0.5 вата, защото ми е най-важно да мога да го ползвам вкъщи. Поради тази причина заглеждам и Vox VT20X модела. Доста добри отзиви има и за него, а и не мисля, че вкъщи мога да ползвам повече от 20 ватово комбо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В къща всичко може, ама в апартаментите... :) ами пообиколи разгледай, ако си от София ще е доста по-лесно :)

 

 

Наскоро се отвори и още една тема "Съвет за лампов усилвател за домашни записи и репетиции" може да погледнеш и там все още е на първата страница

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз да кажа първи впечатления от въпросния амп, не можах да устоя на цената. За да е приличен хай-гейна трябва да се усили доста а в такъв случай комшиите почват да тропат от почти всички страни, аз проблема го реших с буустер - така и доста тихо звучи гот. Има наистина един шум, който не зависи от никви корекции, има го и на клийн и на гейн, един и същ, мен не ме притеснява особено. Бутона за намаляване на силата на звука, не е толкова ефектвен колкото на демотата в ютюб, като цяло има доста разлики в "двете картинки". Но до тук с критиките, ампа е доста приличен като звук, свиря предимно тежки неща, и мисля че е подходящ за целта. Приема добре дисторшъни и процесори, чистия канал е приятен, не много оцветен, като има чист тон и на гейн канала. Добре е на палм мютинг и лийд. Тона е модерн, за мен не е подходящ за блус да речем и подобни. Ако има възможност да се усилва повечко, мисля че си струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е, че 5-ватов усилвател вкъщи е много. 1 ват е напълно достатъчен. На моя 5-ватов съм му шибнал атенюатор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И освен да генерира допълнителен шум каква друга работа върши атенюатура на 5 вата.Гейн,хедрум,качество на звука по принцип липсват в малки мощности,но брум дал господ.Даже и на концерт амповете не се усилват на 10 а колкото е необходимо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.